Tarih: 2007-12-16, 01:41:53 Mesaj konusu: Değişen Haber Uygulaması + Resim Yüklemeli Haber Modülü
Merhabalar,
Şu sıralar kafama takılan bir konuydu bu değişen haber olayı. Netopsiyon dosyalar arasında da bulunan değişen haber bloğunu kullandım. Buradaki resim olayı sorun çıkarıyordu, kaymalar falan oluyordu.
Kendim bu şekilde bir blok hazırlayayım dedim.
Php-Nuke News modulünede bazı eklemeler yapmak istiyordum. Uzun uğraşlar sonunda Haber modulüne resim alanı ekledim. Veri tabanına resim alanı ekledim. Haber admin modulunde de gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra sorunsuz şekilde sitemde kullanmaya başladım. Haber yazarken resim adresini de ekliyorum.
Şimdide değişen haber şeklinde bir çalışma yaptım. şuan blok olarak uygulama imkanım olmadı. En kısa zamanda blok olarak ta düzenleyeceğim.
Bazı eksiklikler var. Örnek olarak eklenen resimler belli bir boyutta olamak zorunda. (300x200 değiştirilebilir). Resimler arka plan olarak gösterildiği için bu boyuttan küçük resimlerde resimler ikişer üçer çıkabiliyor. Adresi ziyaret ettiğinizde de göreceksiniz.
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum
Dosya Linkleri:
News Modülü+ Resim Yükleme Entegre Buradan
Rakamlı Değişen Haber Bloğunu Buradan
Değişen Haber Bloğunu Buradan İndirebilirsiniz.
Not: Modül php-nuke 7.7,7.8,7.9 normal sürümleri içindir. Diğer Sürümlerde Çalışmamaktadır.
Modülü kurup hata alanlar orjinal news modülüne dönmek için orjinal news modülünüzün dosyalarını geri yükleyin.
phpmyadminden nuke_stories tablosunda resim alanını silin.
Bu kodu phpmyadminden sorgulatarakta resim alnını silebilirsiniz.
Kod:
ALTER TABLE nuke_stories DROP resim
En son İrfan tarafından 2008-11-24, 22:25:58 tarihinde değiştirildi, toplam 4 kere değiştirildi
1.) değişen haber block yapımını melik kardeşimzi resimli bir şekilde anlatımını yamıştı sitenize özgü kullanabilirsiniz
2.)haberlere resim ekleme sorununu sanırım yine melik kardeşimizin yapmış olduğu bir kod ile admin panelinden haberlere resim ekleyebiliyordunuz hemde kendi serverınıza ( dışarıdan da link yollanılıyor)
3.) Script yavaş çalışıyor
4.) Resimlerde sorun avr söylememe bile gerek yok snaırım
5.) Biraz daha geliştirmen gerekiyor sanırım.Genel olarak güzel bir block umarım paylaşıma sunarsın
Yok efendim ne demek. Görüş ve Önerilerinizi bekliyorum demiştim.
Alıntı:
1.) değişen haber block yapımını melik kardeşimzi resimli bir şekilde anlatımını yamıştı sitenize özgü kullanabilirsiniz
Formda baya arştırdım bulamadım. Benim gördüğüm melik in anlattığı resimli olarak kategorili haber bloğuydu. melik te zaten değişen haber ile ilgili kendiniz araştırıp yapabilirisiniz demiş.
Alıntı:
2.)haberlere resim ekleme sorununu sanırım yine melik kardeşimizin yapmış olduğu bir kod ile admin panelinden haberlere resim ekleyebiliyordunuz hemde kendi serverınıza ( dışarıdan da link yollanılıyor)
Doğrudur.Melik paylaşmadı galiba yaptığını. Melik in bunu yapması bizim yapmamıza engel değil sanırım.
Alıntı:
3.) Script yavaş çalışıyor
Doğrudur. Hızlandırılması için önerileriniz varmı?
Alıntı:
4.) Resimlerde sorun avr söylememe bile gerek yok snaırım
Düzeltildi
Alıntı:
5.) Biraz daha geliştirmen gerekiyor sanırım.Genel olarak güzel bir block umarım paylaşıma sunarsın
Evet geliştirmem gerekiyor. Geliştirdikten sonra zaten paylaşabilirim.
Görüş öneri ve eleştirilerin için teşekkür ederim.
Tarih: 2007-12-16, 23:34:28 Mesaj konusu: Re: Değişen Haber Uygulaması
Arkadaşlar Değişen haber çalışmasını siteye blok olarak ekledim. siteden de inceleyebilirsiniz.
Resimlerle ilgili sorun vardı. Düzeltildi.
Script yavaş çalışıyordu. düzeltildi. Şuan Dial-up (54.6 Kb ile) ile nete bağlanıyorum. bu devirde. Sayfa açılma süresi 8 saniye.
Resim eklemeli haber modulunu paylaşacağım ama bir eksik var. Zamanım olmadığı için düzenleyemiyorum. Haber öneri bölümüne resim eklemesini tamamlayamadım. Zor şartlarda görev yaptığımız için çalışmalarım biraz zaman alıyor.
Birde site teması ile görüş öneri ve eleştirilernizi de iletirseniz memnun olurum.
Değişen haber blokun çok güzel olmuş tebrik ediyorum. Ellerine sağlık.
Bir öneri yapmak istiyorum,
İzninle...
Son zamanlarda haber sitelerinde kullanılan Değişen Haber veya Manşet Haber sistemlerinde olduğu gibi , Haberlere bakmak için mausu gezdirdiğimiz yerin haber başlıkları değilde 1, 2, 3, ..... gibi rakam kutucukları veya o haberin çok küçük resimleri olarak gösterilse daha hoş olur kanaatindeyim.
Daha iyi anlaşılması için
http://www.milliyet.com.tr deki gibi veya
http://nuke.pehaspe.com sitesindeki gibi olabilir.
Tekrar emeğine sağlık diyorum.
bence muhteşem bir block bunu nerden download edebiliriz ?
Yukarıda açıklamıştım. News modulune ekleme yaptım. Resim alanı. Ayrıca Haber Öneri modulunede ekleme yapmam lazım. Haber Öneri modulu ile uyumu hale getirdiğimde paylaşıma sunacağım.
awos :
Gerçekten güzel olmuş. Eğer paylaşıma sunarsan seviniriz.
Teşekkür ederim. Düzenlemelerden sonra paylaşıma sunacağım.
KURTCEBENOYAN :
Değişen haber blokun çok güzel olmuş tebrik ediyorum. Ellerine sağlık.
Bir öneri yapmak istiyorum,
İzninle...
Son zamanlarda haber sitelerinde kullanılan Değişen Haber veya Manşet Haber sistemlerinde olduğu gibi , Haberlere bakmak için mausu gezdirdiğimiz yerin haber başlıkları değilde 1, 2, 3, ..... gibi rakam kutucukları veya o haberin çok küçük resimleri olarak gösterilse daha hoş olur kanaatindeyim.
Daha iyi anlaşılması için
http://www.milliyet.com.tr deki gibi veya
http://nuke.pehaspe.com sitesindeki gibi olabilir.
Tekrar emeğine sağlık diyorum.
Teşekkür ederim. Sizin belirttiğiniz gibi 1, 2, 3, .... gibi rakam kutucuklarını olanı ile de ilgileniyordum. Hatta bu değişen haber bloğunu yaptığımda onuda incelemiştim. Siz söyledikten sonra hemen uygulayım dedim. Tasarım olarak bir mudahele etmedim. css kodlarına müdahele edilerek görsel yönden geliştirilebilir. Görmeniz açısından görselliğe fazla müdahale etmedim.
Tarih: 2008-01-02, 02:24:31 Mesaj konusu: Re: Değişen Haber Uygulaması
Merhaba arkadaşlar,
Bayram tatili nedeniyle ve okuldaki yoğunluktan düzenlemeler ile uğraşamamıştım.
Birde habere resim ekleme link olarak yapılmıştı. sadece Ftpden sunucunuza yüklemiş olduğunuz resimlerin adresini ve başka bir sitedeki resmin adresini yazabiliyorduk. Buraya resim yükleme sayfası eklendi. Resmi sunucumuza yükleyebiliyoruz.
Şuan da haber eklemede kendi sunucumuzdaki resmi ekleme, başka siteden ekleme ve resim yukleme ile (ftp ile uğraşmadan) yapabiliyoruz. Resim yuklemede resim linki veriliyor ve yuklenen resim aynı sayfada gösteriliyor.
Şuan dosyalar kullanıma hazır halde.
Kurlum dosyası da hazırlandıktan sonra en geç Pazar gününe (06.01.2008) kadar paylaşımda olur.
Tarih: 2008-01-06, 20:48:48 Mesaj konusu: Re: Değişen Haber Uygulaması
Alıntı:
gediz kardeş nerde kaldı modüll bu gün ayın 6 sı bekliyozzz :)))
Valla bende bekliyorum gönderdiğim dosya netopsiyon da ne zaman yayınlanacak diye . Haber Modül ve Blok dosyasını netopsiyona göndermiştim 3 gün önce hala yayınlanmadı. Çalışmalardan dolayı dosya önerilerine bakma imkanı olmadı herhalde yöneticilerin.
Şimdilik linki ben vereyim. Netopsiyona eklendiğinde linki değiştiririm.
Uygulamayı deneyenler görüşlerini buraya yazarsa memnun olurum.
NOT: Bu Modül ve Blok Dosyası Php-Nuke 7.7, 7.8, 7.9 sürümlerinde sorunsuz çalışmıştır. Diğer sürümlerde çalışmamaktadır. Diğer sürümler için istek doğrultusunda düzenleme yapacağım.
üstadım biz 7.6 patc atılmış sürümü kullanıyoruz ve bir çok arkadaşımızda bu sürümü kullanıyor deneyecektim ama hangi sürümlerde kullanılacağını yazmışsınız e bizim başımız kelmi bizde isteriz :)
2- resim ekle penceresi açıldıgı zaman kapat butonu olsa daha iyi olurdu.
Eklendi. Önerin için teşekkürler...
karaturk :
üstadım biz 7.6 patc atılmış sürümü kullanıyoruz ve bir çok arkadaşımızda bu sürümü kullanıyor deneyecektim ama hangi sürümlerde kullanılacağını yazmışsınız e bizim başımız kelmi bizde isteriz :)
patc li sürümleri hiç denemedim. hangi sürümlerde hangi pact var onu tespit etmem lazım. Sonra onlarada uyarlarım.
Tarih: 2008-01-06, 22:58:39 Mesaj konusu: Re: Değişen Haber Uygulaması
gediz43 bu haber uygulaması için teşekkürler. Çok güzel. Kurulumda story_page.html ve home olanları yaptım. Resimlerin hepsinin boyu 272 ye 204. Nuke sürümüm 7.8.
Fakat resimdede görüldüğü gibi hata var. Sebebi ne olabilir. theme.php dosyasına hiç dokunmadım. Acaba anlattıklarını burada uygulamamız mı gerekir.
Tarih: 2008-01-06, 23:33:16 Mesaj konusu: Re: Değişen Haber Uygulaması
awos :
gediz43 bu haber uygulaması için teşekkürler. Çok güzel. Kurulumda story_page.html ve home olanları yaptım. Resimlerin hepsinin boyu 272 ye 204. Nuke sürümüm 7.8.
Fakat resimdede görüldüğü gibi hata var. Sebebi ne olabilir. theme.php dosyasına hiç dokunmadım. Acaba anlattıklarını burada uygulamamız mı gerekir.
html temalr içinde theme.php dosyasında da değişiklik yapılması gerekiyor.
ama sizin hatanız theme.php den kaynaklanmıyor.
html temalar için theme.php dosyası değişikliği kuruluma eklenmiştir.
Dosya linki güncellenmiştir.
Kusura bakmayın. Beyin durmak üzere. eklemeyi unutmuşum.
Hata blok dosyasında. Blok dosyasında bir değişiklik yapmadıysanız herhangi bir hata ile karşılaşmamanız lazım.
şuan kullandığınız blok kodunu buraya yazabilir misiniz?
Dosyayı Tekrar indirip deneyiniz.
Link güncellenmiştir.
En son İrfan tarafından 2008-01-06, 23:55:01 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Tüm zamanlar GMT + 3 Saat Sayfaya git 1, 2, 3 ... 10, 11, 12Sonraki
1. sayfa (Toplam 12 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız