Tarih: 2008-07-29, 23:01:32 Mesaj konusu: Sinema Modülü [yeni]
arkadaşlar okulsiteleri sinema modülünü editledim bi kaç özellik ekledim kanımca biraz daha kullanışlı düzgün bişey oldu.
klaket.org da kullanırken çok isteyen oldu modülü benim yaptığımı sanarak. ozamanlar sadece kendi sitem için editlemiştim şimdi biraz daha düzeltip paylaşıyorum. isteyenler için:
Tarih: 2008-07-30, 09:24:28 Mesaj konusu:
Klaket.org u ilk hali ile sevmiştim ve Script ile ilgilenenlerden biri de bendim.
Paylaştığın için teşekkürler.
Henüz denemedim ama Nuke-Evolution için uyarlayacağım.
Bir sorun varsa bildiririm.
Tarih: 2008-07-30, 10:16:07 Mesaj konusu:
Modülün içinde gereksiz yere pakete eklenmiş olam Thumbs.db leri sildim.
Türkçe Dil Dosyasında bir kaç düzeltme yaptım.
Sağolasın images/foto klasörüne 166 tane film afişi koymuşsun ama bu hem arşivin boyutunu büyütmüş hem de sql dosyasında bu filmlere ait veri olmadığı için gereksiz olmuş. (Ayrıca 6.jpg dosyası soyadsız ve jpg formatı bozuk kaydedilmişti - düzelttim)
Eğer mevcut sql in yanına bir de bu filmlerle ilgili içerik girilmiş olarak,
sinema_sql_demo.sql eklersen hem modülü test edecek olanlar daha iyi inceleme fırsatı bulur, hem de bu kadar afiş boşa gitmez.
Bu arada modules/Sinema/images/foto/tur dizininin ne işe yaradığını anlamadım.
Tüm kod içerisinde bu dizine ait bir referans hiç yoktu.
Yanlışlıkla açılmış bir dizin mi? Ya da Türk Filmleri ile ilgili (benim tahminim) bir dizin mi? Eğer öyle değilse bile Türk Filmlerinin Afiş ve Liste olarak ayrı bir kategoride olması daha uygun olur diye düşünüyorum.
Bir de Admin menüsü için resim atanmamış.
Daha doğrusu,
Sinema/admin/links dizini içerisinden,
adminmenu("modules.php?name=Sinema&file=admin", "Sinema", "sinema.gif");
dosyasına referans verilmesine rağmen kurulum paketinde sinema.gif diye bir dosya yok.
Ben de onun yerine şunu koydum.
Tarih: 2008-07-30, 11:25:53 Mesaj konusu:
Biraz daha düzeltiyorum, şu an localde Nuke-Evolution uyumlu hale getirdim.
Dil dosyalarında (İngilizce olanında da) eksik ve yanlışlar vardı düzelttim.
Bitince NetOpsiyon SubVersiyon deposuna koyacağım.
Bu arada içerik ekleme için FCKeditör uyumlu yapsak daha iyi olacak.
http://imageshack.us/ resim yükleme eklentisi de entegre edilebilir belki.
Bugün biterse atarım Depoya.
Ayrıca SubVersiyon programlarının en iyisi olan Tortoise - Kaplumbağa'nın yeni sürümü de çıktı.
TortoiseSVN 1.5.1, built against Subversion 1.5.1. Released 26. July 2008. kodlu bu sürümü,
acaba bu sinama modülünede eklediğimiz sinamaların izleme linkinide koyabiliyormuyuz yada öyle birşey yapabilirmiyiz izletme gibi ve birde ben verdiğiniz linkten indiremedim nasıl indiriliyor beceremedim
Tarih: 2008-07-30, 15:52:18 Mesaj konusu:
Filmi izleme şeklinde değil de Fragmanının yayınlandığı (embed kodlarının girilebildiği) bir yer var.
Oraya fragmanın değil de tüm filmin adresini eklerseniz, (youtube, video.ggogle.com gibi) filmi izletebilirsiniz.
SubVersiyon konusuna gelirsek;
SubVersiyon programını kurduktan sonra makinanızı yeniden başlatın.
Masaüstünde istediğiniz isimde bir dizin açın.
Bu dizini seçerek sağ mouse tuşuna basın.
(eğer Tortoise programını kurduysanız sağ mouse seçeneklerine bazı yeni menü maddeleri eklenmiş olacak)
Aşağıdaki şekildeki gibi,
Tarih: 2008-07-31, 09:20:57 Mesaj konusu:
Localde test ettim, FCKeditör filan ekledim resim yükleme problemi yok.
Sizde gd_library veya dizin ayarlarınızla ilgili bir sorun vardır.
Başka bir modülde resim yükleme sorunu yaşıyor musunuz?
modules/Sinema/images/foto dizinini 755 yaptınız mı?
Resimler buraya yüklendiğine göre bu dizinin CHMOD ayarlarını doğru yapmanız gerek.
yok başka bir modülde resim yükleme sorunu bazılarında yaşıyorum bazılarında yaşamıyorum birde bu konu ile ilgili olduğu için istiyorum sinema modülünün değişik blockları yokmu acaba kategorileri gibi yada daha değişik elinde olan varsa paylaşırsa sevinirim
images/foto klasörüne 166 tane film afişi koymuşsun ama bu hem arşivin boyutunu büyütmüş hem de sql dosyasında bu filmlere ait veri olmadığı için gereksiz olmuş.
Bu arada modules/Sinema/images/foto/tur dizininin ne işe yaradığını anlamadım.
Bir de Admin menüsü için resim atanmamış.
images/foto yanlışlıkla kalmış orda üzerinde çalışırken, foto/tur de modülün orjinalinde vardı, Admin resmini de unutmuşum kaldırmayı
düzeltmelerin için teşekkürler ben fazla ilgilenemiyorum bu yaz döneminde
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız