Tarih: 2008-09-30, 22:04:29 Mesaj konusu: Doğru dürüst prefix değişimi nasıl yapılır?
gencyaz isimli üyenin sorusu üzerine prefix değişimi ile görüşlerimi ona iletmiştim.
Başkalarına da faydalı olabilir diye buraya da alıyorum aynı yazıyı.
"Prefix değiştiriciler bir işe yaramaz.
Yarasa bile bir çok eski modülün source kaynak dosyasında prefixler elle yazılmıştır. Tek tek o modüllerin içinden elle de değişiklik yapmanız gerekir.
En iyisi şu:
phpmyadmin den tam yedek alın.
Sitenizin de tam yedeğini alın.
http://funduc.com/search_replace.htm bunun gibi dizin ve dosya içindeki tüm kelimeleri bir başka kelimeyle değiştirebilen bir programla
nuke_ yazan herşeyi
benimyeniprefiximbu_ stringi ile değiştir deyin.
Bu işlemi hem veritabanında (SQL yedeğinizde) hem de tüm site yedeğinizde yapacaksınız.
Daha sonra phpmyadminden veritabanınızı geri yükleyin.
Tüm site yedeğinizi de sitenize ftp ile atın.
config.php içinde prefix ler "nuke" gibi _ olmadan yazılmış olabilir.
O dosyada da prefixleri, "benimyeniprefiximbu" ile değiştirin.
Bundan sonra da sitenize bir modül veya blok eklerken hem SQLinde hem de içinde, eğer varsa nuke_ prefixlerini benimyeniprefiximbu_ ile değiştirmeniz gerekecek.
Adam gibi prefix değişikliği böyle olur.
Bu kadar yazı yazdık bari bunu izninle siteye de yapıştıralım, başkalarının da işine yarayabilir.
"
İlk önce dosyayı bilgisayarımıza indiriyoruz ve winrar YARDIMıyla masaüstüne çıkartıyoruz daha sonra dosyayı açıyoruz veritabanı adı,veritabanı kullanıcı adı ve veritabanı şifresini ilgili yerlere yazıyoruz ve son olarak eski ve yeni prefix adını giriyoruz..
Prefixdegis.php dosyasını sitemizin ana dizinine yüklüyoruz ve www.siteadi.com/Prefixdegis.php diye tarayımıcımızdan çagırıyoruz ve prefix değiştirme işlemi tamamlanmış oluyor..
Ve son olarak config.php dosyasını açıyoruz bu dosya genellikle ana dizinde mainfile.php ve admin.php nin oldugu yerde bulunur..
Config.php dosyasını açtıktan sonra yeni prefix adımızı yazıyoruz ve yeniden sunucumuza yüklüyoruz ve artık prefix değişimi tamamen sona ermiştir..
Prefix değişimi neden bu kadar önemli diye soracak olursanız SQL İNJEKSİYON saldırıları karşısında etkin bir koruma sağlar çünkü siteyi ilk kurdugunuzda prefix adları genellikle nuke'dir..
Prefix adınızı değiştirmeniz hepimizin yararına olacaktır umarım aydınlatıcı bir açıklama olmuştur.
aşağıdaki prefik değiştiriciyi aynen uyguladım sitem gitti.
ana sayfa yok modüllerin hiçbiri çalışmıyor sadece forum çalışıyor nerede eksik var arkdaşlar.
sitemde 8,1 kurulu eski config php yimi geri yükleyeyim.
Tarih: 2009-06-21, 11:46:42 Mesaj konusu:
bankocu saol verdiğin bilgiler tam isabet tek böyle değişe bildim ben prefixleri ama genede çok zor oldu bir çok kez hata verdi
dosyalar bölümünde prefix değişdirmekle alakalı dosya var ama hiç işe yaramıyor ...Bankocu şimdi ben izniniz olursa yazınızı kendi forum'umada koymak isdiyorum yarralansın insanlar ....ama tabi izin varsa
Tarih: 2009-06-21, 19:54:05 Mesaj konusu:
Rica ederim.
Benim yazdığım tüm yazıları istediğiniz yerde alıntılayıp yayınlayabilirsiniz.
Buralara aktardığım bilgiler hepimizin işleri kolaylaşsın diye sunuluyor.
Zaten herkes alıp bir yerlerde yayınlıyor, siz incelik gösterip izin istemişsiniz.
Hayır demek mümkün mü?
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız