Tarih: 2008-10-14, 22:21:31 Mesaj konusu: konu başlığı site adından önce gelirmi
pehaspeseo da önce site adı ardından konunun başlığı geliyor ve google da bu şekilde indeksliyor
google indekslemesi açısından sorun yok sorun
arama sonuçlarında başlıyor
örnek arama
gördüğünüz gibi 5. sıradayım fakat arama sonucunda öncelikle site başlığı çıktığından konuyu arayan kişinin ilgisini çekmeyebiliyor. hatta bir üsteki sitenin arama sonucuna dikkat edersenin daha iyi anlaşılabilir
bu yüzden de öncelikle konu başlığının sonrasında ise site titlesinin çıkmasını istiyorum
bunun için bir eklenti varmıdır, ya da nasıl yapılabilir?
İşte bu ilginç. Bende kesinlikle böyle çıkmıyor. Bir düzenleme vardı, ondan olabilir sanırım. Yarın akşam msn den hatırlatırsan bakıp bir çözüm üretebiliriz :)
Tarih: 2008-10-14, 23:02:35 Mesaj konusu:
yav benimde merak ettiğim bişey var. bilgisi olan varsa umarım paylaşır. birkaç sitede gördüm. subdomain şeklinde seo yapmışlar. bizimde nuke için böyle bir seo uygulama şansımız varmı??
modules/News/index.php dosyanı aç ve
get_lang($module_name);
şu kodun altına veya üstüne şunu ekle
$pagetitle = "Site sloganım - Kelime - kelime kelime kelime";
ilk News modülüne ekletme nedenim ana sayfada bu modül olduğundan title ataması yapılması gerekmektedir yoksa boş kalır. Modullerinizde pagetitle tanımlaması yapılmamışsa news te verdiğim örenekteki gibi diğer modüllerede tanımlamalısınız.
+
şuan phpnukedeki biçok modülde pagetitle şu şekilde tanımlıdır
(bunu örnek olsun diye yazıyorum)
$pagetitle = "- Modül Adı";
buradaki - ve boşluğu silmelisiniz yoksa sitenizdeki titlede önde anlamsız bi - işareti kalır. o yüzden modüllerinizde şu şekle getirmelisiniz
$pagetitle = "Modül Adı";
news, content felan tamamda
forumda başlıklar şu şekilde çıkıyor
| mesaj panosu ve sabit title şeklinde
nukebb dosyasından olduğunu düşünüyorum
düzenlemeye çalıştım ama olmadı
news, content felan tamamda
forumda başlıklar şu şekilde çıkıyor
| mesaj panosu ve sabit title şeklinde
nukebb dosyasından olduğunu düşünüyorum
düzenlemeye çalıştım ama olmadı
Mersoy senin dedigini ben bi ara yapmistim bu hali Sakal'in verdigide olabilir senin istedigin gibi konu basligi site adindan once cikiyor ama neresiydi unutmusum acikcasi Kendi nukebb.php dosyani yedek alarak benimkisiyle degissene lutfen
Mersoy senin dedigini ben bi ara yapmistim bu hali Sakal'in verdigide olabilir senin istedigin gibi konu basligi site adindan once cikiyor ama neresiydi unutmusum acikcasi Kendi nukebb.php dosyani yedek alarak benimkisiyle degissene lutfen
evet bu iş tek işlemle bitmiyor, daha dün bir modülün title ayarını yaptım yine, kaç ay oldu dinamik title kullanıyorum ama hala bitmiş değil düzenlemesi, mutlaka çıkıyor bir yerden yeni bir düzenleme, üstelik bazı modüllerin sadece index.php'si ile bitmiyor düzenleme diğer dosyalar düzenleme gerektirebiliyor
Benim seo ile çok az işim kaldı artık, çokta düşünmediğim için kafam rahat.
Haberin devamında linkleri html yaptık çokta iyi oldu, tek eksik haber başlığını link haline getirememek, devamındaki linkin html olmasından vazgeçsem başlık olucak ama ondan vazgeçemiyorum :)
Bazı bloklarada(content gibi) html uygulamasını yaptım, diğerleri için daha fazla emek harcamam lağzım arza çıkardılar.
Seyranlı şu işi tamamlasaydı çok iyi olcaktı ama, bunada şükür Allah razı olsun kendisinden.
pehaspeseo da bir diğer sorunda forum 2.sayfaya geçince linklerde saçma sapan birşey yazıyor, ama buda çok önemli değil bence
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız