Tarih: 2008-11-27, 16:43:20 Mesaj konusu: siteadı.com/admin.php ye başka bir dosya adıyla girmek hk
Forumlarda güvenlikle alakalı şöyle bir yazı görmüştüm. Config dosyası içerisindeki $admin_file = "admin"; bölümündeki (admin) yazısını değiştirince mesela şu şekilde yapınca; $admin_file = "yonetim"; siteadı.com/yonetim.php diye girdiğimizde yönetim paneline bu şekilde girildiği....
Ben aynısını denedim giriş yapılmıyor, bir şeyler eksik mi yapıyoruz acaba bilen var mı? Tekrar mecburen eskisi haline getirdim
En son Sergen tarafından 2008-11-27, 16:54:54 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Siz de kolaylıkla yapabilirsiniz.
Hem dosya isimlerinde hem de dosya adlarında toplu olarak değişiklik yapan programlara ihtiyacınız var.
$admin_file = "yonetim"; yaptıktan sonra hala sitenizde admin.php kalırsa bu iş olmaz.
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-11-27, 19:05:27 Mesaj konusu:
bu konu yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl önce saho atrafından detaylı yazılmıştı....şidmi onu soruyorsunuz...alper abi yine açıklamış...bende açıklayayım ama siz yinede arama yapınız çünkü bu konu hakkında tüm sorular soruldu ve cevaplar verildi
siz configde admin.php yerine xxx yazdınız....güzel
peki xxx.php diye bir dosya varmı?
yok o zaman nasıl olacak bu iş?
admin.php adını xxx.php şeklinde değiştireceksin.alper abi sanırım lamerler ile kafa bulmak için admin.php yönlendirme yapmış...sizde böyle yapabilirsiniz. birde güzel resim
kısaca önce admin yolunu değişin sonra dosya ismini değşin....
Tamam sonunda oldu.. şu şekilde yaptım yapmak isteyenler de yapabilir..
Config dosyası içerisindeki $admin_file = "admin"; bölümündeki (admin) yazısını mesela yonetim olarak değiştiriyoruz. Sonra FTP anadizindeki admin.php dosyasının isminide şu şekilde yapıyoruz. yonetim.php , böylelikle siteadı.com/yonetim.php olarak yönetim paneline giriş yapabiliyorsunuz.. Bu arada bankocu kardeşimize selamlarımı iletiyorum , biz daha onun gibi yapmasını öğrenesiye bir hayli zaman geçer. Biz şimdilik bununla idare edelin. :)
Ya tam oldu derken yine sorun var, şöyleki.. Yönetim paneline girdim ama bazı bölümleri tıklayınca çıkmıyor, modül, blok yönetimleri, Forum yönetimi çıkıyor, mesela news, content modülü, ziyaretçi defteri gibi kısımlar tıklanınca çıkmıyor, bölümlerin nerdeyse yarısı çıkmıyor. Birde şu yazı görünüyor..Access Denied
Değiştirdiğim kısımlar şunlar : config.php dosyasındaki $admin_file = "admin" burada admin i değiştirdim birde FTP anadizindeki admin.php dosyasının ismini değiştirdim. Bu yeterli değil mi? Başka yerler varmı ismini değiştireceğim?
Tarih: 2008-11-28, 19:00:56 Mesaj konusu:
Bu özellik admin dosyasının ismini otomatik config.php deki değişkenden alan modüllerle çalışır ancak.
O da 7.6 dan sonra eklenen bir özellik.
Eğer sitenizin içinde kullandığınız dosyaların içinde admin dosyası $admin_file değişkeninden çağrılmıyor da;
admin.php diye çağırılıyorsa (yani kodun içinde admin.php geçiyorsa) o modüller bu şekilde çalışmaz.
Benim www.alperbalci.com sitesinde bu başlıkta da sorulduğu gibi hiç bir standart değişken adı yoktur.
admin.php yoktur.
config.php yoktur.
mainfile.php yoktur.
modules.php yoktur.
admin dizini yoktur.
includes dizini yoktur.
modules dizini yoktur.
themes dizini yoktur.
modules\Forums dizini yoktur.
Ama bunların yerine başka isimler vardır ve tümü sorunsuzca güvenli bir şekilde çalışmaktadır.
Bir nuke paketinin bu hale getirilmesi 5 - 10 dakikayı geçmez.
Eskiden "Alet işler, el övünür" derlerdi şimdi de iyi programlar çalışıyor biz dinleniyoruz.
Siz de kolaylıkla yapabilirsiniz.
Hem dosya isimlerinde hem de dosya adlarında toplu olarak değişiklik yapan programlara ihtiyacınız var.
$admin_file = "yonetim"; yaptıktan sonra hala sitenizde admin.php kalırsa bu iş olmaz.
Alabileceğiniz en iyi güvenlik önlemini bu sayede almış olacaksınız.
Hem de bir kaç dakika içinde.
alper abi şimdi anlamadığım nokta şu bu program hakkında
diyelim bir modül yaptık bu modülümüz 400 dosyadan oluşuyor modulumuzun adı netopsiyon olsun bu modülün içindeki tüm dosyalarda bir değişiklik yapmak istiyoruz yani şöyle tüm dosyalarda deneme yazıyor biz bunu denemek yapmak istiyoruz bu program bunu toplu haldemi yapıyor çünkü 400 dosyayı tek tek elimizde editlemek bayağı zaman alıyor
Tarih: 2009-03-22, 19:04:11 Mesaj konusu:
Hiç bir şeyi tek tek yapmıyorsunuz, her şey otomatik.
Çok kullandığınız toplu değişiklikleri, isimlendirmeleri bir şablona kaydediyorsunuz.
Sonra bu dizindeki tüm dosyaları şu şablondaki istediğim şekilde değiştir diyorsunuz iş bitiyor.
Dikkat edeceğiniz şey şu:
İki farklı program iki farklı şey yapıyor.
Search and Replace dosyaların içinde değişiklik yapıyor.
Yani bundan sonra benim kullanacağım tüm temalar normaldeki gibi themes dizininde değil de temalarim dizininde dursun diyorsanız bu programı kullanacaksınız.
File Renamer Turbo ise fiziksel olarak her gördüğü yerde themes dizinin adını temalarim adıyla değiştirmek için.
Veya daha çok kullandığım şekliyle içinde admin geçen tüm dosya ve dizinlerdeki admin sözcüğünü yetkili sözcüğüyle değiştirmek için.
Her iki programa da ihtiyacınız var.
Dosyaların içinde admin sözcüğünü yetkili yapar da dosya ve dizin adlarında da adminleri yetkili yapmazsanız sistem çalışmaz.
açıklaman için saol benim ilgimi şuan için ilk program çekti dosya içindeki yazıların değiştirilmesi ile ilgili olan
ingilizcem olmadığı için programı kullanımında zorlandım.
islami modül var elimde bunun içinde 373 dosya var bu dosyalarda renk değişimi yapmam gerek yani
bgcolor="#99ff99" rengini bgcolor="black" yapmam gerek programı açtım gerekli yerlere yazıları yazdım entere bastım aşağıdaki gibi bir ekran geldi bu noktadan sonra ne yapmam gerek veya buraya kadar doğrumu yaptım.Dosya içlerindeki yaptığı değişikleri kayıt etmesi için ayrıca bir işlem gerekiyormu
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız