Alınmış bir alan adın ( domainin ) var ise bu alan adının da bir yönetim paneli vardır bazı hosting firmalarında. Buradan Ns yönlendirmeleri yapabilirsin. Mesela farklı bir hosting firmasından hosting aldın ve alan adını o hostinge taşımak istiyorsun bunun için yapman gereken ns ayarlarını yönetim panelinden değiştirmen. tabiki yeni hosting firması sana Nameserver ayarlarını verir. ona göre o kodları girip yönlendirmelisin. 24 saat içindede bir sıkıntı olmazsa dnslerin yönlenmiş olur. mesela ns1.siteniz.com ns2.siteniz.com bu şekilde zaten yazar yönetim panelinde. eğer yönetim panelin yok ise hostinginin firması ile iletişime geçin onlar gerekli yönlendirmeleri yapar.
cevap : dns adreslerinizin kendi domain isminizde olmasını istiyorsanız hosting firmasının size vereceği ıp adresleri ile almış olduğunuz domain panelinden nameserver oluştur bölümü varsa tabi oraya yazarak kendi dns adreslerinizi yaratmak için kullanılan bir hizmettir.örneğin
ns1.netopsiyon.com
ns2.netopsiyon.com
ns olarak tanımlama genelde standartdır.ama siz isterseniz
netopsiyon1.netopsiyon.com
netopsiyon2.netopsiyon.com olarak da tanımlayabilirsiniz tercih size kalmış yani.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız