Tarih: 2009-03-21, 19:19:17 Mesaj konusu: Gallery2 resim galerisi hakkında bilgisi olan var mı ?
Merhaba arkadaşlar. siteme güzel bi resim galerisi eklemek istiyorum. çünkü resimler önemli bi kısmını oluşlturacak.
bunun içinde bi resim galerisi bulamadım henüz araştırıyorum. şimdi bahsettiğim resim galerisini indirdim. ama bi türlü ayarlarını yapamadım. sadece ftp ye atmakla kaldım. admin paneli var modullerde yönetim kısmı var ayrıca. güzel bişeye benzior. ama ben yükleyemedim. modül hakkında bilgisi olan varsa kurulumunu anlatabilir mi acaba ?
dosyayı Buradan indirdim. Gallery2 PHPNuke Integration Pack - zip file olanını indirdim ben.
G1 versiyonundan beri Gallery programının çevirisini yapıyorum ve Gallery'nin her zaman çok iyi bir galeri programı olduğunu düşünmüşümdür. Ancak Son 1 buçuk senedir programın bizi kastığını düşünmekteydim. Başka bir Cms'ye geçmeye karar verdiğimiz andada öncelikle Gallery2 kullanmaya karar vermiş ancak çok daha basit ve kullanışlı bir program bulunca bundan vazgeçmiştik. Ama en önemliside yaklaşık 2 ay önce Gallery takımın, Gallery2 programından el çektiklerini yeni versiyon G3 üzerinde çalışacaklarını açıklamalarıdır. Bunuda şöyle açıkladılar. Gallery'nin Sloganı olan "Your Photos on your web site" bunu Sizin Fotoğraflarınız Sizin sitenizde olarak çevirebiliriz; sloganlarının dışına çıktılarını G2 programının asıl amacı olan fotoğrafların kolayca düzenlenmesini sağlayamadıklarıdır. Biraz benimde yorumum var tabii:)
Gallery çok komplike bir program içerisinde birçok modül seçeneğide bulunduruyor. Ancak mesela bizim sitemizde ki 40.000+ fotoğraf için 2 Gb cache tutuyor. Tabiki sıfırlamak mümkün ancak cache kullanmak ister istemez sitenin hızını arttırıyor.
Diğer yandan Eğer Serverın PHP 5x ise Bu programı Türkçe olarak kullanamazsın, açıkcaıs 6 aydır tekrar deneyemedim ancak PHP 5'de gallery 'nin türkçe çalışmasını engelleyen ve gallery programının bozulmasına yol açan bir bug vardı. Tanımlı bir bug olmasına ve birçok mesaj atmama rağmen açıkca bu bug ın çözümünün arka sıralara bırakıldığını hatırlıyorum.
Mümkünse başka bir galeri programını önermekle birlikte ben halen kurmak istiyorum dersen yapılacakları kısaca açıklayayım.
2. Programın kurulumdan sonra doğru çalıştığından emin ol albüm aç resim ekle biraz çalıştır. Eğer bir sorun yoksa nuke ile entegre edelim.
Not 1 :30 000 den fazla üyen varsa ileride yapacağımız üye aktarımında
php timeout hatası alma olasılıgın cok fazla bunun cozumu var ancak yoksa o kadar üye sorun yok.
Not 2 : Eğer üyelikle giriş çokda önemli değil diyorsan, nuke entegre etmeden calismak daha mantıklı bir secim olabilir. Ama entegre edelim diyorsan devam edelim.
3. http://www.nukedgallery.net/ adresine giderek Son Gallery2 Phpnuke entegre dosyasını downlaod edelim görünen oki son versiyon 0.6.3.
4. Dosyayı kendi bilgisaayrımızda açıyoruz. (Şimdi readme.html yi okurken hatırladım, PHPNUKE ISO Gallery ise UTF8 destekler, Eğer Gallery'yi modül olarak kullanmak istiyorsan PHPNUKE'ünü UTF8 e çevirmelisin, bu demek oluyorki içeriğinde birşeyler varsa onları UTF8 Tabloya aktarıp Türkçe Dil Dosyalarını UTF8 formatına sokmalısın, Eğer sıfır bir sistemin varsa çok sorun değil ancak içerğin varsa öncelikle veritabanını kaydetmeli sonra açarak aşağıda vereceğim listedki harfleri karşılığına gelecek ile replace(değiştir) yapmalısın. )
Ü Ãœ
Ş Å
Ğ ÄŸ
Ç Ã§
İ Ä°
Ö Ã
ü ü
ş ÅŸ
ğ ÄŸ
ç ç
ı ı
ö ö
Daha sonra bu veritabanını UTF8 olarak açılmış yeni bir database e aktarmalısın. Türkçe Dil Dosyalarında da harfleri değiştirmelisin.
Verify Gallery2 installation and verify gallery settings e basıyoruz.
8. BLoğu es geçelim hıc kullanmadım. Şimdi sırada, Kullanıcıları aktarmak var öncelikle export users a basıyor ve toplam üyemizin basarılı oalrak aktarılmasını bekliyoruz bir popup acılır ve bılgı verır.
9. Bunu başarıyla tamamladıkmı Gallery çalışı durumdadır modules yönetiminden aktif duruma getirmeyi unutmuyor ve test ediyoruz. Fefault teması gallerynin birasz kotu durur siriux u kullanmak entegerede daha akıllıca. Bundan sonra bir daha üye aktarmana gerek olmicak sistem otomatik olarak yeni üyeleri galeri icidne kayıt edicek.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız