Tarih: 2009-01-26, 15:25:39 Mesaj konusu: kayıt olmadan nick sorgulama
birçok sitede görüyorum kayıt olmadan evvel nickin kullanılabilirliği sorgulatılıyor bunu bizim CNB Your Account a nasıl uyarlayabilirim.Daha evvel bir kaç denemem oldu sorgulama menüsü çıkmıştı ancak sorgulamıyordu.
bu konu forumda anlatılmıştı diye hatırlıyorum ama ben genede bahsedeyim
normal üye sorgulama eklentisinde
modules/Your_Account/index.php açın diyor
ama bizim elimizde Your_Account yok CNB Your Account var o zaman bunun içinde puplic dosyası var onun içinde new_user1.php , new_user2.php , new_user3.php dosyaları var bunlar bizim üye kayıt sayfalarımız sen bunların hangisini kullanıyosan onun içini aç
echo"<s></s>"
. "<form name=\"kformu\" action=\"j a v a s c r i p t:void(0)\" method=\"GET\"><strong><font>Kullanmak istediginiz Kullanici adi daha once alinmis mi ?</font></strong><br> Kullanılabilirlik durumunu asagidan denetleyebilirsiniz.. <br><strong>Kullanıcı Adı: </strong><input><input></form>"
. ""
. "<span></span>";
Kullanmak istediginiz Kullanici adi daha once alinmis mi ?
Kullanılabilirlik durumunu asagidan denetleyebilirsiniz..
2 bölümden oluşan nicki yazacağımız alan çıkıyor ama iki bölüm halinde fakat sorgulatacak bir buton yok sadece newuser 3 te
verdiğim kodu site eksik çıkarmış o yüzden böyle bir sorun olmuş aşağıdaki linkden dosyayı indirin içinde kurulumu var beni oku dosyasında onu okuyarak yapabilirsiniz.
Tarih: 2010-03-16, 10:18:18 Mesaj konusu:
ajaxkontrol.php dosyasını aşağıdaki şekle çevirin
Kod:
<php> 0){
echo "<strong><font>Bu Kullanici Adi daha once alinmis...<br> Lutfen baska bir kullanici adi deneyiniz.</font></strong>";
}else{
echo "<strong><font>Tebrikler...<br>Bu kullanici adi ile sitemize uye olabilirsiniz..</font></strong>";
}
ajaxkontrol içirsindeki;
$sorgu="SELECT user_id FROM prefixadı_users WHERE username='".$_GET['epostaadresi']."'";
$sonuc=mysql_query($sorgu);
$satir = mysql_num_rows($sonuc);
satırda prefix adı yerinde doğal olarak nuke yazıyordu oysaki benim prefix lerimi değiştirdiğim için bu sorgulamanın gerçekleşmediğini fark ettim.Dolayısıyla sorun nihayet çözüldü.Firzan kardeşime teşekkür ederim...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız