Tarih: 2005-11-13, 22:12:31 Mesaj konusu: Aynı IP Farklı NICKLER - *YASAK KELİME** YARDIM
Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var.
Sitedemdeki incelemelerimde iki farklı nickin aynı IP adresindan girdiğini tespit ettim.
Bu aynı kişiler olduklarını mı gösteriyor?
Aynı bilgisayardan farklı nicklerle çeşitli yollarla girebilirler öyle değil mi?
Biz farklı yerlerdeyiz diyorlar.
Ben bunun mümkün olmadığını biliyorum.
Fakat yinede bir haksızlığa mahal vermemek için sizlere danışmak istedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
iki üyenin aynı kişi olabilme ihtimali olduğu gibi farklı kişilerde olablir.
en basta internet kafeden baglanmıs olabilirler
sonra binde bi tesadüf diyeceksiniz ama imkansız olmayan bir yol ise adsl deki dinamik ip durumu yani modemi acıp kapayınca bildiğiniz gibi telekom bize yeni ip atar telekom bir ip yi bu gün birine yarın baska birine vermis olabilir
sonra iki üyede aynı proksiyi kullanıyor olabilir
sonra benim bilmediğim durumlarda vardır mutlaka
bu yüzden adsl in yaygınlastığı günümüzde ip adreslerini fazla önemsemeyin derim
Tarih: 2005-11-14, 00:30:18 Mesaj konusu: Re: Aynı IP Farklı NICKLER - *YASAK KELİME** YARDIM
Ama şöyle forum bölümnde bakıyorum birçok mesaj ipleri tutuyor.
Son olarak baktım ikiside bağlı ve ikisininde bağlı olduğu ip aynı.
Yalnız kafamı karıştıran iki ayrı nickle foruma nasıl giriyor?
Burada saho'nun dediği doğrudur. Aynı IP adresiyle ve değişik nick'lerle aynı adrese bağlanabilirsiniz.
Nasıl mı?
Bilgisayarınızda değişik Intarnet tarayıcıları kurulu ise bunu pekala yapabilirsiniz. Örneğin; ben üç browseride bilgisayarımda kullanıyorum. Firefox, Opera ve default olarak gelen Internet Explorer.
Her üçüylede aynı adrese farklı nick'lerle giriş yapabilirsiniz ve bunun sonucunda da IP adresiniz aynıdır.
Tabii ki bu browserleri çopaltarak daha fazla sayıda giriş yapabilirsiniz.
Tarih: 2005-11-15, 01:15:10 Mesaj konusu: Re: Aynı IP Farklı NICKLER - *YASAK KELİME** YARDIM
Hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Üşenmedim mesajlarını inceledim üslup bile aynı.
Aynı kişiler. Banladım :)
Ben sitemde üyelerimin üyeliklerini kendilerinin anında aktifleştirmelerine izin veriyorum.
Bunu iptal etmek ve tüm yeni üyelerin onayımdan geçmesini istiyorum.
Bunu nasıl yapabilirim?
7.6 yı kullanıyorum...
Tarih: 2005-11-15, 01:37:58 Mesaj konusu: Re: Aynı IP Farklı NICKLER - *YASAK KELİME** YARDIM
cnbya kurmuştum fakat sorun vermişti 7.6 da sorunsuz çalışan bildiğiniz bir sürümü varmı?
Ayrıca onun dışındaki normal sistemde bu mümkün değilmi?
İlginiz için teşekkür ediyorum kardeşim.
Tarih: 2005-11-15, 02:25:25 Mesaj konusu: Re: Aynı IP Farklı NICKLER - *YASAK KELİME** YARDIM
Şuan indirdim deniyorum bir sorun yok fakat bazı yerler ingilizce tam olarak türkçesini nereden bulabilirim? Hangi sürümünü tavsiye edersiniz?
Burada aradım bulamadım adres verirseniz çok sevinirim kardeşim.
Teşekkür ediyorum.
yukardaki son sürümdü. yeni sürüm çıkacaktı ama çıktımı bilmiyorum. son iki haftadır biraz uzağım. tam türkçesi varmı bilmiyorum yoksa bile language dosyasından sözlük YARDIMıyla bile türkçeleştirebilirsin. genellikler bi kaç kelimelik cümle kullandığı için basit yani
Tarih: 2005-12-02, 02:18:19 Mesaj konusu: Re: Aynı IP Farklı NICKLER - *YASAK KELİME** YARDIM
Tekrar Merhaba
Dediğim gibi cnbya kurdum fakat bir sorunla karşılaştım.
Sitedeki herhangi bir kullanıcının profiline baktığımda ipsi bölümünde benim ipmi gösteriyor. Normalde bildiğiniz gibi kullanıcının ipsi olması gerekiyor.
Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olabilirmisiniz?
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız