Tarih: 2006-01-03, 22:03:27 Mesaj konusu: PHP WEB SİTE
Arkadaslar ben de bir site yapmak istiyorum ama nasıl yapılıyor tam bi bilgim yok bu konuda istediğim sitenin orneğini gormek için aşağıdaki linki tıklayın...
Bu site nasıl yapıldıgını bilen varsa solerse sevinirim...
Tarih: 2006-01-03, 22:52:35 Mesaj konusu:
Yaaa arkaaslar ben bu Phpnuke 6.5'i download ettim ama birsey anlamıyom walla ilk defa bole birsey'le karsılasıyorum dosya'yı acıyorum internet sayfaları cıkıyor tıklıyom birsey acılmıyor...
Tarih: 2006-01-04, 02:48:58 Mesaj konusu:
oy oy oy ckendim aklıma geldim şimdi valla yırtacaksın kendini bayağı mesela block yapacağım derken başka şey yapacaksın böyle böyle öğreneceksin sonra çaktırmayacaksın devam edeceksin php nuke el kitabını oku bakalım sen önce bir bu işin başı o kitap
Tarih: 2006-01-04, 02:55:50 Mesaj konusu: Re: PHP WEB SİTE
Bence bilgi paylasimindan ziyade biraz samimiyet gerekli...Önemli olan sadece bilgiyi paylasmak degil o bilginin paylasimin verdigi hazzi almak... Bence arkadasimiza biraz daha detayli bilgi verilmesi gerekir web tasarimi hakkinda...Sadece Nuke degil bir cok program var...Ayrica hazir siteler dahi bildirilmemis...
Arkadasimiza benim belirtebilecegim ben ve arkadaslarima bir site üzerinde calisiyoruz...Bizimde pek bir bilgimiz yok yavas yavas ögreniyoruz web tasarimi gercektende sabir ve zaman isteyen bir is...
Bence önce hazir sitelere biraz yönel belki bazi arkadaslarimiz hazir siteleri zaman kaybi olarak nitelendirebilir...Bence hazir da olsa kendinizi bu yapimlardan sonra daha bir web site tasarimina yakin görebilirsiniz...
Önce kolay sonra zor Arkadasim...
Bizde henüz kolaydayiz:)
Bana her zaman icin yazabilirsin...
Kelamlarimda kusur olduysa simdiden affola...
Sevgilerimle
SeKiLLReiS
Seni Sevmek MEMLEKET, MEMLEKET Seni Sevmek!
Tarih: 2006-01-04, 12:18:09 Mesaj konusu:
Yawww arkadaslar şimdi siz diyorsunuz ki arastır ben dunya kadar arastırfım butun gun boyu bu phpnuke'yi aastırdım bu dersleri falan da okudum ama yok olmuyor drslerde diyor kı once downlado edin tamam ettim diyor sonra duzenleyen işte sorun orda yaww duzenlenmiyor download ettiğim zaman dosyaların içinde sayfalar internet sayfaları olarak kurulmus çift tıklıyom ama acılmıyor soreun bu işte !!!
bu xampp ı zipten çıkartıp xampp adıyla c sürücüsünün içine koyacaksın.
orda apache_start ve mysql_start yazan ms-dos dosyalarını çalıştıracaksın ve server kurulmuş olacak.
yamasını yaptığın php-nuke 7.6 nın html klasörü içindekileri xampp içindeki htdocs adlı klasöre kopyala.
çıkan yerde derslerde anlatılan şekilde bir database oluştur.
http://localhost u açtığında web siten config.php ayarlarındaki database adı kısmını database oluşturduğun adla aynı yaptıysan açılmış olacak.sonrası sana kalmış..
offf yoruldum be :)
umarım işine yarar...
bunların bir çoğu forumda mevcuttur zaten.forumun üst kısmında arama diye bir bölüm var.sorunlarla karşılaştığında ilk ordan araştırırsan forumumuz kirlenmemiş olur...
Tarih: 2006-01-05, 00:37:40 Mesaj konusu:
Ya birde bu php nuke için Host lazım mıs bana birisi soledi host olmadan olmaz dedi bana bende dedim free hostlar war olmaz mı oda bana dedi olabilir ama host un paneli olması lazım panel olmadıktan sonra olmaz dedi...
Tarih: 2006-01-05, 02:14:33 Mesaj konusu:
FREE hostlar olur tabide biryere kada hem artık host ii pahali bir şey değil ki bir isim bul sitene göre domainin al sonra bir tanede host bul kendine olsun bitsin çünkü bir sorun olduğunda bedava hostlarda muhatab bulamazsın kendine ve siten yavaş olur bir sürü şey onun içni bir host al kendine
Tarih: 2006-01-05, 09:54:13 Mesaj konusu:
Yaaa agakin şimdi haklısın da birde sole birsey var eğer php nuke'yi tam kullanmasını bilsem alırım şimdi ben php nuke'yi de tam kullanamıyorum kullanailsem hem host alırım hemde domain alırım ama işte kullanması biraz guc !!! Yok kimisi diyor server kuracan kimisi diyor c: ye atacan kimisi diyor host olmadan birsey yapamassın ne bilim kimisi diyor kurması zor'dur walla benim'de kafam karıstı neyse yine de paylaşımlarınız için çok saol'un gercekten de beni bu konuda çok bilgilendirdiniz...
Bu arada bende hazır index yani site uzeri site actım professional değil ama işte bizde php nuke'yi tam oğrenene kadar kendi çapımızda birseyler yapmaya calısıyoruz...Birde bu server nasıl kuruluyor bu konuda bilgisi olan yok mu?
ben yukardaki yazımda bilgisayarına localhost kurman için gereken xampp ı anlatmıştım.başka şeylerde var.ara biraz.yukarda arama yeri var...
senin karşılaştığın sorunlar birçok kere başkalarının karşısına çıkıyo.onlara anlatılanlardan kendine pay çıkar birazcık...
serseri bak bu düşünceni sevdim, madem kullanmayı bilmiyorum ne diye site açıyım. kullanmayı ve sorunlarla başa çıkmayı öğrenene kadar, local host kullanacaksın, nasıl kurarsınn?
appserv 2.4.3 (tavsiye ettiğim program ve sürümüdür)
programı çalıştırırsın, yüklerken ne sorarsa sorsun sen he de geç :)
ardından hani nuke indirdin ya, içinden çıkan html klasörünü al ve şuraya yapıştır
c:\appserv\www\ html yi kasör olarak atıyosun buraya,
karşına çıkan yerden direk bir isim yazıp oluştur diyosun( bu isimi unutma dbname)
şimdi sayfa değişiyo, oluşturduğun veritabanıın içi geliyo yalnız hiç alan yok,
bu sefer de yine internetten indiriğin nuke dosyasındaki nuke.sql dosyasını çıkarıyosun, nereye koyduğun önemli değil ancak koyduğun yeri unutma,
tekrar phpmyadmine dönüyoruz, üstten ikinci sekme de SQL yazıyo, oraya basıyoruz, altta gözat butonu var, basıyosun ve az önce çıkardığımız nuke.sql dosyasını buluyosun, alttaki şimdi git tuşuna bsıyosun.
buraya kadar tamm, pencereyi kapatabilirsin.
şimdi c:\appserv\www\html\config.php dosyasını açıyoruz, nasıl açıyoruz, wordpad ile,
$ dbname var orda, hani az önce prantezde belirtmiştim bu ismi unutma diye, şimdi $dbname yanınaki tırnakların içine o ismi yazıyosun, dbusername root ise elleme, şifre alanını da boş bırak, prefixlere de elleme, yani anlayacağın bu dosya da bu kadar kaydet ve kapat.
geldik işin en zor yerine
http://localhost/html/ bu adrese gir, işin zor yeri dedim neden mi,
artık sende bir nuke delisisin, derslerinden sevdiklerinden eğlnecelerden uzaklaşacaksın :)
Tarih: 2006-01-07, 14:10:31 Mesaj konusu:
Seyranli Çok saol dediklerini bire bir yaptım oldu acabildim siteyi ama işte bu konularda acemiyiz bir sorum daha olacak iyi güzel siteyi actık ta bu site de herseyi değiştiremiyoruz yani çok değişik ben bu siteden profesyonel bir site olusturabilecekmiyim yani mesela bak http://www.rapturka.net/ Bu site de php nuke den yapılmıs bende admin panelinden bole bir site yapabilirmiyim?Yani ole bi baktım herseyi yapamıyon kısıtlı hersey bu konudaki goruslerin ne acaba ?
Tarih: 2006-01-07, 14:40:21 Mesaj konusu:
serserialper21 :
Seyranli Çok saol dediklerini bire bir yaptım oldu acabildim siteyi ama işte bu konularda acemiyiz bir sorum daha olacak iyi güzel siteyi actık ta bu site de herseyi değiştiremiyoruz yani çok değişik ben bu siteden profesyonel bir site olusturabilecekmiyim yani mesela bak http://www.rapturka.net/ Bu site de php nuke den yapılmıs bende admin panelinden bole bir site yapabilirmiyim?Yani ole bi baktım herseyi yapamıyon kısıtlı hersey bu konudaki goruslerin ne acaba ?
tabikik yapabilirsin bu verdiğin adres klasik bir nuke sitesi istedigin heriseyide degişitirebilirsin bolc ekleyerek möodül ekleyerek sana uymayan modülleri editleyerek profesyonel bir site yapabilirsin ama bunun için arastırmsacı olacaksın ne ne işe yarar ne nasıl çalışır? forumlarda tsakip edecek ve kendini geliştireceksin admin paneli siteyi yönetmek içindir ama admin paneli ilk kururumda kullanıcıın isteklerini tam olarak karşılamaz onun için bir sürü ek modül va block var bunları istegine göre ekleyeceksin işine yaramayanları kaldıracaksın
Tarih: 2006-01-07, 20:02:09 Mesaj konusu:
Agakin saol zaten HTML Kodları ile aram iyidir inşallah güzel bir site cıkarabilirim web dizayn konusunda bu kadar güzel bir site gormedim wallahi yani artık http://eski.netopsiyon.com sitesine takılmak benim için buyuk bir duygu ya birde bu werdiğiniz http://localhost/ Deneme surecli mi ?
Tarih: 2006-01-07, 21:55:04 Mesaj konusu:
Ewet anladım zaten host almamız gerekiyor hala ama ben bole birse buldum bir site var hiç ole dert etmiyon siteye uye oluyon o site uzerinden bir site kuruyon hemde php nuke i bakın ona bu bi<im çok ugrastıgımız ile aralarında bi fark warmı?
Tarih: 2006-01-08, 13:56:36 Mesaj konusu:
YAAA ARKADASLAR BEN FREE HOST BULDUM ADMİN PANELİ DE WAR BU HOST U KULLANARAK PHP NUKE DEN SİTE YAPABİLİRMİYİM ACABA BANA DEDİLER ADMİN OANELİNİN OLMASI BU BULDUGUM FREE HOST UN ADMİN PANELİ FTP Sİ FALAN HERSEYİ WAR Bİ BAKIN İSTERSENİZ...
Tüm zamanlar GMT + 3 Saat Sayfaya git 1, 2, 3Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız