Arakdaşlar Hacklenmiş Olan Siteyi Geri Açtım.
Sıfırdan Güvenlik Kuralım El Birliğiyle.
Yarım Ederseniz Sevinirim.
Nuke Güvenlik Baktım Birşey Anlamadım
Buradan Yardımcı Olursanız sevinirim Tşk Ederim.
evet benim siteyide hacklemişlerdi bi html yapıp çok fazla açık var diye yazmışlar açıkları kapatacak dosyalar bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz..
Sana en etkili güvenlik nasıl olur izah edeyim mi ?
1. kullandığın versiyonun yamasını at.
2. config.php dosyasının ismini değiştir.
3. prefixleri kimsenin bilmediği bir şekilde değiştir.
4. admin.php dosyasına ayrı bir giriş şifresi ve kullanıcı adı ekle.
5. modules/Forums/admin klasörünün chmod ayarını 666 yap.
6. hiç bir güvenlik sistemi ekleme.
7. aklına geldikce değil, sık sık sitenin yedeğini al.
6.madde hiçbir güvenlik sistemi eklememi yazıyo ben mi yanlış görüyorum ferdi.anlayamadım...
kralferdi :
Hacklenmemek için asla büyük konuşmamak. Kimseyi küçümsememek ve aşağılamamak. Yıkıcı değil yapıcı olmak. Hatayı argoyla yada zorla değil; anlatarak, insanca çözmek. Ve her zaman efendi olmak gerekir.
belirtilen tüm açıkları kapattıktan sonra güvenlik eklentisinin tek işlevi ip banlamak olur. zaten ip yi banlasan ne olur ki. kaç kişi statik ip kullanıyo. bilinen açıkları da kapatmak sistemi anca lamerlere karşı kourur. sağlam bi hacker bilinmedik bi yönden saldırmak ister, henüz farkedilmemiş bişey arar, burda da güvenlik eklentileri de fazla işe yaramaz. her zman dediğim gibi tam korunma istiyosan sadece açığı olan modüllerden değil, açık olasılığı olan modüllerden de uzak durmak gerek
bana gelen saldırıların hepsi aynı sayılır SQL UNION.sağdan soldan kod bulanlar gidiyo başka sitelere bunları deniyo.Ama bi gün birinin başı fena yanacak haberi yok.internethaber sitesini hackleyen gibi.5 yıl ceza aldı sanırım ve Kamu davasına dönüştü olay.başımıza gelen olayları arkadaşlar , eğer biliyosak yapanı veya yapmaya çalışanı (IP adresinden ulaşılabiliyor.Eğer IP değiştirmiyosalar.) yargıya başvurmak gerekli bence.en azından aklından hack geçenlere bi yaptırım olabilir belki.yoksa nasılsa cezası yok deyipte sürekli bu işi yapmayı meslek edinecekler.elbet bir gün bir yerde ellerinde patlayacaktır bu bomba...
Hacklenmemek için asla büyük konuşmamak. Kimseyi küçümsememek ve aşağılamamak. Yıkıcı değil yapıcı olmak. Hatayı argoyla yada zorla değil; anlatarak, insanca çözmek. Ve her zaman efendi olmak gerekir.
Akıl ver demedik!
Yardımcı Ol Dedik ...
Siteyle EfendiLiğin ne alakası var ? ? ? ?
Lütfen Yardımcı Olmayan Yazmasın.
arkadaşlar bakın site bana ait değil okulun sitesi herşeyi kurdum bir daha olmasın die sizden sadece sıfırdan Güvenlik nasıl yapılır onu sordum ...
belirtilen tüm açıkları kapattıktan sonra güvenlik eklentisinin tek işlevi ip banlamak olur. zaten ip yi banlasan ne olur ki. kaç kişi statik ip kullanıyo. bilinen açıkları da kapatmak sistemi anca lamerlere karşı kourur. sağlam bi hacker bilinmedik bi yönden saldırmak ister, henüz farkedilmemiş bişey arar, burda da güvenlik eklentileri de fazla işe yaramaz. her zman dediğim gibi tam korunma istiyosan sadece açığı olan modüllerden değil, açık olasılığı olan modüllerden de uzak durmak gerek
Kardeşim sendende ßir isteğim var.
Açıklama yaparken Lütfen Birazdaha Açık Ol.
Sitenin Açıklarını Nasıl Kapatıcam onu bile bilmiyorum Açıkları Kapat Diyorsun ...
Açıklama Yapmak mı zor Geliyor Anlamıyorum.
Alt Tarafı SIFIRDAN Kurulum nasııl yapılır onu yazacaksınız hgiç olmadı Verin Linkleri bunları bunları yazın diyin ona göre yapaym
kardeş anlamıyorum yani diyoki açıkları kapat.
ßilmeyen kişi nasıl kapatsın AÇIĞI ?
bizi yönlendirin öğrenelim.
Bizden sonra gelenlere cevap verme ihtimalimiz olsun.
Neyse Teşekkürler
bende zaten oradan geldim en üsteki yazıyı okumadın sanırım ?
Baktım ama anlamadım diye yazmıştım .!!!
Neyse Yaa Konu Kapansın
ßişiler yaparım.
Kimsenin ßilgi vereceği yok zaten.
Neyse Genede Teşekkür ederiz.
o zaman kendi işimi kendim haLLederim aSLaNım !
ben burada kimseyi uyarmadım !
bu arada Sadece SIFIRDAN GÜVENLİK NASIL YAPILIR onu istedim..
ama ßazı arkadaşlar.........
..........
neyse kardeş ok
6.madde hiçbir güvenlik sistemi eklememi yazıyo ben mi yanlış görüyorum ferdi.anlayamadım...
kralferdi :
kolay gelsin...
Çok doğru anlamışsın kardeş, hiç bir güvenlik sistemi ekleme... kralferdi.com da hiç bir güvenlik sistemi yok...
www.turklan.com benim sitem şuan çalındı ve ben nasıl düzelteceğim konusunda hiçbir bilgim yok yardımcı olurmusunuz + PHP NUKE7.7 Yamaları bu sitede yok nerden indirebiLirim.
Doctor x dengesizlik yapma, her mesajın altına tüm forumdakileri nsaıl yacıaz. forumda bilinen bütün açıklar var işte, güvenlik kategorisini bi dolaş gez, coppermine açıkları, my e gallery açıkları, db.php forum admin, admin.php mainfile.php htaccess robots.txt protector admin secure sentinel adminbox patch hepsi var. bana de ki şu yok bu yok yazılmamış sen bana bunu yap diyosun niye böyle yapıyosun de tamam deyim haklısın deyim anlatıyım, ama böyle terbiyesizlik yapma hakkın yok. burda sen bana laf edesin diye yazmıyorum. kimsenin bana laf söylemeye hakkı yoktur. bildiğim ne varsa hepsini paylaşıyorum. bugüne kadar da bilip de söylemediğim bişey olmadı. Senin ayrıcalığın ne ki sen forumu okumayacaksın da biz sana ayrıyeten hepsini tekrar tekrar yazıcaz. sabır sabır artık bi yere kadar. bir kere olsun deyin ki teşekkür ederim. başlığıda kilitliyorum, şahsi mesele değil forumda iki kere alt alta yazmak bile flood diye geçerken sen 5 kere yazmışsın.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız