Tarih: 2008-01-29, 18:18:23 Mesaj konusu: sabah.com.tr sayfaları otomatik mi oluşturuyor
meraba arkadaşlar
arkadaşlar öncelikle konuyu burda açtığım için kusura bakmayın
arkadaşlar benim kafama takılan bu "sabah.com.tr"haberin geniş özeti kısmının uzantısını(http://www.sabah.com.tr/haber,41F58B8AA04A4BE69112C65BA86FA4AE.html) elleriylemi yazıyorlar.yoksa bunu oluşturan bi js kod falan mı var.eğer elleriyle yazıyorlarsa adamlar okadar sayfayı ellleriyle yazmaya nasıl baş ediyor acaba?
Tarih: 2008-01-29, 20:00:30 Mesaj konusu:
arkadasim sende amma merak etmissin her halde elle yazyiorlar büyük bir gazete kac kisi calisiyor biliyormusun burda tabiki bunlari bir kisi yazmiyor sonucta gateicin uyarliyorlar haberleri kurduklari mutlaka bir sistem vardir ve ordanda sürekli gelen haberler yayinlaniyor ama yinede iyi bir merak degil
niye iyi bir merak olmadığını anlıyamadım.galiba siz soruyu anlıyamadınız.sabah.com.tr yi örnek olarak göstermemin sebebi"html"site oluşu.hani php ve asp 'de geniş özet kısmını admin panelinden eklersin sayfa uzantısı otomatik oluşur.
ben acaba böyle "js" sistemide varmı diye merak ettim.varsa bilen arkadaşlar varmı?
Tarih: 2008-01-30, 00:09:37 Mesaj konusu:
sabah.com.tr html uzerine kurulu degildir.Suan vaktim kisitli ama benim bir ara tum gazete sitelerini dolasmam gerekmisti dikkatimi ceken hepsinin php olmasiydi.HTML link ise otomatik olusuyor.orada ki anlamsiz harf ve rakamlarin neye gore oldugunu sadece sistemi yazan kisilerin bilecegi istir.Fakat sayfalarin html seklinde olmasina kanmayin diyeyim.
açıklaman için teşekürler sercan kardeş
ama sabah'ı html'den başkası paklamaz gibi.
siz daha iyi bilirsiniz tabi ama ben arşive girdim ve (örn;eylül 2007 pazartesi -ekim 2007 pazartesi)geniş özetlerin sağ sol blokları tamamen farklı birde neden uzantıyı php göstermek varken html gösteriyorlar.html uzantının özel bir tarafı mı var?
yok est. enver kardeş kasıt filan anlamadım kesinlikle.yalnız verdiğin örnek
"arama/arama.php" yani biliyorsunuz html olmaz çünkü "veri tabanı" ister,dolayısıyla php veya asp kullanmaları gerekiyor". arama,üyelik vs. gibi konularda php asp'yi on'a katladığı için sabah'da php kullanmış.
ayrıca verdiğin "indexleme" bilgisi için teşekür ederim.
niye iyi bir merak olmadığını anlıyamadım.galiba siz soruyu anlıyamadınız.sabah.com.tr yi örnek olarak göstermemin sebebi"html"site oluşu.hani php ve asp 'de geniş özet kısmını admin panelinden eklersin sayfa uzantısı otomatik oluşur.
ben acaba böyle "js" sistemide varmı diye merak ettim.varsa bilen arkadaşlar varmı?
kardeş bu bahsettiğin olay php nuke de bile var php uzantılı sayfaları .html miş gibi açıyor ama aslında sayfa php eğer yanlış bilimiyorsam da sebebi de şu :) savunma mekanizması :) örn; xxx.asp?id=12&hd=dfg tarsı linklerde siteye saldırı durumu daha kolay ;) Yani anlayacağın işlem tamamen güvenlik için ;)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız