Tarayıcınız ile modem menünüze giriş yapın. Benim modemim Airties RT-205 olduğundan, onun menüsüne göre örnek vericem. Ancak diğer markalardada arada pek fark olacağını sanmıyorum.
Modem menüsünden NAT kısmına gelin (Nat etkin değilse, öncelikle onu etkinleştirin.) NAT'ta port yönlendirmeye gelin ve Uygulama olarak Localhost yazın. Hedef IP Adresi olarak 192.168.2.3 GİBİ modeminizin bilgisayarınıza atadığı IP adresini girin.
Protokol tipi olarak TCP, WAN Portu olarak 80, Hedef lan portu olarak 80 yazın. Etkinleştirin ve kaydedin. Az önce yaptığımız işlemi bir daha yapın ama bu sefer protokol tipi UDP olsun. Artık burayla işimniz bitti.
ADIM 3:
Şimdi güvenlik meselesine geldik Başlat > Denetim Masası > Güvenlik Duvarı. Burada güvenlik duvarımız açık, Özel durumlara izin ver seçeneği aktif olsun. Üstteki Özel Durumlar sekmesine gelerek, bağlantı noktası ekleye basalım. Ad olarak local yazıp, bağlantı noktası olarak 80 yazalım. UDP seçip kaydedelim. Sonrada kapatıp çıkalım.
İşlemler tamamdır. Başka yapacak birşey kalmadı. Yukarıdaki adımları doğru yaptıysanız, localhostunuza BAŞKA BİLGİSAYARLARDAN erişilebilecektir. Ancak ip yazarak kendi bilgisayarınızdan localhostunuzu görüntülemeniz MÜMKÜN OLMAYACAKTIR VE KARŞINIZA MODEM MENÜSÜ ÇIKACAKTIR! www.vtunnel.com gibi bir siteden kontrol ederseniz IP adresinizi yazdığınızda localhostunuz açılacaktır. Benim local sunucuma erişmek isteyenler 88.243.249.128 ip sini kullanabilir. Sadece bir html sayfası var ama bakmak isteyenler kontrol edebilir. Tabi bilgisayar açıksa erişilebilir. Ayrıca ip sabit olmadığı için modem kapanıp açıldığında bu ip değişecektir. Kısacası yaklaşık 1 hafta boyunca bu ip den bilgisayar açık oldukça localhostuma erişebilirsiniz.
Not: Anlatım aceleye geldiği için biraz karmaşık olabilir.
En son asilimy tarafından 2008-12-25, 16:17:12 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Tarih: 2009-01-03, 18:50:26 Mesaj konusu:
Eğer sürekli erişim istiyorsanız, illaki sabit ip almanızada gerek yok. Benim modemi incelerken DyDNS diye bişey gördüm. İncelediğimde ücretsiz sabit ip gibi bişey olduğunu keşfettim. Sizlerde bunu kullanabilirsiniz.
bende localini internete açmak isteyen artistbaron denilen şahısın ayarlarını yapmak üzere teamwiever kurdum ama olmadı
Teamviewer aslında bende sorunlu çalışıyor en iyisi msn açtıktan sonra eylemler->uzaktan YARDIM iste tıklayarak karşı tarafın bilgisayarına girebilirsiniz tabii karşı taraf izin verdigi sürece :)
Bu yöntemle birçok arkadaşın pc sorunlarını çözdüm
ben ikinci kez denemede başardım fakat modemde hazır menü vardı hazır menü den ekledim çalıştı http://92.45.228.2 bakın bakalım çalışıyormu 1 saat kadar bil açık elektirik kesilmezse çalışıyormu cevap yazın lütfen
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız