Anasayfa FORUMLAR Üye Girişi Dosyalar Dersler İpuçları Yardımcı Araçlar Hakkımızda
KİMLER BAĞLI
Toplam Üye: 32638
Aktif Üye: 0
Aktif Ziyaretçi: 859
Üye Adı
Şifre
Beni Hatırla
          Yeni Üye KayıtYeni Üye Kayıt
          Şifremi UnuttumŞifremi Unuttum
FORUMLAR
 google adwords hakkında..
(3040 okuma, 0 yanıt)
 adwords ceki..
(4067 okuma, 3 yanıt)
 adsense iletisim adresi..
(2888 okuma, 0 yanıt)
 Adsense için BIC Kodları..
(3146 okuma, 0 yanıt)
 Google ne demek istedi ? ..
(10565 okuma, 15 yanıt)
 Formlara otamatik Adsense..
(4860 okuma, 3 yanıt)
 sitenin sağ tarafına sabi..
(4047 okuma, 2 yanıt)
 adsense hesaplarinizi gun..
(2661 okuma, 0 yanıt)
 adwors dan 100 tl kazanın..
(2668 okuma, 0 yanıt)
 Google Adsense İlgili sor..
(5602 okuma, 5 yanıt)
 Googleden mail geldi. Bed..
(19729 okuma, 33 yanıt)
 Google'den herkese 50 ytl..
(5444 okuma, 5 yanıt)
 Googlede En Çok Aranan Ke..
(4235 okuma, 1 yanıt)
 site ismini google www.si..
(3109 okuma, 1 yanıt)
 Guncel Filtre..
(3387 okuma, 1 yanıt)
 Netopsiyon Google adsense..
(11680 okuma, 16 yanıt)
 Adsens konu silinmiştir. ..
(3666 okuma, 2 yanıt)
 Adsense reklamların ile b..
(4185 okuma, 2 yanıt)
 Şiir Modülüne Nasıl Adsen..
(10507 okuma, 15 yanıt)
 google ozel arama hakinda..
(3453 okuma, 1 yanıt)
 Arama için adsense kodlar..
(3267 okuma, 1 yanıt)
 Adsense hakkında soru..
(3578 okuma, 2 yanıt)
 Google Adsense İlk Ödemey..
(34300 okuma, 55 yanıt)
 Google Internet Reklamcil..
(3890 okuma, 2 yanıt)
 Haber ve diğer modullere ..
(5891 okuma, 6 yanıt)
 Google Adsense ile en çok..
(18833 okuma, 32 yanıt)
 Google Adsense Küçük İpuç..
(3379 okuma, 0 yanıt)
 Adsense Kodlarını Sitede ..
(3320 okuma, 2 yanıt)
 Google Ban Nedir ?..
(3354 okuma, 0 yanıt)
 Google Servisleri..
(3653 okuma, 0 yanıt)
 Google Adsense Reklamı..
(3750 okuma, 3 yanıt)
 Tıklanabilir Alanlar..
(4163 okuma, 2 yanıt)
 AdSense Tavsiyeleri progr..
(2808 okuma, 0 yanıt)
 google adsens'e 1 yıldır ..
(5207 okuma, 5 yanıt)
 Google adsense 4 aydir Ha..
(5659 okuma, 6 yanıt)
 Google bunu nasıl yapar?..
(3784 okuma, 2 yanıt)
 Linkz..
(3705 okuma, 2 yanıt)
 Adsense'de target=_blank ..
(7159 okuma, 6 yanıt)
 Haberlerin içinde Puan'la..
(8550 okuma, 12 yanıt)
 Google Adsense Hakkındaki..
(23025 okuma, 41 yanıt)
 Google adsense kodları il..
(4116 okuma, 3 yanıt)
 google reklami (php-nuke&..
(2949 okuma, 0 yanıt)
 Önemli!!!Adsense Gizlilik..
(2912 okuma, 0 yanıt)
 Adsense çek Onay & Te..
(13221 okuma, 16 yanıt)
 Mozillada Neden görünmüyo..
(4832 okuma, 3 yanıt)
 adsense kodları ekleme.....
(8335 okuma, 8 yanıt)
 Google Adsense Hesabımı y..
(4297 okuma, 3 yanıt)
 gittigidiyor..
(8878 okuma, 8 yanıt)
 Haber Devamına Google Ads..
(5663 okuma, 4 yanıt)
 Adsense..
(2864 okuma, 0 yanıt)
Netopsiyon Online: Forums
Netopsiyon Online :: Başlık görüntüleniyor - Google Adsense Küçük İpuçları
 AramaArama   RütbelerRütbeliler   ProfilProfil   GirişGiriş 


Google Adsense Küçük İpuçları

 
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Netopsiyon Online Forum Ana Sayfa -> Google -> Google Adsense & Adwords
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
majnan
Mesaj: 100+
Mesaj: 100+





Kayıt: Mar 10, 2006
Mesajlar: 116
Konum: Amasya & Trabzon

MesajTarih: 2008-10-01, 20:59:50    Mesaj konusu: Google Adsense Küçük İpuçları Alıntıyla Cevap Gönder

Google Adsense Optimizasyonu

Türkiye de internet yoluya para kazanmanın en iyi yolu google adsense ile para kazanmadır. Google adsense para kazanmak için site veya blog sahibi olmak gerekir.
Google adsense hesabı açabilmek için öncelikle site veya blog içeriginizin şartlara uygun olması gerekir, porno, hack, reçeteli verilen ilaçlar ilgili içerik içermemesi gerekir. Google'a başvurunuzu yaparken özgün, kaliteli ve düzenli olarak güncellenen içerik çok önemli site - blog içeriği kabul edilmeniz için tek başlıca koşul. Birde Free subdomain veren sitelerin coğu kabul görmemektedir.
Goole adsense de kazancınız 100 dolar aştığında ödeme almayı hak kazanıyorsunuz, ödemeler EFT ile yapılmaya başlaması ayrı bir avantaj.

Adsense'e başvurmanın herhangi bir kayıt ücreti yoktur. Adsense'in bir diğer önemli özelliği, yayıncının "sayfama hangi reklamı yerleştireyim?" gibi konularla uğraşmak zorunda kalmaması. Google Adsense tarafından başvurunuz kabul edildikten sonra, size sadece verilen reklam kodunu sayfanıza yerleştirmek kalmakta. Dahasonra sayfanızı tarayan Adsense robotları, sayfanızın içeriğini belirleyerek, içerikle alakalı reklamların yayınlanmasını sağlıyor
Google adsense azımsanmayacak paralar kazanlar var, türk kullanıcıların bazı dez avantajları var, en önemlisi google adwords ile reklam verenlerin az olması, ve düşük tıklama ücretleri diğer bir faktörse hit kazanmanın İngilizce siteler oranla az olması, türkçe içerikli sitelere türk internet kullanıcıları gelecektir. Ama İçeriğinizi İngilizce yaparsanız hem fazla hit kazanırsınız en önemlisi de İngilizce içerikli sitelere reklam verenleri dünya çapında olmasından tıklama başı ücretlerinizde yüksek olacaktır.

Google iyi bir kazanç kazanmanın hesaplarını yapıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ne tür içerikli site yapmanız gerektiğidir. Hem hit kazanabileceğiniz hem de tıklama başı ücretleri yüksek olabilecek bir site hazırlamakta fayda var, çok hit çok kazanç anlamına gelmemektedir almış olduğunuz hiti kazanca çevirecek reklamların tıklama ücretleri yüksek olmalıdır.

hit kazanana ve içeriği google adsense için kazancı bir sitemizi hazırladık ama hitimizle tıklama oranlarımız çok düşük artık Çoğu internet kullanıcısı google reklamlarını es geçmekte, bunu ancak kullanıcıların dikkatini bu reklamlara yöneltecek şekilde dizayn etmekte,

İşte size önemli bazı google adsense optimizasyon ip uçları;
2. Reklamları yatay yerleştirin dikey reklamların okunurluğu daha azdır. Ve reklamları sitenizin üstüne bölümlerine yerleştirmek gerekir. Google adsense verdiği ısı haritası size daha iyi fikir verecektir.

Bu ısı haritası örnek bir sayfa üzerindeki ideal yerleştirmeyi göstermektedir. Renkler, koyu turuncudan (en yüksek performans) açık sarıya (en düşük performans) açılarak gitmektedir. Zengin içerik bulunan ve navigasyon bölümlerine yakın bulunan reklamlar genellikle daha iyi sonuç almaktadır.


3. Adsense reklamların başlık rengini maviye çevirin. başlık rengini sayfadaki diğer link renkleriyle aynı yapmanız, Kullanıcılar mavi ve mavi tonu linklere aşınadır. Reklamın backgroud rengide siteyle aynı olması avantaj. Reklam birimlerinizi oluştururken, etraflarına sınır-bordür koymayın

4. Adsense reklamlarının URL rengini de sayfanızdaki metin rengiyle aynı yapın. Böylece reklamların URL'si arada kaynayacak ve başlık rengi de daha öne çıkarak daha 'tıklanabilir' bir hale gelecektir."
5.Metin Reklamlara önem verin ziyaretçiler artık resim içerikli reklamlara eskisi kadar tıklamaya yapmıyorlar.
6. Adsense içerik (birim ve link) reklamlarının yanı sıra, yakın geçmişte yapılan bazı değişikliklerle Adsense/Adwords Tavsiyeleri de çok daha kazançlı hale getirildi. Tavsiye butonlarını da sayfalarınıza koymayı unutmayın. sizin tavsiyenizle Adsense'e veya Adwords'e kayıt olduklarında hesabınıza ilk elden bir 5'er dolar yatırılıyor, ardından da ilk 100 dolarlarını kazandıklarında hesabınıza bu kez 250 dolar yatırılıyor. Birde 25 kişi birden sizin vasıtanızla Adsense'se kayıt olup, 100'er dolar kazanırsa size bu sefer 2,000 dolar ikramiye.
7.Mutlaka, ama mutlaka, sayfalarınıza yerleştireceğiniz herbir Adsense reklam birimi için ayrı ayrı ayırdedici, tanımlayıcı isimlerle "kanallar" oluşturun. Adsense reklamlarını bir kaç siteye birden yerleştiriyorsanız, her sitenin her sayfası ve o sayfadaki (varsa) farklı yerler için farklı kanallar yaratın. Adsense size 200 kadar kanal oluşturma hakkı tanıyor. Bu kanallar, Adsense rapor sayfalarına yansıyacağından, hangi sayfanızdaki hangi Adsense reklamının nasıl iş yaptığını, yerleşiminin veya biçiminin doğru olup olmadığını, daha iyi bir şekil aramanız gerekip gerekmediğini anlayabilirsiniz.

8.google adsense priwiev tools işle sitenize düşük tıklama bedelli yayınlanması muhtemele reklamları belirleyin ve Google adsense reklam fitrenize ekleyiniz.

Önemli not: Tıklama başına para" vaadeden programlar haliyle, istismara çok açık gözüküyor. Google da bu nedenle tüm dünyada "tıklama sahteciliğine" karşı büyük bir savaş vermekte. Çok kısa sürede, kimsenin pek çözemediği yollardan, yapılan hileyi belirleyip, o kişinin hesabını kapatıyorlar. O ana dek kazanılan paralar da içeride kalıyor. Bu arada, ne olduğunu anlamadığı halde hesabı kapatılanlar da olmuyor değil.

Google'ın Adsense reklam sistemi, sayfa içeriğine paralel olarak ilgili reklamları gösteren ve tıklama başına siteye ödeme yapan bir sistem. Adsense reklamları ile iyi bir gelir elde etmek için sadece yüksek ziyaretçi sayısına degil iyi bir tıklama oranına sahip olmak gerekir. Google reklamları için kullandığınız renk şemaları, yerleşimi boyutları ve hangi sayfada sunulduklarınız, reklam filtrelerini doğru kullanmak gibi parametreler de etkili olacaktır.

Google'ın Adsense'i kullanan bazı sitelerdeki örnek çalışmalarına ve nasıl başarıya ulaştıklarına buradan ulaşabilirsiniz.Bu rakamlara ülkemizde şu anda ulaşmak mümkün olur mu, bence zor. Ulaşılabilecek kullanıcı sayısı zaten sınırlı olmakla beraber, internet reklamcılığın henüz emekleme aşamasında olması gibi mevzuatlar söz konusu.

Bu rakamları gören bir çok projeci arkadaş, sırf bu amaç için yeni projeler peşine düşmekte ve nereye saldıracaklarını bilememekte. Bir çok girişim planlı ve programlı olmadığı için başarısızlıkla sonuçlanmakta ve bir çok çöplük siteyle karşılaşmaktayız.

Google adsense' nin işevini daha iyi anlamak için google adwords 'e üye olup kendi sitenizin reklamı vererek yapıyı daha iyi anlamak adına iyi olacaktır.

Arkadaş Size google adsense konusunda bir tavsiyem olacak; intenet reklamcılıgının geçmişi pek o kadar temiz degil, çünkü yıllarca pop up reklamlardan, reklam banner larına tıklayıp bilgisayara virüs yükleyen ve erotik içerikli bannerların yüzünden internet kullanıcıları internet reklamlarına anti pati duymaktalar

Ama Google Adsense içerige göre reklam ve legal içerikli ve ertotic içerik içermeyen reklamlar sundugundan ziyaretci dostu diyebiliriz.
Ama ziyaretcileri aldatmaya yönelik google adsense optimizasyonu yapmak , ziyaretcileri farkında olmadan google reklamlarına tıklatmaya çalışmak , google adsense reklamlarına anti pati duyulmasına neden olacaktır, Aşagıda örnek resime bakarsak bende google adsense optimizasyonu yapan biri olarak Ana Sayfa Yerine Saç Bakımı ( Google reklamına ) Tıladıgıma göre sıradan gözle inceyelen bir ziyaretci nasıl tıklamasın, her halde bu site iyi para kırıyordur




Bu tür Davranışlar Google adwords üyelerini caydıracaktır en önemliside google adsense reklamlarının tıklanırlıgını azaltacaktır, inanın bana bu tür davranışlar olmasa sitelerin yayınladıgı google reklamlarının tıklanırlıgı çok yüksek olacak...

ALINTIDIR
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor









Tarih: 2024-03-29, 12:52:59    Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar


Başa dön
Önceki mesajları göster:   
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Netopsiyon Online Forum Ana Sayfa -> Google -> Google Adsense & Adwords Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Benzer Konular

Başlık Yazar Forum Cevaplar Tarih
Yeni mesaj yok Google translatein Beşiktaş la Sorunu... osdem66 İnternet Üzerine 7 2010-06-16, 21:50:07 Son Mesajı Görüntüle
Yeni mesaj yok Google Büyük Bir Sorun cuneytsonmez Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) 0 2010-05-14, 12:36:20 Son Mesajı Görüntüle
Yeni mesaj yok google adwords hakkında ekolcu Google Adsense & Adwords 0 2010-04-26, 13:56:59 Son Mesajı Görüntüle
Yeni mesaj yok Google Chrome Ortadaki Kayan Blok Sorunu DursunKaptan Php Nuke Blocklar 3 2010-04-18, 16:09:34 Son Mesajı Görüntüle
Yeni mesaj yok küçük bir sorun damlalarmisali40 Php Nuke Tema Paylaşımları 1 2010-04-11, 15:09:05 Son Mesajı Görüntüle

Copyright © 2002-2024 Netopsiyon Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd.Şti. - Bütün hakları saklıdır!
Bu site Netopsiyon.com.tr Sunucularında Barındırılmaktadır.
Netopsiyon Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd.Şti. Netopsiyon Copyright