Anasayfa FORUMLAR Üye Girişi Dosyalar Dersler İpuçları Yardımcı Araçlar Hakkımızda
KİMLER BAĞLI
Toplam Üye: 32638
Aktif Üye: 0
Aktif Ziyaretçi: 266
Üye Adı
Şifre
Beni Hatırla
          Yeni Üye KayıtYeni Üye Kayıt
          Şifremi UnuttumŞifremi Unuttum
FORUMLAR
 php script sorunu..
(2996 okuma, 2 yanıt)
 Php syntax error Sorunu..
(2123 okuma, 1 yanıt)
 php hosting scrip..
(6096 okuma, 13 yanıt)
 Php Türkçe Facebook Sayfa..
(3489 okuma, 4 yanıt)
 Php Düzenleme Programı..
(6653 okuma, 13 yanıt)
 Phpde Kategori Seçmek ??..
(2290 okuma, 1 yanıt)
 %100 Türk yapımı bir port..
(5755 okuma, 12 yanıt)
 localde veritabanına 2 so..
(3728 okuma, 7 yanıt)
 Php Kitabı ALıcam..
(5308 okuma, 13 yanıt)
 Php'de Sabit Değerler..
(2403 okuma, 2 yanıt)
 Php de echo ile printin ..
(2286 okuma, 2 yanıt)
 Block oluşturma..
(7888 okuma, 20 yanıt)
 Tablo İçinde Resim Nasıl ..
(2283 okuma, 0 yanıt)
 Türkçe Karakter Sorunu..
(2221 okuma, 1 yanıt)
 Küçük Resmin Üzerine Geli..
(3861 okuma, 4 yanıt)
 Get id ile veri alma....
(3267 okuma, 3 yanıt)
 noktalı tablo kenarı..
(4085 okuma, 7 yanıt)
 güne göre sayfa..
(3080 okuma, 4 yanıt)
 ID Yİ GÖNDEREMİYORUM..
(3340 okuma, 5 yanıt)
 TurkEkip - Bilgi Yarışmas..
(2733 okuma, 2 yanıt)
 php fotoğraf scri..
(3195 okuma, 3 yanıt)
 yardımcı olurmusunuz?..
(3417 okuma, 5 yanıt)
 <Link rel="Canoni..
(5519 okuma, 9 yanıt)
 .php yi hangi program ile..
(4008 okuma, 4 yanıt)
 Facebook paylaşim eklentı..
(4592 okuma, 6 yanıt)
 AEG_ZD: Girişiniz Engelle..
(2040 okuma, 0 yanıt)
 Fatal error: Call to a me..
(2624 okuma, 1 yanıt)
 Düzenli olarak sitem hack..
(2369 okuma, 1 yanıt)
 php-nuke ziyaretci sayacı..
(3304 okuma, 3 yanıt)
 Phpbb3 entegre yardım..
(3413 okuma, 4 yanıt)
 ufak bir yardım istegi..
(3223 okuma, 3 yanıt)
 üye listesi alt alta nası..
(2811 okuma, 2 yanıt)
 TCMB Döviz s&#99;ript..
(5971 okuma, 11 yanıt)
 Adres çubuğunda logo kull..
(6068 okuma, 10 yanıt)
 üye istatistikler..
(1976 okuma, 0 yanıt)
 Resim yüklenmiyor Veritab..
(2327 okuma, 1 yanıt)
 Ayar.php hatası Lütfen ya..
(2945 okuma, 3 yanıt)
 Tanımlama..
(1862 okuma, 0 yanıt)
 hata alıyorum..
(1959 okuma, 0 yanıt)
 require_once hatası..
(2123 okuma, 0 yanıt)
 Oyun sicripti arıyorum..
(4146 okuma, 7 yanıt)
 PHp veritabanından veri ç..
(3933 okuma, 5 yanıt)
 Script kurdum Ana sayfaya..
(2305 okuma, 0 yanıt)
 üyelik sistemi hakkında..
(3155 okuma, 3 yanıt)
 php formmail sorunum var ..
(2723 okuma, 1 yanıt)
 Yemek Tarifi Script Yorum..
(8138 okuma, 19 yanıt)
 Web sErvis Yardım..
(3073 okuma, 2 yanıt)
 php firma rehber s&#9..
(2150 okuma, 0 yanıt)
 php kod hatası? ustalar y..
(2813 okuma, 1 yanıt)
 Arkadaşlar Seo ' yu Subdo..
(3020 okuma, 1 yanıt)
Netopsiyon Online: Forums
Netopsiyon Online :: Başlık görüntüleniyor - ID Yİ GÖNDEREMİYORUM
 AramaArama   RütbelerRütbeliler   ProfilProfil   GirişGiriş 


ID Yİ GÖNDEREMİYORUM

 
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Netopsiyon Online Forum Ana Sayfa -> PHP
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
ardaaltin
Mesaj: 1+
Mesaj: 1+





Kayıt: Aug 06, 2008
Mesajlar: 5

MesajTarih: 2009-12-19, 23:32:29    Mesaj konusu: ID Yİ GÖNDEREMİYORUM Alıntıyla Cevap Gönder

Selamlar,
yapmak istediğim sayfada herşey tamam ama detaylarda bir eksiğim var yardımcı olursanız çok sevinirim Şimdiden teşekkür ediyorum.
Sorunum; veritabanından çektiğim bilgileri listeliyorum 5 veride bir sayfalama yaptırıyorum

id..................bilgi.....................tarih..............detay butonu
1..................bilgiler..................2008............. detay butonu
2..................bilgiler..................2008............. detay butonu
3..................bilgiler..................2009............. detay butonu
4..................bilgiler..................2009............. detay butonu
5..................bilgiler..................2009............. detay butonu
Sayfalar [1][2][3]

gibi 5 erli bilgiler çekiyorum. Buraya kadar herşey güzel çalışıyor.
Detay butonuna basınca da lightbox açılıyor (pencere şeffaflaşıp ortada beyaz bir kutu açılıyor.) bu da çalışıyor fakat açılan kutu içine ilgili satırın idsine göre veritabanındaki diğer bilgileri bi türlü çekemedim.

lightbox kutusu mevcut kodların altına id si test olan bir div tagını kaynak alıyor yada başka bir php dosyasından da bilgileri alıabiliyor.

Normalde sayfalama ile ilgili kodlar olmasa direk tüm verileri bi kerede çeksem sorunum olmıycak ama sayfalama kodlarından dolayı istediğim bu özelliği veremedim bi türlü. ne denediysem boş, hata verdi hep.

mesela form method post ile gönderip detay butonunu da
Kod:
<a href="detay.php?id=$id">detay</a>
gibi bir şekle sokarak yapmam lazım ama burda yapamadım bunu uyarlayamadım.

Kodlar aşağıda bu kodlara ne yapmam lazım ki satırın idsini detay butonuyla post ediyim ve başka bi yerden ilgili satırın detaylarını çekebiliyim.

Kod:

require('lib/ayarlar.php');
// Veritabanı bağlantımızı kuruyoruz.
mysql_select_db($dbname);
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
$page = $_SERVER['PHP_SELF'];

$limit = "5"; // Kaç kayıtta bir sayfalama yapılacak ?

/* URL üzerinden gelen $_GET[] dizisi içinde değişken olup olmadığına bak eğer yoksa 1'e eşitle */
if(empty($_GET['paged'])) { $paged ="1"; } 
else{ $paged=$_GET['paged'];}

/* Değişkenin numerik(rakamsal) bir değer olup olmadığına bak değilse düzeltip sayfaya bir daha yolla */
if(!is_numeric($_GET['paged'])) { header("location:$page?paged=1"); }

// Sayfalama ile ilgili değişkenler
$detay = @mysql_query("select * from referanslar where id = $id ");
$girdi = mysql_query("select id from referanslar");
$sayi = mysql_num_rows($girdi); // toplam mySQL kayıt sayısı
$kac_tane = $sayi / $limit; // Kaç sayfa olacak

/* burası önemli , sayfalama linklerini basarken toplam kayıtı $limti değişkeninin içeriğine bölüyoruz eğer tam bölünmüyorsa sayfa sayısını bir arttırıyoruz.Böylece her kayıt listeleniyor.*/
if($kac_tane%$limit!="0") { $kac_tane++; }

// Kayıtları yazdıralım ( son kayıttan itibaren )


$son = ($paged-1)*$limit;
$veri = @mysql_query("select * from referanslar order by id limit $son,$limit");
while($cikart = @mysql_fetch_array($veri)) {
$id = $cikart['id'];
$adi = $cikart['adi'];
$tarih = $cikart['tarih'];
$bilgi1 = $cikart['bilgi1'];
$bilgi2 = $cikart['bilgi2'];

echo ('
<tr>
    <td>
         '.$id.'
    </td>
    <td>
        '.$adi.'       
     </td>
      <td>
        '.$tarih.'
      </td>
   <td>
        <p><a href="#test" class="nyroModal">Detay</a></p>  '); }
?>
          <div>
   DETAYLARIN BURAYA GELMESİ LAZIM
             </div>
    </td>         
</tr>
</tbody>
</table>

 


Saygılarımla.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor









Tarih: 2018-07-19, 20:04:09    Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar


Başa dön
firzan
Mesaj: 500+
Mesaj: 500+





Kayıt: Dec 21, 2004
Mesajlar: 901
Konum: yozgat/yerköy

MesajTarih: 2009-12-19, 23:40:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

dosyaları tam olarak upload et birde ne yapmak istediğini açıklayıcı daha fazla bilgi verirsen yardımcı olabilirim. sayfalama kodların çok karmasık olmuş bu kadar koda gerek yok daha kısa olarakta halledilebilir.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
ardaaltin
Mesaj: 1+
Mesaj: 1+





Kayıt: Aug 06, 2008
Mesajlar: 5

MesajTarih: 2009-12-20, 00:27:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Mailinize dosyaları yolluyorum Şimdiden teşekkür ederim YARDIMınız için.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
melik
Mesaj: 500+
Mesaj: 500+





Kayıt: Sep 06, 2005
Mesajlar: 944
Konum: Elazığ/Kovancılar

MesajTarih: 2009-12-20, 03:50:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bak göndermek istediğin id yi get metodu ile query stringe göndereceksin ki zaten
Kod:
<a href="detay.php?id=$id">detay</a>
burda yapmışsın daha sonra açılan detay.php de $id yi echo ile ekrana yansıt, eğer ekranda $id değeri çıkarsa işlem tamamdır daha sonra

select * from icerik where id='$id'

şeklinde çekersin. önemli olan $id değerinin gerektiği yere gönderilip gönderilmediğini öğrenmek.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
ardaaltin
Mesaj: 1+
Mesaj: 1+





Kayıt: Aug 06, 2008
Mesajlar: 5

MesajTarih: 2009-12-20, 13:12:41    Mesaj konusu: Çok Teşekkürler Alıntıyla Cevap Gönder

Valla dediğiniz gibi zaten yapmışım ama ilk başta farklı şeyler deneyince kafam allak bullak olmuş. Olacak olan şeyide yanlış hale getirmişim mantık kafamda kuruluydu daha önce yaptığım şekilde olması gerektiğinide biliyodum ama karıştımı karışıyo işte. en çok karıştıran lightbox da açma olayı ve bu sayfalama kodları birbirine girmişti aslında hiç alakası bile yokmuş acemilik işte :)

Teşşekkür ederim gözümü açtınız doğru yolda bir iki adım atınca oldu.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
melik
Mesaj: 500+
Mesaj: 500+





Kayıt: Sep 06, 2005
Mesajlar: 944
Konum: Elazığ/Kovancılar

MesajTarih: 2009-12-20, 20:25:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Rica ederim sevindim yaptığına
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Önceki mesajları göster:   
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Netopsiyon Online Forum Ana Sayfa -> PHP Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Copyright © 2002-2018 Netopsiyon Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd.Şti. - Bütün hakları saklıdır!
Bu site Netopsiyon.com.tr Sunucularında Barındırılmaktadır.
Netopsiyon Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd.Şti. Netopsiyon Copyright