Anasayfa FORUMLAR Üye Girişi Dosyalar Dersler İpuçları Yardımcı Araçlar Hakkımızda
KİMLER BAĞLI
Toplam Üye: 32638
Aktif Üye: 0
Aktif Ziyaretçi: 473
Üye Adı
Şifre
Beni Hatırla
          Yeni Üye KayıtYeni Üye Kayıt
          Şifremi UnuttumŞifremi Unuttum
FORUMLAR
 Prince of Persia : Sands ..
(3918 okuma, 0 yanıt)
 Youtube Jacker İşe Yarama..
(8621 okuma, 8 yanıt)
 Netopsiyon Özel Nuke Sürü..
(47527 okuma, 61 yanıt)
 YouTube Videolarını Sorun..
(57853 okuma, 79 yanıt)
 Site yarışmasi Basvurular..
(21446 okuma, 25 yanıt)
 hiç birsey gözükmüyorrr..
(6217 okuma, 3 yanıt)
 Yardım Nuke ....
(11351 okuma, 11 yanıt)
 Mrb forum Yardım..
(5011 okuma, 2 yanıt)
 Üyelerin özel mesajlarını..
(7596 okuma, 5 yanıt)
 sitem yavaş açılıyo..
(6154 okuma, 3 yanıt)
 Nasipte Askere Gitmekte V..
(24068 okuma, 30 yanıt)
 Video stream nasil kullan..
(9198 okuma, 8 yanıt)
 Yeni Modul Oluşturdum ayr..
(10369 okuma, 8 yanıt)
 Forumu son 24 saatte kim ..
(6135 okuma, 3 yanıt)
 coppermine..
(8258 okuma, 7 yanıt)
 Yeni Forum Yaratıyorum Am..
(7719 okuma, 5 yanıt)
 Forum Sorunu..
(5914 okuma, 2 yanıt)
 Sağ Ve Sol Bloklar Yan Ya..
(10844 okuma, 10 yanıt)
 Admin paneli..
(8708 okuma, 6 yanıt)
 Forum Yonetim Sayfasi so..
(9134 okuma, 8 yanıt)
 Bilgide Haber Blok Yardım..
(4760 okuma, 1 yanıt)
 Türkçe karakter sorunu öl..
(9219 okuma, 7 yanıt)
 Güvenli Bir Php Sürümü..
(5235 okuma, 2 yanıt)
 titlede turkce karekter s..
(4952 okuma, 1 yanıt)
 5 DK SONRA İNTAHAR EDİCEM..
(13111 okuma, 14 yanıt)
 BBtonuke 2 Sorun..
(5684 okuma, 3 yanıt)
 Yeni Sitemde Hangi Php Nu..
(8452 okuma, 6 yanıt)
 Netopsion pagerank Kampan..
(7468 okuma, 5 yanıt)
 haber sitesi cms..
(92583 okuma, 112 yanıt)
 Pagerank Kampanyası İle İ..
(38362 okuma, 48 yanıt)
 Nukejmap site haritası ha..
(5457 okuma, 2 yanıt)
 flash sayfasına haber ekl..
(5618 okuma, 1 yanıt)
 Phaspeseo da Nerde hata y..
(4207 okuma, 0 yanıt)
 mail list toplu mail gönd..
(16452 okuma, 21 yanıt)
 Sothink dhtml menü..
(8286 okuma, 7 yanıt)
 dreamweaver..
(5900 okuma, 2 yanıt)
 Parse error, syntax error..
(8685 okuma, 6 yanıt)
 forum..
(5035 okuma, 1 yanıt)
 Forumdaki Konular ?..
(7934 okuma, 5 yanıt)
 Seo yükledim Güvenlik kod..
(6759 okuma, 3 yanıt)
 seonun kuruldugunu ve işl..
(7240 okuma, 4 yanıt)
 AEG ZD..
(6304 okuma, 2 yanıt)
 Kampanya Başvuruları..
(21431 okuma, 22 yanıt)
 Netopsiyon Pagerank İşbir..
(19820 okuma, 21 yanıt)
 Yeni Domain Googlede yok..
(5364 okuma, 2 yanıt)
 sayfa üretim yazısı..
(4793 okuma, 1 yanıt)
 Boglon.de Sitemin Hizini ..
(3902 okuma, 0 yanıt)
 Tema Taşırması?..
(4090 okuma, 0 yanıt)
 title nasıl değiştirlir..
(11495 okuma, 11 yanıt)
 2 tane ayri scrip..
(5376 okuma, 1 yanıt)
Netopsiyon Online: Forums
Netopsiyon Online :: Başlık görüntüleniyor - Php ve .Net Karşılaştırılması
 AramaArama   RütbelerRütbeliler   ProfilProfil   GirişGiriş 


Php ve .Net Karşılaştırılması

 
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Netopsiyon Online Forum Ana Sayfa -> Eski Başlıklar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
KaaN
Mesaj: 500+
Mesaj: 500+





Kayıt: Feb 09, 2005
Mesajlar: 971
Konum: Ankara/Keçiören

MesajTarih: 2006-07-03, 03:42:01    Mesaj konusu: Php ve .Net Karşılaştırılması Alıntıyla Cevap Gönder

Aranızda belki halen ikilem yaşayıp tercih edemeyenler vardır diye bu yazıyı vermek istedim. Kaynak :
http://www.php.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=97&Itemid=28

ASP.NET ve PHP Karşılaştırma Yazdır E-Posta
Yazar Ciwata
Salı, 16 Mayıs 2006
.Hangisi iyi ? Birinde normal program excutable kodlarla makinanın her köşesine erişebiliyorsun diğerinde web tabanlı kalıyorsun.. Hız performans..
Bi ara bende bocaladım PHP mi .NET mi..? .NET delphi, C, Vbasic vs... neredeyse tüm dillerde geliştirile biliyor. PHP ise kendine has C tabanlı sytax kurallarıyla fakat öğrenmesi kolay..
neyse araştırma sonuçlarımı yayınlamak istedim..
wwwÖncelikle şu tabloya bakalım



[Alıntıdır] http://www.oracle.com/technology/pub/articles/hull_asp.html

PHP
Kullanışlı ve etkili
PHP bugüne kadar gördüğünüz öğrenilmesi ve yazılımı en kolay programlama dili. C syntax'ı (yazılım biçimi) ile okuması, takip etmesi kolay aynı zamanda C özelliklerini taşımasına rağmen C kadar katı kuralları olan bir dil değil. Sürekli büyüyen kütüphanesinin her bilgi kaynağına erişemesi ile geliştirme sürecini kısaltmakta. Aynı zamanda .NET, JAVA veya COM kütüphaneleri ile uyumlu çalışıp, kaynaklarından faydalanabiliyorsunuz.

Performanslı
PHP bugüne kadar görebileceğiniz en hızlı web programlama dili. Bugün PHP 'nin web uygulamalarında rakibi sanal makinalar olan .NET ve JAVA'dır. Sanal makinalar kendileri için sistem kaynaklarını sömürürken uygulamanız arakada çalışmak için can çekişir. Kaldı ki sanal makinaların iddası platform bağımsız olmalarıdır ve zaten bu yüzden icad edilmiştir fakat PHP farklı bir yaklaşım ile kaynakları en az kullanarak platform bağımsızlık konusunu çözümlemiştir. Bildiğiniz üzere sanal makinalar ara derlenmeden geçmiş kodları bulunduğu ortama göre son derlemeden geçirirler, bu şekilde platform bağımsız olurlar. PHP ise her platform için PHP grubu tarafından uyumlu olacak şekilde geliştirilmiştir, bu sayede arada bir sanal makinaya ihtiyaç duymaz. Ayrıca PHP'nin modüler yapısı sayesinde kullanmayacağınız modülleri sistemden çıkarıp ortamı optimize edebilirsiniz; bu ne yazık ki sanal makinalarda mevcut değildir. Bu yüzden PHP herhangibi sanal makinadan defalarca daha performanslıdır.

Güvenli ve güncel
PHP grubu en az 2 ayda bir sürüm günceller. Bu güncellemeler varsa bugların telafisini ayrıca yeni özellikleri ve optimizasyonları içermektedir. Bu sayede en güvenli ve güncel programlama dilidir.

Herşeyden bağımsız (işletim sistemi, sunucu, veritabanı)
Daha evvel bir çok kere neden bir uygulamanın sunucudan , veritabanından veya işletim sisteminden bağımsız olması gerektiğinin altını çizdim. Esasında anahtar şu, eğer uygulamanız harici kaynaklardan bağımsız ise ister iş veren olun ister geliştirici kaçınılmaz bir şekilde pazarınız genişliyor ve tercih sebebi oluyorsunuz. .NET framework her ne kadar Microsoft tarafından platform bağımsız olarak tanıtılsada bu Microsoft'un Windows'dan başka platformu tanımamasından kaynaklanıyor; ama bugün web sunucuları tarafında bağımsız organizasyonların yaptığı araştırma çoğunlukla Windows olmayan işletim sistemlerinin kullanıldığını göstermekte.Tabiki bunda daha evvel bahsettiğimiz performans ve güvenlik etkili olmakta.

En başarılı açık kod projesi
Bir çok açık kod projesi organizasyonel hatalar sonucu başarısız oluyor. Fakat PHP hiç bi zaman bu tarz sorunlarla karşılaşmadı çünki arkasında Zend firması var ve kurumsal bir çok ihtiyacı karşılıyor. Zend öylesine yabancı bir firma değil, Zend PHP'yi geliştirenlerin firması bu sebepten PHP onların çocuğu ve hiç bi zaman onu yalnız bırakmayacaklar.


PHP, bana göre sahip olduğu imkanlara kıyasla en kolay öğrenilen scripting dili. Kodlamaya biraz aşina olan birisi, kullanım kılavuzunu alarak birkaç saat içinde ihtiyacı olan uygulamaları yazmaya başlayabilir. İşin güzel tarafı, bu uygulamalar işini görmesi için yeterli olacaktır. Elbette zamanla uzmanlaşacak ve daha farklı özellikler arayacaktır. Daha iyi OOP desteği de bunlardan biriydi.

PHP, değişik türde birçok uygulamanın web üzerine taşınması furyasına denk gelen bir geliştirme dili olarak çok kısa sürede popüler oldu. Bana göre web uygulamaları sözkonusu olduğunda her zaman JSP'ye üstünlüğünü sürdürdü. Üstündü, çünkü kimse ekrana tek satır yazı yazdırmak için bir tane echo fonksiyonu kullanmak yerine bin tane nesne yaratmak ile uğraşmak istemiyordu. PHP'nin yalınlığı, insanlara hızlı bir şekilde üretebilecekleri bir ortam sağladı.

PHP5 ile gelen yenilikleri ince-ayar olarak düşünmek lazım. Temel olarak PHP3'ten beri sürekli yeni eklentiler zaten sisteme eklenmekte. PHP3 döneminden bu yana PHP5'e gelene kadar sisteme yapılan eklentiler, PEAR, PECL, çok fazla yolun alınmış olduğunu gösteriyor. Belki de bütün bunlar kapalı kodlu bir uygulamada olsaydı, her biri yeni bir sürümün içinde upgrade olarak size satılsaydı, o zaman PHP5'in aslında ne kadar büyük bir gelişme olduğunu daha rahat anlardık sanıyorum.

PHP için bir tehdit olursa bu aslında tüm diğer script dilleri için de geçerli olan bir tehdit olacaktır, o da web tabanlı programlamanın eski popülaritesini yitirip yerini tekrar masaüstü uygulamalara bırakması. Aslına bakarsanız, Microsoft'un .NET ile planladığı şey de bundan farklı değil. Tarayıcı pazarını ellerine geçirdiklerinden bu yana, IE üzerinde göze batacak hiçbir yenilik yapmadılar. Oysa bugün IE en az Mozilla kadar web tabanlı uygulamalar için özel geliştirilmiş özelliklere sahip olabilirdi.

Artık .NET var. Uygulamalar artık internet üzerinden veri alışverişi konusunda çok daha kabiliyetli, ama tarayıcının içinde değil, windows platformu üzerinde çalışıyorlar. Bu sebeple, PHP de bir gün .NET içersindeki dillerden biri haline dönüşebilir. PHP-GTK ile elde edilmek istenen, .NET imkanları dahilinde çok daha profesyonel bir biçimde elde edilebilir. PHP için böyle bir gelecek olabilir.


ASP.NET
Yalniz sunlari da belirteyim ki:
* ASP kesinlikle yavas degil. Canli orneklerde ayni isi yapan PHP ve ASP uygulamalari arasinda hizi farketmek mumkun degil. Yani hiz bir kriter degil.

* ASP, tasarim olarak daha gelismis. PHP'nin bilesen kullanma yetenegi cok zayif. Bazilari bunu dezavantaj olarak dile getirse de aslinda buyuk faydalari var. ASP bilesenlerinin tek dezavantaji, ek maliyet getirmesi, yoksa teknoloji olarak daha iyi.

Gerci son versiyonlarda oldukca degisiklik oldu ama eskiden PHP bana cok derme catma gelirdi.


Yalniz PHP'nin getirdigi su avantajlar, PHP kullanmak icin fazlasiyla yeterli bir sebep:

* Basta Linux olmak uzere her turlu platformda calisiyor. Bir PHP uygulamasini ister Windows'da, ister Linux'da gelistirebilirsin. Sonra da PHP calistiran Windows veya Unix/Linux sunucu rahatlikla bulabilirsin. Hem de oldukca makul fiyatlara.

* PHP kullanmak Microsoft bagimliligini yok ediyor.

* MySQL'i en verimli sekilde kullanabilirsin. Sozde ASP ile de MySQL kullanilabilir ama bu sadece lafta kalir.

* PHP toplulugu daha aktif ve yardimsever. PHP kullanildiginda binlerce acik kaynak kodlu ve ucretsiz yazilim elinizde oluyor. Ornegin http://sourceforge.net sitesinde PHP ile gelistirilen 6.000'den fazla acik kaynak kodlu proje varken, ASP ile gelistirilen sadece 400 proje var.

Ve genelde PHP gelistiricileri, teknik yeterlilik acisindan ASP gelistiricilerinden daha ileri seviyede oluyor. Bu da alinan yardimin kalitesini arttiriyor.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor









Tarih: 2024-05-18, 12:52:15    Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar


Başa dön
yilmazmurat
Mesaj: 1000+
Mesaj: 1000+





Kayıt: Jul 28, 2004
Mesajlar: 2083
Konum: ısparta

MesajTarih: 2006-07-03, 03:58:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Güzel bi yazı olmuş bakalım ne kadar ilgi görecek üyelerimiz tarafından bence özellikle hangi dil sıkıntısı çekenler için iyi bi belge.

teşekkürler
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et
s.aslan
Mesaj: 50+
Mesaj: 50+





Kayıt: Jun 25, 2005
Mesajlar: 60
Konum: G.antep

MesajTarih: 2006-07-03, 14:10:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ilgi göreceni sanmam hepsi hazır ve beleşci kim ugrassın php ile (:

eline salık guzel yazı
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
SERDARKOLO
Mesaj: 500+
Mesaj: 500+





Kayıt: Apr 04, 2006
Mesajlar: 508
Konum: Kocaeli

MesajTarih: 2006-07-03, 14:17:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Ellerine saglik guzel bir makale olmus faydalanilacagindan eminim..
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder Yazarın web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
saho
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi





Kayıt: Mar 18, 2005
Mesajlar: 2176
Konum: istanbul-tokat

MesajTarih: 2006-07-03, 14:26:44    Mesaj konusu: Re: Php ve .Net Karşılaştırılması Alıntıyla Cevap Gönder

yazı yabancı dilde ne php.org.tr ne diğer arkadaş yazdı : ) okumuştum bunu php manual ve diğer bir çok proje hazırcılar yüzünden iptal oldu zaten cms ye döncem yine yakından takip etmiyordum php-mysql kısımlara cevap vermeye çalışıyodum ama olmayacak gibi cms sayesinde düşen seviye öyle 15-20 kişi ile kalkmayacak gibi 1000-2000 kişi lazım
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Önceki mesajları göster:   
Bu forum kilitlendi: mesaj gönderemez, cevap yazamaz ya da başlıkları değiştiremezsiniz   Bu başlık kilitlendi: mesajları değiştiremez ya da cevap yazamazsınız    Netopsiyon Online Forum Ana Sayfa -> Eski Başlıklar Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Copyright © 2002-2024 Netopsiyon Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd.Şti. - Bütün hakları saklıdır!
Bu site Netopsiyon.com.tr Sunucularında Barındırılmaktadır.
Netopsiyon Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd.Şti. Netopsiyon Copyright