Tarih: 2006-04-25, 10:59:08 Mesaj konusu: phpmyadmin e şifre koymak.
Arkadaşlar kusura bakmayın aradım fakat bulamadığım için böle bi başlık açmak zorunda kaldım. Benim sitem var serverim kendi bilgisayarımda. Sorunun ise şu phpmyadmin e şifre koymak istiyorum. Çünkü sitemi oraya girip bişeyler silerek hacklediler. Ayrıca aldığım veritaban yedeğini de boyutu büyük olduğu için geri atamıyorum.
Eğerki böle bi başlık varsa da kusura bakmayın ama bulamadım.
Kayıt: May 18, 2005 Mesajlar: 521 Konum: Kırklareli / Lüleburgaz
Tarih: 2006-04-25, 11:05:55 Mesaj konusu:
ewet böyle bir başlık wardı. Php My admin e şifre koymadığım için bilmiyorum ama veri tabanı büyükse BigDump aracını kullanmalısın, bu konu önceden yazılmıştı.
Tarih: 2006-04-25, 13:54:43 Mesaj konusu:
Yapmak zor birşey değil. Öncelikle phpmyadminden imtiyazlar sayfasına gir. Oradan kullanıcı adın için yeni bir şifre oluştur. Sonra phpmyadmin klasörüne gir. config.inc.php (eğer phpmyadmin 2.7.xx yada yukarısını kullanıyorsan config.inc.php dosyası yerine config.default.php dosyasını açacaksın) dosyasını aç. Bu dosyada
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'config';
yazan yeri bul ve
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http';
yada
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'c o o k i e';
haline getir. Aynı dosyada $cfg['Servers'][$i]['password'] = ''; yazan yerde şifre yazıyorsa buradaki şifreyi sil. Böylece girmek istediğinde şifre soracaktır.
ya asıl siz yanlış anlamayın gerçekten unutmuşum onu :s ayrıca ilginiz için tekrardan tşk ederim sorunumu giderdim yardımlarınız sayesinde. Zaten hiç bir nuke bilgim olmadan bu site ve sizler sayesinde bişyler yapmayı başardım. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim...
Yapmak zor birşey değil. Öncelikle phpmyadminden imtiyazlar sayfasına gir. Oradan kullanıcı adın için yeni bir şifre oluştur. Sonra phpmyadmin klasörüne gir. config.inc.php (eğer phpmyadmin 2.7.xx yada yukarısını kullanıyorsan config.inc.php dosyası yerine config.default.php dosyasını açacaksın) dosyasını aç. Bu dosyada
yazan yeri bul ve
yada
haline getir. Aynı dosyada $cfg['Servers'][$i]['password'] = ''; yazan yerde şifre yazıyorsa buradaki şifreyi sil. Böylece girmek istediğinde şifre soracaktır.
bu anlatımda bahsedilen imtiyazlar sayfası yok..Phpmyadmini türkçe yapmama rağmen hala aynı..nasıl yapacağım bu işlemi?
yazan yeri bul ve
yada
abi şunu birazdaha açarmısın?konunun açıldıgı iyi oldu bende uğraşıyordum nasıl yaparım die. Bunu Bi geniş anlatım olarak anlatırsan iyi olur abi. 8)
Sonra phpmyadmin klasörüne gir. config.inc.php (eğer phpmyadmin 2.7.xx yada yukarısını kullanıyorsan config.inc.php dosyası yerine config.default.php dosyasını açacaksın) dosyasını aç.
Bu sürümü nasıl anlayacağımızı abi ? yada Myadmin'i nasıl Yükseltecemi ay iyice kafa gitti.
Tarih: 2006-07-20, 15:25:58 Mesaj konusu:
Dosyalardan biri vardır mutlaka. Ya config.inc.php vardır yada config.default.php. Sürümü öğrenmen şart değil. Temel bilgisayar bilgisi yeterli olacaktır.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız