Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
minber Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-05-30, 00:04:16 Mesaj konusu: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
Arkadaşlar genelde internet ortamında web sitesi olanların sohbet odası kurulumunda büyük sıkıntı yaşadığını gördüğüm için , x7chat2_0_3 sohbet kurulumunu anlatmaya karar verdim.
FlasChat kurulumunda sorun yaşayan arkadaşlara önerim; x7chat2_0_3 sohbet programını sitelerine kurmaları. Son derece hızlı ve sorunsuz bir sohbet programı. Kurulum dosyalarında türkçe dil dosyası yoktu ve config.php dosyası da boş olarak sunuluyordu.
Sitemizin moderatörlerinden İbrahim kardeşimiz sağolsun bu eksikliği kapattı..
Dosyaya Türkçe dil dosyası eklentisi yapıldı ve ayrıca config.php dosyası düzenlendi.
Şimdi kurulumu herkesin anlayacağı biçimde aşama aşama anlatıyorum. umarım sorun yaşamazsınız. Sorun yaşayan arkadaşlara, yardımcı olmaya devam edecem:
Öncelikle aşağıda ki adresten x7chat2_0_3 dosyasını indirin:
http://www.nukedunyasi.com/index.php/downland.html/x7chat2_0_3.rar
*Öncelikle masa üstüne chat isminde boş bi klasör oluşturun:
*indirdiğiniz x7chat2_0_3.rar dosyasını açın ve içinden çıkan tüm dosyaları oluşturduğunuz chat isimli klasörün içine atınız..
*Klasörün içindeki config.php yi kendi site bilgilerinize göre doldurunuz.
*Bu işlemden sonra chat isimli klasörü Ftp ile sitenizin ana dizinine atınız.
FTP de chat isimli klasörü açınız:
config.php
logs
uploads
bunların CHMOD değerini 777 yapınız..
Şimdi bu işlemlerden sonra internet explorunuzu çalıştırı:
www.siteadı.com/chat/install.php yazın ve tıklayın.
Açılan sayfada
X7 Chat 2
ve sayfanın altında
Upgrade / Overwrite yazısını göreceksiniz.
Overwrite seçeneğine tıklayarak diğer sayfaya geçiniz.
İkinci sayfada ;
Kod:
|
Welcome to X7 Chat 2. This installation file will allow you to install X7 Chat V2 on your website. Installation will take 5 steps, when you are ready to start press Next.
Overview Of Steps
Step 1: Enter Database & Settings information
Step 2: System & Database checks
Step 3: Database Table setup
Step 4: Admin account setup & path configuration
Step 5: Final Information
X7 Chat 2 does not create the required Database. You may use an existing database or create a new one for X7 Chat to use. You must know the following information in order to install X7 Chat, if you need assistance in obtaining this information please click the Help button at the bottom and contact us.
Information You Will Need
* Database Username
* Database Password
* Database Name
* Database Host (The script can usually guess this for you)
|
yazısı çıkacaktır. Nekt e tıklayarak devam edin.
Açılan sayfada config.php bilgileriniz çıkacaktır.
Kod:
|
phpnuke was detected and can be integrated with X7 Chat. The values below have automatically been filled in for integration. If you do not wish to integrate please select md5 for the Auth Type. If you integrate with phpnuke you MUST use the same administrator accounts on both X7 Chat and phpnuke!
Database Name:
Database User:
Database Pass:
Database Host:
Database Prefix:
Use Persistant Connect*:
Database Type: mysqlmysql_muse
Auth Type: phpbb2xmbjoomlaxoopsmd5yabbsesmfvbulletinphpnukeinvision2postnukeinvision1e107mambomboard
Cookie Path:
* Not recommended. Only available with some database types.
Note: Langauge can be selected later in the General Settings page of the Settings section in the Admin panel.
|
Next tuşuna basarak devam ediyoruz.
Açılan sayfada oluşturulan tablolar çıkacaktır:
Açılan sayfada tüm dosyaların karşısında OK yazıyorsa doğru yoldayız demektir.
Checking for required files ... OK
Checking for required directorys ... OK
Checking for required file permissions ... OK
Checking connection to database ... OK
Checking for database permissions ... OK
Results
System & Database passed all checks! Click Next to continue setting up the database.
Next tuşuna basarak devam ediyoruz.
Açılan sayfada oluşan tabloları göreceğiz.
Kod:
|
Creating table x7chat2_bandwidth ...
Creating table x7chat2_banned ...
Creating table x7chat2_events ...
Creating table x7chat2_filter ...
Creating table x7chat2_messages ...
Creating table x7chat2_muted ...
Creating table x7chat2_online ...
Creating table x7chat2_permissions ...
Creating table x7chat2_rooms ...
Creating table x7chat2_settings ...
Creating table x7chat2_users ...
|
Next tuşuna basarak devam ediyoruz kuruluma;
Şimdi açılan sayfa:
X7 Chat 2 - Admin Account Setup
Burayı çok dikkatli doldurun.
Please fill out the following form. This account will be your default Administrator account. You may create additional administrator accounts after installation.
Admin Username: (buraya sitenizde admin girişi yaparken kullandığınız kullanıcı adını giriniz- ve bu isimle sitenizde mutlaka üyelik girişiniz olsun, eğer yoksa, bu sayfayı doldurmadan siteniz üzerinde üyelik oluşturun)
Admin Password: (buraya sitenizde admin girişi yaparken kullandığınız şifreyi giriniz )
Retype Admin Password: (şifreyi tekrar giriniz)
Admin E-Mail Address: (kullandığınız mail adresini giriniz)
The following form contains information related to the location of your chat room. X7 Chat 2 has taken a guess at the correct values. Please check them for accuracy and click Next.
Path to uploads directory: burayı olduğu gibi bırakın
URL to uploads directory: burayı olduğu gibi bırakın.
Next tuşu ile devam ediniz ve kurulumu bitirip. şifreniz ile sisteme admin girişi yapınız.
Admin panelinden giriş yaptıktan sonra site dilinde Türkçe seçeneği ni seçip ayarlarınızı yapınız.
Önemli not:
Kurulumdan sonra mutlaka, Ftp ile ana dizindeki chat klasörüne girip, install.php dosyasını silin.
Güzel ve Hoş sohbetler: |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-21, 11:01:30 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-05-30, 15:58:35 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
arkadaşımızın biri özel mesaj atıp kurulumda logs klasörünün hata verdiğini yazmış.
Anladığım kadarı ile CHMOD değerini değişmemiş.
Ftp ye girip Chat içerisindeki logs kalasörünün CHMOD değerini 777 yaparsan sorun ortadan kalkacaktır. |
|
Başa dön |
|
|
eren58 Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-06-06, 11:00:57 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
chat gercekten cok kolay kurulumlumus
yalniz bende bir sorun var chat sayfasi sürekli arkaplanda bir seyler yüklüyor yada aktualisiren yapiyorki sayfa ara ara donuyor |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-06-21, 12:01:17 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
Sayfa kısa aralıklarla kendini yeniliyor. Bilindiği gibi chat ortamında sayfanın kendi kendini kısa aralıklarla yenilemesi esastır. Ben ve pek çok arkadaş bu programı sitelerinde kurdu ve her keste memnun. Seninde belirttiğin gibi kurulumu karmaşık değil. Acemi bir kullanıcı bile yönergeleri izleyerek kurulumu rahatça yapabilir. |
|
Başa dön |
|
|
oSmaneMRe Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-07, 16:28:44 Mesaj konusu: |
|
|
vallaha bunu kullandım.Pek hoşuma gitmedi. |
|
Başa dön |
|
|
piskopat_81 Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-12, 11:47:37 Mesaj konusu: |
|
|
bişi sorucam biliyorum biraz cahilim ama bu ayarları nasıl yapıcağımı biri bana anlatırsa ben kendim kurarım gerisini |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-12, 13:26:11 Mesaj konusu: |
|
|
YARDIM atecek biri yok mu chmod u nasıl 777 yapıcaz biri sölesin |
|
Başa dön |
|
|
Aliosman Teknik Yönetici
|
Tarih: 2006-07-12, 13:59:14 Mesaj konusu: |
|
|
CHMOD nedir? http://eski.netopsiyon.com/ders-29.html Temel bilgiden sonra nasıl yapıldığına değinelim.
FTP programı ile Hostunuza bağlanın. CHMOD değerini değiştireceğiniz klasör yada dosyaya FTP programında SAĞ tıklayın. FTP programına göre değişen isimlerde (CHMOD, Propertions, Attributes gibi) menü göreceksiniz. Buna tıklayın ve yapacağınız CHMOD değerini girerek tamam deyin. CHMOD değpişecektir. Hata mesajı alırsanız hostunuzla görüşün. |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-21, 11:01:30 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
oSmaneMRe Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-13, 16:25:14 Mesaj konusu: |
|
|
inndir.com dan Cute indir :d Sana kolaylık sağlar ;) |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-14, 10:54:52 Mesaj konusu: |
|
|
tamam tüm ayarları yapıp kurdum ama bu chat programında bi değişiklik yapmak isteyince neden hata veriyor mesela sayfanın dilini değiştiricem değiştiriyorum ama hata veriyor neden olabilir sizce bu servera bağlanmama hatası veriyor |
|
Başa dön |
|
|
bigmania Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-08-06, 21:51:55 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
merhaba kurulumu yaptım ...
her giren oda açamasın bunu nasıl yapcam sadece adminler açsın ??? |
|
Başa dön |
|
|
HulyaFM Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-08-07, 01:35:07 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
selam yeniden
kimse kaldimi yoksa herkes uyuyormu :)))
arkadaslar bu chat gercekten harika
ama merak ettigim birsey var falsh chatte adminler gecmis yazilari okuya biliyordu
bunda bu imkan varmi? |
|
Başa dön |
|
|
hakan Editör
|
Tarih: 2006-08-11, 17:11:45 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
chmod 777 olması güvenlik açığı teşkil etmez mi? |
|
Başa dön |
|
|
x-man_61 Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-08-18, 22:10:51 Mesaj konusu: |
|
|
saol eline sağlık... |
|
Başa dön |
|
|
supergirl Mesaj: 100+
|
Tarih: 2006-08-23, 18:12:46 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar super bir chat
kurdum ve calısıyo
peki bunu ana sayfaya nasi eklerim blok olarak?
shout box gibi cikarabilir miyim ana sayfada
eger olmuyosa ana sayfada bi blok olsun icinde chat yapan kiz resmi olsun oraya tıklayınca bu acilsin nasi yaparim bunu |
|
Başa dön |
|
|
izzet Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-09-19, 05:42:45 Mesaj konusu: |
|
|
supergirl :
|
arkadaşlar super bir chat
kurdum ve calısıyo
peki bunu ana sayfaya nasi eklerim blok olarak?
shout box gibi cikarabilir miyim ana sayfada
eger olmuyosa ana sayfada bi blok olsun icinde chat yapan kiz resmi olsun oraya tıklayınca bu acilsin nasi yaparim bunu
|
selam hanfendi bakın shout box dediniz blok olarak shout box yapılcagını sanmıyorum ama blok yapıla bilir nasılmı anlatim kardeşim chatınızın sayfasına yane sohbet edilen yerin kaynagını alarak kaynak nasıl alınız chat yapılan yerden mauseyiş sag tıkla mause seceneginde kaynak yazana tıkla chat yapılan yerde sitenin kaynagı cıkıcaktır bunu inibde kodlar vardır bunların hepsini kopyalayıp netopsiyon da bulunan blok oluşturucuyla o kopyaladıgınız kodları blok oluşturma yerine paste yane yapıştırınız ve sonra kodu oluştur deyin alta sizlere blok oluşturulacaktır kodlar tamamdır şimdi bunu kopyalayıp en kısa yolundan sitenizin admin panelinden bloklar a tılayın ve alta olan boş bir alan kutu bulunuyor buna o kodu yapıştırın blok adını yazmak isterseniz hemen üstünde ufak 2 boş secenek var burdan üsten 2. ye bloh ismini sohbet v.s diye yazınız altada blogu saga sola ortaya aşagı yukarı aşagı diye secenekler var bloh bu blok genelde ortaya olur ortaya üste yada alta nasıl isterseniz öle ayarlayın ve tamam deyin oluşsun blok başka sorunu olan üsteki arkadaşimiz webmaster kardeşimiz yane anlatımda ufak bir ayrıntı atladıgını düşünertek yazim dedim bu hatada themes yane chat programında themesi düzenleme yetkisini vermiyor bunun yetkisini aca bikmeniz için ftp adresinize girip chatın ismini ne koyduysanız o klasore girin içinde themes vardır o thamaslerin hepsinin chmod deyerini 777 yapmalısınız ki themes leri düzenleme yetkisini alabilirsiniz işte bukadar soru ve sorunlarında herzaman YARDIM edecegimi bilmelisiniz sevgi ve saygılarımla
BY ® SENATORHACK ® |
|
Başa dön |
|
|
arte404 Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-09-29, 15:18:10 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
Ben X7 chat sistemini ftp ile tüm dosyaları siteye gönderdim ve "log, upload, config.php" dosya ve klasörlerinin CHMOD ayarlarını 777 yaptım fakat bir sorunla karşılaştım
-------------------------------------------------------------------------------------
Checking for required files ... OK
Checking for required directorys ... OK
Checking for required file permissions ... OK
Checking connection to database ... FAILED
Checking for database permissions ... Test not completed
-------------------------------------------------------------------------------------
Bu sorun neden kaynaklanıyor yardımcı olun lütfen... |
|
Başa dön |
|
|
Hulya34 Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-12-19, 11:48:15 Mesaj konusu: x7chat2 0 3 linki hatali |
|
|
selam arkadaslar kolay gelsin
x7chat2_0_3 linki hata verdi elinizde
baska link varsa lütfen bana gönderin
sevgilerle hülya |
|
Başa dön |
|
|
denizcan Mesaj: 100+
|
Tarih: 2007-01-13, 18:13:51 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
Her şey Yolunda Gitti Dosya Kurulumu Tamamlandı
ama Chat Sayfasına Girdiğimde Bu Hatayı Verdi
You must delete the files install.php and upgradev1.php before using the chatroom. |
|
Başa dön |
|
|
Bankocu Editör
|
Tarih: 2007-01-13, 18:29:03 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
Bu hata değil.
Kurulum işlemi bittiği için güvenlik açısından install.php'yi silin diyor.
Daha sonra da upgradev1.php'yi çalıştırıp güncelleme yapmalısınız. |
|
Başa dön |
|
|
aytugakdogan Mesaj: 500+
|
Tarih: 2007-01-13, 19:31:36 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
çok güzel bilgiler var tşkler.. |
|
Başa dön |
|
|
Sontango Mesaj: 500+
|
Tarih: 2007-01-15, 20:50:11 Mesaj konusu: Re: x7chat2 0 3 sohbet programı Kurulumu |
|
|
Arkadaslar ben kurdum gayet güzel calisiyor ama Türkce harflerde karisik veriyor bu sorunu nasil cözebilirim yardim edermisiniz
.....
Arkadaslar türkce karakterlerdeki hatadan haric bir hata daha aldim ...
Cikis yaptigimda su hatayi aliyorum yardim edermisiniz..
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hasretn/public_html/xxx/lang/turkish.php:698) in /home/hasretn/public_html/xxx/index.php on line 241
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/hasretn/public_html/xxx/lang/turkish.php:698) in /home/hasretn/public_html/xxx/index.php on line 242 |
|
Başa dön |
|
|
sima19 Mesaj: 1000+
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 1856 Konum: Dünya'nın Bi Yerinden
|
Tarih: 2007-02-28, 23:31:21 Mesaj konusu: |
|
|
sorunda zaten database ayarlarında en ince noktasını yazmamışın kardeş |
|