Tarih: 2006-07-07, 13:34:12 Mesaj konusu: PHPBB üye bilgisini başka bir siteden almak
Arkadaslar bir tane sitem vardı, phpnuke tabanlı. Şimdi bir yenisini daha açıcam o da phpnuke tabanlı. Yapmaya çalıştığım şey ise birinci site ile ikinci sitedeki üyeler aynı olacak ancak geriye kalan herşey farklı. Yani istediğim tam olarak şu. Bir kişi ilk sitemnden login oldu. ikinci sitedeki foruma girdiği zaman tekrar login olması gerekmiycek. Yalnızca ortak üyeli iki ayrı nuke tabanlı site olacak.Sql adını aynı yapınca forum içeriği de karışıyo. hatta modüller bile karışıyor. Bunu anlattığım şekilde yapmanın bi yolu var mı?? Sanki daha önceden, bunları düşünürken nasıl yapıcam aklımdaydı ama şimdi bulamıyorum çaresini. Bi YARDIM edin mümkünse!!
*not: bu iki site aynı server üzerinde kurulu.
Tarih: 2006-07-07, 15:41:42 Mesaj konusu:
2 siteninde aynı server üzerinde bulunması aynı anda login olmalarını sağlamaz. Sadece aynı üyeleri kullanabilirsiniz. Tek veritabanında prefix değişikliği ile 2 siteye ait bilgiler yayınlayabilirsiniz. Gerekli bilgi http://eski.netopsiyon.com/ipuclari.html bu sayfada mevcut. Ancak birine giriş yapanın diğerine giriş yapması impossible!
Tarih: 2006-07-07, 16:30:15 Mesaj konusu: Re: PHPBB üye bilgisini başka bir siteden almak
peki arkadaşlar bu nuke_users adlı tabloyu bi şekilde ortak kullandırsak olacakmış gibi geliyor bana belki yanında nuke_bbsessions, nuke_session ve nuke_userstemp tabloları da gerekir. ancak bu tabloları ortak kullandırmak imkansız değil. İmkansız olmayan herşey de mümkkün demektir
Ayrıca bir zamanlar ampul gibi basit bir icat da hayaldi. Neyse teşekkür ederim kafa yorduğunuz için.
Tarih: 2006-07-07, 16:32:41 Mesaj konusu:
Yok bu aynı anda üye online olmayı ben denedim. Tecrübeyle konuşuyorum. Çok fazla sorun çıkıyor. Önemli olan session tablolarının ortak kullanılması değil. Onları kullanabilirsin ama aynı c o o k i eleri nasıl kullanacan? Bir site için oluşturulan c o o k i e ye diğer siteler ulaşamaz.
Tarih: 2006-07-07, 17:46:42 Mesaj konusu:
cokiee ler
bilgisayarkullanacisi@siteadi.com şeklinde saklanıyo bunların içeriği bir tutulursa
eşitlenirse birşeyler çıkabilir mysql portları ile userlerei bağlıyorsunda sessions ta düşünmek lazım şahsen ben yoramayacam kendimi ama olma ihtimali olabilir fakat şöyle birşeyde oluyor adamın 1 kez siteye girince diğerine girmesi tamamen tarayıcıdan orayada girmeliki o cokiee yi kayıt etsin bunu sen başka bir site için komut vermeezsin tarayıcıya bilgisayarkullanacisi@siteadi2.com şeklinde saklaması için sorun buradan kaynaklanıyor
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız