Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
takula Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-24, 00:55:46 Mesaj konusu: Google'a yerli Türk rakip ! |
|
|
Öncelikle merhabalar,
Ali Osman selamlar sanada zamanım çok kısa projeler yoğun işler çok ama burasının benim için anlamı biras farklı eskilerden beri Ali osmanda bilir o yüzden bazı projelerimi ilk burada duyuruyorum sükse yapacak yaklaşık olarak şuan itibariyle 28 projem var ve bunlardan sırası gelen ise aşağıda daha yarım saat önce şablonunu attım ve en geç 1 hafta içerisinde tamamen tüm fonksiyonlari ile yerini alıcak.Proje aşağıda açıklanmıştır.
Goggala.com -- http://www.goggala.com
Bu sistem çok kapsamlı olucak ve hala yazıyorum bunu yazma amacım Goggle 'ın tekeline karşı üzerime düşeni yapmak bu konuda farkli düşünceleri olan arkadaşlar olabilir ama Goggle tekelcilik yapiyomu yapmiyomu bunun tartişmasina hiç girmeyin sadece önerilerinizi yazin !
Fs. Dr. Talha Kula
Gogclick Solutions |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-10, 19:45:18 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
KaaN Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:10:30 Mesaj konusu: |
|
|
İlk önce bir Türk yapımcı olarak seni tebrik ediyorum. Daha önce de sana bir çok konuda karşı çıkmıştık. Yazdığın bir messenger konusunda. Şimdi sana bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum :
- Site google kadar sade olursa iyi olur. Daha kullanışlı olur.
- Hakia'yı bilirsin. Oranın motoru birz daha mantıklı çalışıyor. Mesela "Türkçe'yi Kim kullanıyor" diye sorduğunuzda size bununla alakalı cevaplar getiriyor: "Türkçe'nin geçmişi nedir, Türkçe nedir" gibi. Bunu da yapabilirsen arama motoru biraz daha anlam kazanır.
- Son kez de şunu eleştirmek istiyorum : isim konusunda üzüntülüyüm. Eğer ismi değiştirirsen daha iyi olur gibime geliyor. |
|
Başa dön |
|
|
emrahlat Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:13:46 Mesaj konusu: |
|
|
değerli arkadaşım google nin tekelini kırmaya çalışıyosun ama google nin şablonlarının hemen aynısını ve sayfa yapılarının aynısını kullanmaya çalışmışsın. bu şekilde google ye daha çok destek olursun bana göre.
kendine has bişeyler yapsaydın bence daha iyi olurdu. google nin tekelini kırmak istiyosan aban göre birebir arama yapabilen bi site üretmen olur. aradığın sonuca ilk sayfalarda ulaşabileceğin bir sistem. amacım seni çalışmalarından alıkoymak değildi. sadece görüşümü belirttim.
iyi çalışmalar. |
|
Başa dön |
|
|
ozgurcocuk Mesaj: 200+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:14:46 Mesaj konusu: |
|
|
İnşallah bu projeyi google kadar hatta daha fazlasını tutturursun. Tebrik ediyorum. Ama KaaN'ın dediği gibi ismini bir kez daha düşün derim. |
|
Başa dön |
|
|
vbeyazit Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:16:22 Mesaj konusu: |
|
|
Çok güzel DE sitenin Googledan farkı yok. Sade olsun demişsindir ama daha farklı sade yapabilirdin. Sitenin baya bir eksiği war.
Ben bunları sayamam çünkü kusura bakma ama yatma saatim geldi. Kısaca sitenin özelliklerini ve ara yüzünü değiştir. Googledan farklı yap. |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-24, 01:16:36 Mesaj konusu: Re: Google'a yerli Türk rakip ! |
|
|
sen espiriyi tam anlamamışsın neden ismi Goggala da elma veya armut değil ? var bi bildiğim sitede hakkında bölümünü okursan daha iyi anlayabilirsin yorum için saol |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-24, 01:17:49 Mesaj konusu: |
|
|
bazı çevrelerin ilgisini çekmek için bazi şeyler yapilir ve daha sora o ilgi ile istediğin bazı hedeflere daha kolay ulaşabilirsin mantik bu eğer hedef büyükse adımlarında büyük olmalı ve ben adımlarım baya büyük.. |
|
Başa dön |
|
|
ergin53 Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:20:59 Mesaj konusu: |
|
|
googlenin aynısı gibi olmuş daha açmasın sana :) birebir taklit etmişsin..
ilk olarak görünümü değiştirmen gerekli. başarılar dliyorum. kaan arkadaşımızın dediği gibi daha güzel kulağa hoş gelen bir siim bulman gerekli bence. tekrar başarılar dilerim |
|
Başa dön |
|
|
Bu Site Google Adsense ile Gelir Elde Ediyor
|
Tarih: 2024-11-10, 19:45:18 Mesaj konusu: Forum Arası Reklamlar |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
ozgurcocuk Mesaj: 200+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:21:39 Mesaj konusu: |
|
|
emrahlat :
|
değerli arkadaşım google nin tekelini kırmaya çalışıyosun ama google nin şablonlarının hemen aynısını ve sayfa yapılarının aynısını kullanmaya çalışmışsın. bu şekilde google ye daha çok destek olursun bana göre.
kendine has bişeyler yapsaydın bence daha iyi olurdu. google nin tekelini kırmak istiyosan aban göre birebir arama yapabilen bi site üretmen olur. aradığın sonuca ilk sayfalarda ulaşabileceğin bir sistem. amacım seni çalışmalarından alıkoymak değildi. sadece görüşümü belirttim.
iyi çalışmalar.
|
Yalnış anlama ama googleye özenmiş gibi birşey oluyor. Bencede Kendine Özgün bir tasarım yarat |
|
Başa dön |
|
|
sade_kahve Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:24:07 Mesaj konusu: Re: Google'a yerli Türk rakip ! |
|
|
kardeşim elıne sağlık güzel düşünce arkadaşların da dediği gibi isim sıkıntısı var fakat mantalıte ve yaklaşım güzel herzamn destekçinim saygılar bıde ufak bı rıca madem türk malı ayyıldızı koy bıyerlere |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-24, 01:24:59 Mesaj konusu: Re: Google'a yerli Türk rakip ! |
|
|
evet tasarim bilerek aynisi yapilmiştir ve o şekildede kalicaktir bunun amaci biras farkli bazi çevrelerin dikkatini çekip o ilgi den sonra bazi şeyleri daha kolay yapilabilir bir hale getirmek için. böyle bir yol izlenmiştir. |
|
Başa dön |
|
|
vbeyazit Mesaj: 1+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:28:46 Mesaj konusu: |
|
|
iyi de hoca arama butonları çalışmıyor
ya öyle bir site yapta Büyüyünce Goggala Olacağım dedirt bana (: |
|
Başa dön |
|
|
oSmaneMRe Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-24, 01:31:46 Mesaj konusu: |
|
|
bu düpe düz özenti işte |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-24, 01:34:49 Mesaj konusu: |
|
|
gördüğün site 1 saat önce yapildi sistem hala yaziliyo dediğim gibi 1 hafta içinde tamamen yayinda farkli bir sistem olarak |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-24, 01:36:06 Mesaj konusu: |
|
|
oSmaneMRe seninle polemiğe girmicem cünkü bunun bana bi yarari yok sana çok faydasi olabilir ama şuan burda yeri değil yinede o senin düşüncen beni tanimiosun saygi duymak lasim |
|
Başa dön |
|
|
Aliosman Teknik Yönetici
|
Tarih: 2006-07-24, 02:04:02 Mesaj konusu: |
|
|
Talha dostum. Senin ne demek istediğini ve neden böyle bir taklit benzeri siteyi açtığını çok iyi anladım. Bu tür çalışmaların benzerleri zamanında yapılmaya çalışıldı (çalışıldı diyorum çünkü henüz başarıya ulaşan görmedim). Bu sistemin alt yapısı üzerinde daha fazla çalışmanı öneririm. Belli bir kitleye ulaşınca zaten gerek isim, gerekse tasarım açısından birşeyler yaparsın. Önemli olan her zaman alt yapıdır. Ana sistemin kodlamasını bitir, ondan sonra adwords gibi sistemlere bulaş. Önemli olan botların yapılması. Bot uygulamasını henüz yerli sitelerden yapan yok gibi.
başarılar dilerim. |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-24, 02:17:30 Mesaj konusu: Re: Google'a yerli Türk rakip ! |
|
|
saol. ali osman , burda avantaj google un apileri onlarin apileri sayesinde botlarinin püf noktalari ve segmentlerine ulaşabiliyosun buda denizin içerisine girmeden dibini görmek gibi ben konsept projenin ayrintilarini yazdim zaten tamamlandiğinda gerçekten kayda değer bir şey olcağına eminim |
|
Başa dön |
|
|
saho Forum Yöneticisi
|
Tarih: 2006-07-24, 10:59:31 Mesaj konusu: |
|
|
birebir aynısı olmasa daha iyi olabilir.
proje sizin size kalmış yürüyecek gibi birşey ama google şarkılara bile girdi biraz zor yakın bir zamanda prim yapmanız |
|
Başa dön |
|
|
HunTürk Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-24, 11:29:55 Mesaj konusu: Re: Google'a yerli Türk rakip ! |
|
|
güzel bir uygulama başarılar.. |
|
Başa dön |
|
|
yilmazmurat Mesaj: 1000+
|
Tarih: 2006-07-24, 11:36:36 Mesaj konusu: |
|
|
Valla google tekeli ne karşı olmak.Tekelleşmeden benim anladığım tek seçenek olup hiç bi gelişim göstermeden onu tercih edenlere eninde sonunda benim elimdesin demek gibi bişey.google her geçen gün büyüyor ve farklı uygulamalar girdi mesela sanak kütüphane şu an dünyanın en büyük kütüphanelerindeki kitaplar digital ortama aktarılıyor bittiğinde google yeni bi aşama daha kazanacak neyse uzatmayalım...
Şimdi sitene ve amaca gelelim.Madem google rakipsin o zaman en büyük hatamız olan biribir almak yeni içine bizden bişey katılmaması:kaan bi seçenek sunmuş geliştirilebilir.Umarım öcekiler gibi olmazda bu güzel proje hedeflediği yere gider... |
|
Başa dön |
|
|
muzrek Mesaj: 50+
|
Tarih: 2006-07-24, 12:28:23 Mesaj konusu: |
|
|
Bence de özgün bir tasarım ve en önemlisi kodlama ve kullanım kolaylığı... rakip olmak bence ütopya.. İlk hedef google değil de türk arama motorlarında lider olmak.. Gerisi baya uzun bir vadede araştırma ve geliştirme ile gelir... Sistem kurulduktan sonra bence sonraki hedefinde kendine mutlaka bir sağlam sponsor bulmandır.. Eger gelir yoksa istediğin kadar vaktin olsun işe yaramaz.. Google de bu şekilde bu hale geldi.. Para güctür; Güc ise paradır.. |
|
Başa dön |
|
|
TG Mesaj: 300+
|
Tarih: 2006-07-24, 12:37:23 Mesaj konusu: Re: Google'a yerli Türk rakip ! |
|
|
Bir isyan projesi gibi görünüyor Özgün bir proje olduğunu belli etmek için bence ismini değiştir. Türkçe isim koy Google'ın botları nereye kadar arama yapacakki...
Hakia.com yapay zekaya sahip arama motoru geliştiriyor. Bunun anlamı ne peki? Arama motoruna Dünyanın Anlamı Ne? Diyince sana cevap vermesi. veya da kardeş ben şu konuyu bulamadım şu terimi tarif etsene diyince hemen yazması
Bence arama motorlarının geleceği bu
Bunu geliştirenler ilk önce bizler olursa inanki google ı sollarız. Yeni bişiler |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: 2006-07-24, 20:27:45 Mesaj konusu: |
|
|
bazılarınız anlamamış galba burdaki mantığı yeni bişeyler olcak zaten ama sadece stili google gibi olacak bunun amaci isede ilgi çekmek anlatabildim mi ileriki aşamalarda ise yavas yavas esas sisteme dönecek |
|
Başa dön |
|
|
KaaN Mesaj: 500+
|
Tarih: 2006-07-24, 20:53:27 Mesaj konusu: |
|
|
Bence ilgi çekmek için google gibi yapmak biraz da tepki çekmene neden olur buradakilerin tepki gösterdiği gibi. Madem google tekelini yıkmak istiyorsun; o zaman google'dan avantajlı birşey yapacaksın. Hakia gibi mesela. Site adresinin bu şekilde olması -ayrıca tasarımın- google gibi kadar olsam yeter gibi hissettiriyor. |
|
Başa dön |
|
|
ERSAT Mesaj: 200+
|
Tarih: 2006-07-24, 22:10:32 Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye'yi temsil etmek istiyorsunuz ve googlenin size göre tekelini kırmak istiyorsanız, google ile yakından uzaktan bir ilgisi olmamalı. İleride değişecek demişsiniz ileride site ismini de değiştirebilecekmisiniz. Goggala. İsim, tasarım, işleyiş, programlama vs. uzaktan yakından ilgisi olmaması gerekir diye düşünüyorum.
Başarılar dilerim.
Bence bundan hiç bir farkı yok.
http://www.goglogo.com/ggl.asp?lo=Goggala |
|
Başa dön |
|
|
|