Tarih: 2006-08-25, 22:43:50 Mesaj konusu: Kendi Bilgisayarımızda appserver için Sanal Ftp nasıl?
Kendi bilgisayarımıza appserver kurduğumuzda phpnuke portalımızı kendi bilgisayarımızda çalıştırıyoruz. Buraya kadar herşey normal. Mevcut phpnukenin bulunduğu dizine üzerine yazılması gereken bir klasör attığımızda windows direkt olarak yeni attığımız klasörü koyuyor oraya. Oysa biz sadece ilgili klasörlerdeki gerekli dosyaları üzerine yazdırıcaz ve eksik olanları aynı ftp den server a gönderir gibi göndericez. Ama ne yazık ki ben bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum. Bu anlattığım durumları bilgisayarımızda nasıl yapabiliriz? sanal bir ftp gibi bişey olmalı ama nasıl? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla, iyi çalışmalar...
Tarih: 2006-08-28, 00:25:15 Mesaj konusu: Re: Kendi Bilgisayarımızda appserver için Sanal Ftp nasıl?
Bu Yerel Ftp olayını çözdüm. Bütün bir günümü araştırmakla geçirdim. Bir konuyu bilmemek, daha doğrusu nasıl arıyacağını bilmemek ne zormuş. Neyseki sonunda nasıl yapılacağını öğrendim. Quick' n Easy FTP Server isimli kurulum gerektirmeyen ve türkçe bir ftp server programıyla istediğim ip yazarak ve internet çıkışlarını da yapıp ayarladım. Ftp programımla denedim çalıştı. Sadece iç server da kullanıcaksanız ip 127.0.0.1 olmalı ve appserver veya apache2triad gibi local Php uygulamaları için kullanıcaksanız ilgili programların dizinini ayarlıyoruz. Örneğin WWW klasörü. Tamam deyip server' ı başlat diyoruz ve başlıyo. Güvenlik uyarısı alırsanız ftp server ayarı yaparken onaylamanız gerekiyor. Ftp programınıza belirlediğiniz ip yi kullanıcı adını ve şifreyi yazıp giriyosunuz. Anında karşınıza geliyo. Ben niye böyle bişey kullanıyım ki diyen varsa, tek tek üzerine yazılacak dosyaları elle atarak vaktinizi harcayabilirsiniz. Böylesi biraz daha iyi ve üstelik zaman tasarrufu sağlıyor. Saygılarımla...
Tarih: 2006-08-28, 01:02:49 Mesaj konusu: Re: Kendi Bilgisayarımızda appserver için Sanal Ftp nasıl?
Araştırıp da bulduğunuz sonuçları kendinize saklamayıp paylaştığınız için teşekkürler.
Bazen bir soru soruluyor cevap veriyorsunuz. Cevabı alan ortadan kaybolduğu gibi cevabınız işe yaradı mı yaramadı mı ondan bile emin olamıyorsunuz.
Yukarıda dediğim gibi bilgileri paylaştığınız için teşekkürler.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız