Kayıt: Mar 22, 2006 Mesajlar: 229 Konum: bilgisayar başından...
Tarih: 2006-08-27, 17:41:10 Mesaj konusu: flash a koyulmuş linki kaldımak
arkadaşlarım uzun aradan sonra forumlara döndüm bir flash ım var ve bun flasha tıklanınca bir başka siteye yönleniyor buraya kendi anasayfamı link olarak tıklanınca açılmasını istiyoerum bilen varsa yassın lütüfen :)
Kayıt: Aug 06, 2006 Mesajlar: 89 Konum: C:\WINDOWS\system32
Tarih: 2006-08-27, 22:28:40 Mesaj konusu:
dosya uzantısı nedir ? fla mı? swi mi? veya başka bir programa ait bişi mi ? .. ona göre yönlendirelim .. şu ara hoplayan zıplayan yanıp sönen herşeye flash deniyo :)
flash olarak baz alırsak time line 'da son frame'e kadar git...sahnede buton özelliği taşıyan mc'yi bul properities penceresinde anlarsın zaten..daha sonra action penceresini aç..butona eklenmiş action ları görene kadar mc ye tıkla ..
actioon alanında çıkar zaten getURL veya _root.gerURL vs... " " arasına linkini yaz..link istemiyorsan sil komple ac. scripti.
Tarih: 2006-08-28, 18:01:35 Mesaj konusu: Re: flash a koyulmuş linki kaldımak
.swf formatı vari se sadece elinde bunu .fla formatına çeviren yani flashın kaynak dosyasına çeviren programlar var. .fla ya çevirmeden bu işlemi gerçekleştiremezsin.
Kayıt: Aug 06, 2006 Mesajlar: 89 Konum: C:\WINDOWS\system32
Tarih: 2006-08-28, 22:44:44 Mesaj konusu:
arkadaşım flash deyince ben elinde bir adette düzenlenebilir dosyası olan .fla var zannettim.. :) flash denince öyle algılıyorum.. :) nette bu tip abidik gubidik çok araç var internet explorer'dan oynatılan flashları capture eden ,düzenlenebilir dosyası olmayan swf leri düzenlemeye çalışan ama hiçbirini tavsiye etmem filmin içine edersin.. yinede sana kalmış biraz araştırma yap bulursun .. her swf her programda düzenlenebilseydi ohooo hoo.. :)
nası bir animasyon beğendiğini bilmiyorum ama gönderirsen sana yardımcı olurum ... ona yakın bişeyler yaparız .. :)
Tarih: 2006-08-29, 06:43:19 Mesaj konusu:
Arkadasim hic birini yapamadiysan su sekilde yap.
O flash boyutu kadar bir resim yap
(flash ta alpha degeri 0)
(photo shop v.s. prg larda transparent [naturel])
olarak kaydet ve o .swf nin ustune ekle ,ona link ver.
bu kadar basit.senin animasyonunda gorunur ve istedigin link i verirsin.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız