Tarih: 2006-08-31, 13:51:04 Mesaj konusu: Güvenli nickname ve şifre oluşturma yolları
merhaba arkadaşlar bir an aklıma geldi güvenli nickname ve şifre oluşturmak için karakter eşlemde ki mesela ™► gibi kodlar kullanılabilir mi?ben kullandım ama olmadı yinede sizi bilgilendirmek istedim.... :)
Tarih: 2006-09-27, 05:47:06 Mesaj konusu: Re: Güvenli nickname ve şifre oluşturma yolları
Alıntı:
*Eğer şifre güvenliğinizi maksimuma çıkartmak istiyorsanız Şu metodları uygulayın*
• Şifreniz EN AZ on karakterden oluşsun.
NİÇİN:Çünkü kararkter sayısı arttıkça BruteForce’ların ve farklı teknikler kullanan saldırganların işleri bir o kadar zorlaşacaktır.
• Şifrenizi her ay düzenli olarak değiştirin.
NİÇİN:Çünkü şifrelerinizin düzenli ve sürekli olarak değişmesi demek bilgi güvenliğinizin bir nebze artması demektir.
• Şifrelerinizde Özel Düzenlemeler yapın.(Mesela karakter eşlem kullanın)
NİÇİN:Çünkü düz karakterlerdeki şifrelerin zorluk derecesi minimumken;harf sayı ve özel karakterler ile güçlendirilmiş;bu üç terimdeki karakteri içinde bulunduran şifre daha güvenli olacaktır.
Not:(Karakter eşlemde özel karaktere dair):Hepimizin bildiği ve bazılarımızın şuan öğreneceği gibi(windows işletim sistemi kullanıcıları için) başlat/donatılar/sistemaraçları/karaktereşlem sekmesinde
klavyenizin üzerinde gösterilmeyen sadece özel kısayollarla text dosyalarına(.txt)aktarılabilen simgeler bulunur.Nitekim
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız