Tarih: 2006-12-10, 03:16:49 Mesaj konusu: lan da server
arkadaslar ben yurtta kaldiim için bigisayarim da odamdaki ethernet kablosuna yani lan a baglı we statik bi ip si war pcimde server kuruyorum kendim kendi ip yazarak bunu acabiliorm explorerda fakat baska bilgisayardan giremiolar localhostuma acaba agda olduumuz için bu serbverleri kullanma sansimiz yokmu ya da cozumunu acıklayabilirmisiniz bide bişi solemek istiorm ip whatismyip.com dan baktiimda farklı biş cıkıor ki bu localhostumu kendi pcimde bile gostermio bide sagaltta baglanti monitorleinden girip ip ime baktiim ip war o işte kendi pc imde local hostu gosterio ama uzaktan baska pc den ulasamiolar bilen warsa we acıklarsa cok sewinicem ii gunler!!!
Arkadaşım localhostlarda statik ip geçmez. Yani aynı ağdaki kişiler dışarıdan almış olduğun statik ip yi kullanamazsın. Ancak ağdaki geçici olan 192.168.0.15.... falan gibi lan ip yi kullanabilirsin. Bu şekilde denediğinde girildiğini görebilirsin. Eğer site gibi birşeyi diğer kullanıcılara sunmak istiyorsan;
http://192.168.?.?/ şeklinde yazmalarını sağlaki senin ip adresinin 80 bolu portundan bilgisayarındaki web servere bağlanabilesin. Statik ip ancak ağ dışındaki kullanıcılara göstermek için kullanabilirsin. Eğer SHOUTCAST radyo yayın muhabbetini biliyorsan anlamışsındır ne demek istediğimi.
Tarih: 2006-12-10, 04:07:56 Mesaj konusu: Re: lan da server
arkadasim ben statik ip aldim demedim bana gelen ip surekli aynı odamda ki hata hep ayni ip no dusuo we kendi pcimden hep bu noyu yazarak girebiliorm ama baskalari uzak bilgisxayardaki biri internetten girip yazdimi giremior bunu anlamadim işte!
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız