Tarih: 2007-01-07, 20:02:35 Mesaj konusu: Anti-Vista kampayası büyüyor Windows Vista'ya Karşı Kampanya
Windows Vista’nın piyasaya sürülmesine 1 ay kala, Özgür Yazılım Vakfı, anti-Vista kampanyası başlattı.
Açık kaynak kökenli yazılımları destekleyen Özgür Yazılım Vakfı (Free Software Foundation FSF), ‘BadVista’ başlıklı bir internet sitesi açarak, Microsoft işletim sistemine kullanım ve güvenlik alanlarında eleştiriler getiriyor.
Özgür Yazılım Vakfı, Vista’yı alan kullanıcıların ihtiyaçları olmayan yazılımlara da para vermiş olacağını savunuyor. BadVista sitesinde yer alan açıklamada, “Vista güncelleme adı altında ticari bir hamledir” deniliyor. Özgür Yazılım Vakfı ayrıca Vista’daki güvenlik güncellemelerinin göz boyadığını iddia ediyor.
Kaynak:internethaber
vista gerçekten hiç güsel değil 2 sene daha xp kullanabilirim... vista yı kullandım 1 hafta kadar hiç beğenmedim bilgisayar sanki 128 ram de çalışıyo yüksek donanım istiyo maalesef güvenlikte de bir çok açık war gibi...
Tarih: 2008-10-13, 21:18:47 Mesaj konusu:
Asla Microsoft programları hayranı olmadım ama buradaki yorumlar da biraz uçmuş.
Vista bilgisayarcılar tarafından niye sevilmedi?
Mahallede alt katta üst katta oturan çocuklar (bilgisayarcı veletler) bilgisayarınıza kolaylıkla hacklanmış Vista kuramıyorlar da ondan.
Korsan oyunlarda patch dosyaları izinsiz yetkisizseniz yüklenmiyor da ondan.
Güvenliği daha yüksek o yüzden önüne gelen lamer (bakınız yukarıdaki bilgisayarcı veletler tanımı) bilgisayarınıza giremiyor da ondan.
Bilgisayarlarınızda eninde sonunda Vista kullanacaksınız.
Şu anda hiç bir bilgisayar marketinde XP yüklü makina yok.
Ofise satın aldığımız tüm makinalar Vista yüklü geliyor.
Microsoft XP desteğini bıraktı satışını da yapmıyor.
En azından çok aramazsanız bulamıyorsunuz.
Gerçi destek verirken ne kadar sorun çözüyordu o da tartışılır ama.
Şu an için eliniz Vistaya mahkum, ilerideki günlerde de windows 7 ye mahkum olacaksınız.
Bu zincir nasıl kırılır?
Bilgisayar marketler, teknik servis elemanlarına biraz yatırım ve zaman ayırır da aynı donanımı isteyene Vistalı, isteyene Ubuntulu, isteyene Parduslu sunmaya ne zaman başlarlarsa o zaman.
Ama ben ne Vatan da ne Gold da (tabi ki tedarikçileri yüzünden ama alternatiflerini aradıklarından da kuşkuluyum) Microsoft işletim sistemi yüklenmemiş bir makina göremedim.
Beğendiğim bir makinayı gösterip "bunu Pardus yüklü alursam kaç para olur?" desem, uzaylı muamelesi göreceğimi de biliyorum. Zaten ne kurmayı ne de onarmayı (gerekirse) biliyorlardır?
ETA yazılımın bir tanıtım toplantısında "Ulusal İşletim Sistemimiz Pardus için niye bir ETA sürümü hazırlamıyorsunuz?" demiştim.
İlgili kişiler sanki aileden birine küfretmişim gibi ters ters bakmışlardı. :)
Neyse laf uzar gider, bu konuda dertliyim.
Kolay gelsin.
xp iyide Vista Xp nin yerini alır yakın zamanda. çoğu programı vista desteklemiyor desteklese vista en iyis olurdu. bend e xp kullanıyorum ama vistaya uyan programlarda sorun olmasın hemen vistaya gececem
Tarih: 2008-10-14, 00:01:28 Mesaj konusu:
Sanırım siz de çoğunlukla aynı yanılgı içerisindesiniz.
Vistanın desteklemediği yazılım hangisi?
Vista kolay yoldan Crack ya da patch yapılmasını engelliyor o kadar. (Bunu aşmanın da yolları var).
Siz desteklenmediğini söylediğiniz programların cracksız yani hilesiz hurdasız olarak da çalışmadığını söylüyorsanız, yazılımların isimlerini verirseniz bir araştırma yapmak isterim.
Benim şu ana kadar Vistada çalıştırmayı deneyip de çalıştıramadığım yazılım olmadı.
Tarih öncesinden kalma DOS programları dahil.
Sektörde olan birisi için bir kaç şeyde ben yazayım.
Vista konusunda bende zıt düşünen birisiyim.Daha tam olarak verimli çalışmadan da geçme taraftarı değilim.Alper Bey güvenlik olayından bahsetmiş güzel şeyler söylemiş.Ben sektörel bakıyorum biraz.
Teknik servis elemanı olarak gittiğim firmalarda şu an vista kaldırabilecek donanımsal verimlikde çok fazla pc bulunmuyor.Buda tabii ki beni xp ye itiyor.
2.si şu an vista domain yapısına uymamakta.Etki alanına sahip bir sistemde domaine sokamıyorsunuz.Araştırmamda daha bu özellik olmadığını okudum bir kaç forumda.Buda benim işime gelmiyor kısıtlama uygulayamadığım bir client pc.
İlk çıktığı zamanlarda usb sorunları yaşadım.Yazıcıları kurmakta zorlandım.45 dk 1018 ı tanıtmaya uğraştımTam olmadı derken usb girişi değiştirdim tanıdı.Service Pack 1 ile bu sorun kalktı yanılmıyorsam
Bana windows me gibi geliyor vista ara geçiş versiyonu oldu ne yazıkki.
Birazda linux dan bahsedelim.Bir çok versiyonu yükledim.Oyun dışında son kullanıcı gereksinimlerini karşılar bir çok linux.Yine sektörel bakalım olaya.Şimdi kurduğum serverlar 2003 oluyor hep.Linux da düşündüğüm zaman destek alamıyorum.Mesela sql 2005 kullanıyor birçok ticari program ne yazıkki linuxda çalışmıyor.Kendi yazdığımız ticari program firebird kullanıyor veri tabanı sorun yaşadık.Bunda tabii bizim bilgi eksikliğimizde söz konusu olabilir.
Sektörel bir kullanım için mutlaka ticari programlarla birlikte bir sürüm gerekli yani komple bir çözüm şart.Ama kullanıcılar için sadece ticari programın çalışması yetmez yazıcılarda herhangi bir sorun çıkartmaması lazım.
Tarih: 2008-10-15, 00:48:40 Mesaj konusu:
bi ara redhat kullandım. xp ye döndüm. ubuntu kullandım. xp ye döndüm. pardus kullandım. şimdi çift işletim sistemi kullanıyorum. pardus bikaç programımı açmıyor çünkü. onlarıda açsa tam olacak
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız