Tarih: 2007-03-24, 18:28:59 Mesaj konusu: qooqle için size müthiş bir tüyo
pr değeriniz ne olursa olsun isminizde qooqle'de 1. çıkmak artık çok kolay :)
site tittle (başlık) bilqilerinize 1-2 hafta ismini yazın..
mesela komik videolar msn ifadeleri ahmet qibi :)
sonra m e t a taglarınıza mutlaka isminizi ve site adresinizi yazın
pr değeriniz 0 ise 1 ay içinde
pr değeriniz 1 ise 3 hafta içinde
pr değeriniz 2 ise 2 hafta içinde
pr değeriniz 3 ise 1 hafta içinde
pr değeriniz 4 ise 3-4 gün içinde istediğiniz yerde olacaksınız..
ben denedim oldu sizde de olur sanırım (not sitem pr 4) qüzel de hit geliyor aytuğ / aytug kelimelerinde 2 günde 4.sıraya qeldim haftaya 1.olcam inş :)
Tarih: 2007-03-24, 19:26:53 Mesaj konusu:
bunu biliyorumda benim üyelik sayesinde kendi sitem googleda 4ncüydü şu sıralar kapalı die geri düştüm :)
ayrıca yavuzbey,sitenin pageranki ne rakip sitenin pageranki ne ?
bunu biliyorumda benim üyelik sayesinde kendi sitem googleda 4ncüydü şu sıralar kapalı die geri düştüm :)
ayrıca yavuzbey,sitenin pageranki ne rakip sitenin pageranki ne ?
benim = 0
diğeri = 2
bu google bi gıcıklık tuttu ama. bir cok topliste ekledim, link değişimi yaptım. dmoza kaydettim. site maplar yükledim. sitem güzel indexleniyor ancak pr hep 0 :'(
Tarih: 2007-03-27, 18:37:10 Mesaj konusu:
Alan adı uzantısı hiç öenmli değil commuş netmiş yok öyle birşey com olunca üstte olur meselesi asılsız ve saçmalık. Bu işler pagerankına ve aldığın backlinke bakar...
o kdar kolay degil ve bazi kelimelerde imkansiz sende rastlanti sonucunda olmus olabilir cünkü google m e t a taglarini zaten fazla taktigi söylenemez domainin yasi,title,pagerank,alexa rank,hit,üste cikmak istedigin kelime ile link degisimi yapmak vs vs vs...googlede üste cikmak icin bildigimiz unsurlardan söylentiye göre 75 unsur varmis..
ama yani örnegin salliyorum indir kelimesinde öyle iki haftada felan ilk siraya cikamazsin aylarca belkide yillarca ugrasman gerekir..
yanlis bilgilendirmeyelim
qooqle karşılıksız hit demektir,sen çoğu hitini toplistlerden alabiliyor olabilirsin ama toplistlerde yukarı çıkmadan adam akıllı hit alamazsın ama qooqle'den hit almak için qooqle'ye hit yollamak zorunda değilsin
o kdar kolay degil ve bazi kelimelerde imkansiz sende rastlanti sonucunda olmus olabilir cünkü google m e t a taglarini zaten fazla taktigi söylenemez domainin yasi,title,pagerank,alexa rank,hit,üste cikmak istedigin kelime ile link degisimi yapmak vs vs vs...googlede üste cikmak icin bildigimiz unsurlardan söylentiye göre 75 unsur varmis..
ama yani örnegin salliyorum indir kelimesinde öyle iki haftada felan ilk siraya cikamazsin aylarca belkide yillarca ugrasman gerekir..
yanlis bilgilendirmeyelim
elbette kelimeden kelimeye fark qösterir,mesela mp3 kelimesinde ilk sayfada olmak aytuğ kelimesinde 1. olmaktan daha zordur..
benim sitenin iyi bi yanı da pr değeri 4 ve 2 yıllık bir site daha da iyisi alexa'da 115,791 qibi bi sıraya sahip
Benden tavsieye title ile fazla uğraşmayın çok sık değiştirip google amcadan bir sandbox tokatı yemeyin.Ayrıca bu pr değeri ile gün karşılaştırması saçma olmuş pr0 olan sitem title değişikliklerini 6-7 saatte google aramalarına yansıtıyor.
bu tüyolar artık eskilerde kaldı, başlık için Tarih: Cmt Mar 24, 2007 6:28 pm, google algortima değişeli çok oldu, şimdi insanlığa faydalı olmak google'ın başta gelen şartı
yazacaklarım tamamen kendi düşüncelerim ve yaptıklarım;
-title ile fazla oynamayın, iyi düşünün doğru title'a karar verin, title'ınız içeriğiniz ile alakalı olsun ama fazla uzun tutmayın, uzun süre kullanacağınız bir title olsun
-dinamik title ayarını sitenize ait bütün modüllerde uygulayın, örnek;
"konubaşlığı - site adınız" bu şekilde ayarlayın
-nuke paketleri içinde gelen m e t a kelimelerini mutlaka elden geçirin, m e t a'lar site adıyla ve içeriğiyle alakalı kelimeler olmalıdır, m e t a dosyası includes/m e t a.php
-sef yani search engine friendly yani arama motoru dostu linkleme yapmaya çalışın (nuke için tam olarak yapılmadı ama yapılmaz-olmaz diyede bir şey yok, istenince yapılır tabiki, seyranlı beta olarak bir başlangıç yaptı bu konuda) örnek;
http://www.siteniz.com/konu-basligi-ornek.html gibi ama bunu yapamıyorsanız bile "google tab" kullanın sitenizde, tavsiyem sakal'ın paylaştığı tab'dir
-site map (site haritası) kullanın, güncel tutun haritanızı ve google webmaster tools-sitemaps kısmından site haritanızı google ekleyin, ayırca sitenizi doğrulaması için google yönergelerini takip edin, adres;
http://www.google.com/webmasters ya da http://www.google.com/sitemaps
-spam yapmayın, internet kullanıcıları artık spam hakkında çokça bilgililer, ne olduğunu az-çok biliyorlar, sitenize zaman ayırın ve kendinizden birşeyler katın yani orjinal olun, bu başlıkta yazdığım gibi Google artık insanlara-insanlığa faydalı sitelere önem veriyor, sitenize gelen ziyaretçi aradığını bulabilsin, ziyaretçiyi sitenizde ne kadar uzun tutabilirseniz o kadar şanslısınız demektir, bunun içinde ona aradığını verebilmelisiniz, aradığını bulamayan birisi sitenizde fazla beklemez baktı ki yok çıkar gider
bunlar kişisel düşüncelerim, tabi takip ettiğim makaleler ve çalışmalarım sonucu oluşturduğum düşünceler, yanlış bir şey yazdıysam kusura bakmayın ve mutlaka yanlışımı söyleyin, herkese iyi çalışmalar
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız