Dünyada bütün otoriteler tarfından kabul edilen tek lider özellikle türkiyede googledir. webmaster ve reklam verenlerin ilk tercihi olmayı başaran google bu pazarda uzun süre lider kalmayı başarıcagına benzio. Fakat her ne hikmetse dünyada bu kadar populer olan internet reklamcılıgı türkiyede gercekten de cok az seviyede insanları sömüren TV reklamcılıgından katlarca daha cok verim alınabilecek olmasına ragmen insanların internet reklamcılıgını bilmediginden dolayı reklam vermektedir. Her website sahibinin, site açmakta bir amacı; ve her sitenin de site sahibini memnun etmek için yerine getirmekle zorunlu olduğu bir görevi vardır. Sitenin amacı, alfabenin herhangi bir harfinden giriş yapan ziyaretçinin, Z'ye gitmelerini kolay bir şekilde sağlamak, onların bu yöne gitme arzusunu alevlendirmek ve en önemlisi bu yolculukta onlara yardımcı olmaktır. "Alfabenin herhangi bir harfinden giriş" söyleminden kastım ise, eğer bir websitesinin ana sayfasını A olarak düşünürsek, ziyaretçiler, arama motorları ve/veya diğer sitelerin verdiği linkler nedeniyle sitemize B, Ç, ya da O noktasından giriş yapabilirler. Amaç, onları bu noktadan alıp, Z'ye götürebilmektir. Z ise, bir ürünü satın almak, bir dokümanı ya da programı indirmek, bir makaleyi okumak/bulmak olabilir. Bu Z noktası, sitenin amacına ve site sahibinin hedefine göre değişebilir. Değişmeyen tek kısım ise bütün sitelerin "bitiriş rakamını" artırmak için hayatta olduklarıdır.
IŞIĞI GÖREN GİRSİN!
Ne yazık ki bir çok site sahibinin -sitelerinin amacını iyi bildikleri halde, yoğunlaştıkları tek nokta, siteye olabildiğince ziyaretçi çekmektir. Bu esasında çokta kötü bir şey değil eğer ziyaretçinin sitenize gelmesini sağladıktan sonra iyi ve sağlam bir plana sahipseniz. Fakat en çok yoğunlaşılan nokta, ziyaretçi çekmek olunca, diğer planlar unutulabiliyor.
Site sahibinin çok ziyaretçi çekme hevesine ve amacına belki de en çok yardımcı olabilecek araçların başında Google AdWords geliyor. Türkiye'de taze ve pek keşfedilmemiş bir araç olan Google AdWords, iyi bir şekilde kullanıldığında, hem ziyaretçi sayısını hem de bitiriş rakamını kolayca artırabiliyor. Gelin birkaç örnekle, bu aracın Türkiye'de nasıl kullanıldığına bakalım.
MEMLEKETİMDEN GOOGLE ADWORDS MANZARALARI
Diyelim ki ben yeni babayım. Çocuğum doğduktan sonra, her baba gibi bir takım kaygılarım oluşmaya başladı ve kendime "hayat sigortası" almaya karar verdim.
Öncellikle size sormak istiyorum. Eğer kendinize "hayat sigortası" satın almak ya da hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, Google arama motorunda, hangi kelimeyi yazıp, aratırsınız? Hayat sigortasından vazgeçtim. Diyelim ki sağlık sigortası ya da araba sigortası veya konut sigortası arıyorsunuz. Arama motorundan hangi kelimeleri kullanırsınız?
Sanırım cevabınız, aradığınız sigorta şeklinin ismi olacaktır yani "sağlık sigortası". Aranızda "sağlık sigortası" almak isteyip, arama motoruna yalnızca "sigorta" yazan var mı? Eğer yoksa (ki eminim büyük bir çoğunluk yok cevabı verecek), neden bütün sigorta şirketleri, bu kadar genel bir tanım olan "sigorta" kelimesi ile sitelerine ziyaretçi çekmeyi deniyor? Aşağıdaki ekran görüntüsüne bir göz atın. Yaklaşık 10 şirket, "sigorta" kelimesinden YARDIM bekliyor.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız