Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2007-08-31, 00:40:51 Mesaj konusu: Form Oluşturmak
Arkadaşlar Form Oluşturmak htmlde en uç konualrdan biridir.Bunu en son konu olrak dşünüyordum ancak ali osman php de formlardan bilgi çağırmak konusunu anlatacağı için formlara anlatmamı istedi ve bende huzurlarınıza sunuyorum.Bu yazıyı gece 00,30 da başlıyorum yorgun ve uykusuz olduğum için bazı anlatım hataları yapabilirim şimdiden af ola.Konumuzu kısa tutacağım sonra tekrar uzun uzun anlatacağım
form oluşturmamız için gerekli kodları sıra ile yazarsak;
bu kodu önizleme yaptığımızda sayfamızda sadece boş bir buton olduğunu göreceğiz.
Kod:
<button>polibo06</button>
şeklinde yazarsak butonumuzun üstünde polibo06 yazacaktır.Bu buttonumuzun üzerinde istediğimiz resmi falshı ekleyebileceğimiz gibi yazılarımızında ebatlarını ayarlayabiliriz.
not:html resim ekleme en kısa sürede anlatılacaktır.Anlatım yapıldıktan sonra tekrar bu konuya detaylı bir şekilde devam edilecektir
tablo gibi de adlandırılabilinir.Eğer komut içine hiç bir şey yazılmazsa düz bir çubuk şeklini alır.tabi bunun boyutunu rengini ayaralamamız mümkündür. kısa olrak onada bir örnek verelim
noktalardan oluşan çerceveye form denir.Form üzerinde bir çok oynama yapılabilinir.Onlara alt komut desek yanılmamış oluruz sanırım.Şimdilik nedir ne işe yarar kabaca bahsertmek yeterli diye düşünüyorum
input boş bir çerceve yapmamızı olanak sağlar ve bu boş çerceveye dışarıdan bilgi girişi yapılır.Örneğin bu komutu açıklayacak olursak
çercevenin adı polibo06 ziyaretiler bu çercevede http://misilleme.net yazısını görecektir.Bunu nerede kullanabiliriz?
üye girişi yaparken iki input kullanılmaktadır.
birini "üye ismi" şeklinde yazark üyelerin o kutucuğa üye isminin yazılmasını gerektiğini belirtiriz.diğer kutucuğa ise "****" şeklinde yaparak şifresinin yazmasını gerektiğini belirtiriz.Sonra üyenin girmiş olduğu bu bilgileri veritabanına göndeririz.İşte input bu özelliğe yaramktadır.
NOT: büyük harf ile kodu yazıyorsak INPUT şeklinde yazılmalıdır
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız