Tarih: 2007-10-04, 15:52:01 Mesaj konusu: Google PageRank Sistemi Kalkıyor! GoogleOrion!
webmaster arkilerin canını sıkan kimisinin parası olan pagerank sistemi kalkıyor daha önce bir ingilizce makalede yazılmıştı bu tez.Ori Allon adlı bir İsrail'li doktora tezi olan Orion Algoritması artık google ve dolayısıyla internete yol verecekmiş.internet
Devrinde söylendiği gibi " bu gelişme sadece Link satan arkadaşları
değil bütün internet web site sahiplerini derinden etkileyecek. Daha
önce sahip olunan Arama Motorunda üst sıralarda bulunma bilgileri
değerini kaybedecek.. ve sanırım Son zamanlarda Googlede en çok "Orion Algoritması nedir?" diye aratılacak.
http://www.googleorion.net
kaynak: http://www.crno.net/google-orion-algoritmasi
benim kaantimce pagerank sistemi kalkması şuan için pek mümkün değil hatta çok çok zor.çünkü yeni sistem neye göre sıralayacak ? bence pagerank sistemi gizlenecek fakat her sitenin bir pagerank değeri olacak sıralamada buna göre gerçekleşecez ama fakat lakin google pagerank sisteminin olduğunu doğrulamayacak ve hep gizleyecek.benim düşüncem böyle...
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2007-10-04, 17:00:09 Mesaj konusu:
hayır gerçekten kaldıracaklar.Bu israilli öğenci tezinde yeni arama algoritması geliştirmişti.Bu arama şekli ile siteler daha hızlı bir şekilde yedeklenirken daha hasas ve daha hızlı bir arama yapabilecek...
anlıyacağınız şimdi bilenen tüm herşey yalan yanlış olacak.Aramada yeni bir devrim geliyor...dmoz pagerank backlink google bot gibi herşey siliniyor yeni tasarım geliyor
bu nasıl bir şey olacak derseniz buna ne ben ne başkası nede microsoft cevap verebilir.
Bu tezi satın almak için microsoft yahoo ve google birbirine girdi ve milyon dolarlar konuşuldu sonunda savaşı google kazandı.Bu formülü sır gibi saklıyor şimdilik.
Satın aldığında google de yapılan açıklamada bu algoritma açıklanmayacak ama webmasterlara yolları gösterilecek denilmişti.Anlıyacağınız artık kurs dönemi başlıyor ve google amca bu kursun hocası
ancak bu teknolojiye geçiş yapmak için eski botlardan vazgeçme zorunluluğu getirir mi google amca bilinmez.getirirse yahoo ve msn arama botlarına resmen bir savaş ilan etmiş olur.
Devlerin savaşı başladı.Benim kişisel görüşürüm ortalık toz duman olacak ve savaşı bir taraf kazanacak.En iyisi savaşın bitmesini beklemek ve kazanan tarafın yanına geçmek savaş bitince
Tarih: 2007-10-04, 17:09:45 Mesaj konusu:
herkes farklı bir yol izleyecek google'ın yeni sistemi bakalım spam siteleri engelelyecekmi legal olmayan sitelere yol verecek mi şimdiki gibi ?
en kesin sonuçlar şuan yahoo da fakat google'ın ismi herkesi google'a teşvik ediyor yahoo ya bir kaç kere girmişimdir (bi kaç bin )
microsoft içinde şu yazıyı okumakta fayda var
http://www.crno.net/microsoftun-cokusune-dair-7-sebep
olsun iyi oldu bu bence türkiye'nin EN siteleri değişebilir belkide
sistemin 3 ay sonra muhtemel pagerank güncellemesinde start alacağı tartışılıyor.
Tarih: 2007-10-06, 01:14:35 Mesaj konusu:
polibo yanlız dikkat et google yazılımları microsofta rakip oluyor ve kısa sürede çok büyük farklar atıyor kullanımda mesela firefox örneği veya gmail.windows'a da rakip olmayacaklarını hiç zannetmiyorum
Bu konuyla ilgili okuduğum bir yazıya göre yeni sistem günlük ziyaretci ve ziyaretcenin sitede durma süresine göre belirlenecek.
O yüzden sitede ziyaretcileri ne kadar uzun durdurabilirseniz o kadar önlerde olacaksınız. Ve aslında olması gereken şeyde bu.
Ve yine okuduğum kadrıyla şu andaki dünya birincisi bu sistem sonrası bayağı bir gerilere güşüyor ve 1.surya facebook gececek ama ben bunu okuyalı çok uzun oldu. eğer yeni sistem bu şekilde çalışırsa myspace ilk sırada olur.
Tarih: 2007-10-06, 12:34:35 Mesaj konusu:
yalandan bir çok şey yapılır bence öyle bir sistem çok basit ve komik olur ki google milyon dolarlar vermez o sisteme.pagerank sistemi saklanır ama ziyaretçi durumuna göre doğru bir istatistik yakalama şansı çok az googleda böyle birşey yapmaz yapamaz.
Regal,sen sitende temanı değiştirsen ziyaretçiler evini basabilir mi
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2007-10-11, 16:06:40 Mesaj konusu:
bu sistemin temelini sanırım kelime algoritması verecek. nasıl derseniz
mesala...türkiye ip ile bağlanan bir üye tabi ki türk sitelerinde önce arama yapmak isteyecek.
php nuke kelimesini yazdı.ve google içinde en fazla google nuke yazan siteyi ilk sıraya alıp sıralama yapacak.yani hakkı hak edene verecek.backlink gibi siteye link varsa o kadar kalitelidir alayışı değil(buna bende katılmıyorum)
içeriğine göre sıralayacak
Tarih: 2007-10-11, 20:52:31 Mesaj konusu:
polibo06,mantıklı indexleri inceleyip sıralamaya koyması mantıklı en iyi tezlerimizi sisteme geçildiğinde üretebiliriz tabikide sistem tamamen değişmez değişemez bence kolay değil pagerank gizlenecek gibi görünüyor.
bu sistemin temelini sanırım kelime algoritması verecek. nasıl derseniz
mesala...türkiye ip ile bağlanan bir üye tabi ki türk sitelerinde önce arama yapmak isteyecek.
php nuke kelimesini yazdı.ve google içinde en fazla google nuke yazan siteyi ilk sıraya alıp sıralama yapacak.yani hakkı hak edene verecek.backlink gibi siteye link varsa o kadar kalitelidir alayışı değil(buna bende katılmıyorum)
içeriğine göre sıralayacak
Eğer bir kelime 2 kereden fazla telafuz edilmişse şuan ki sistem de spam olarak algılanıyor.
Yeni sistemde sitedeki online kullanıcı hikayesi imkani yok olamaz eğer bu olursa artık webmasterler kullanıcı dursun diye kullanıcıları oyalayıp durur artık her sayfaya tikladimiz sayfa yükleniyor yazısını görürürüz :) bir site içer içinde frame kodu atar 4 tane sitesine :) ondan sonra düşünün ne olur eğer google bunu yapacaksa hemen çözümleride var :) böyle olursa iş daha kolay
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız