Tarih: 2007-10-18, 01:08:48 Mesaj konusu: Bandwidth biterse ne olur.
Selam arkadaşlar... Ben büyük bir hevesle elimdeki güzel parçaları ziyaretçilerle paylaşmıştım ama ne yazık ki Bandwidth olayı ile karşılaştım. Açıkcası band genişliği kavramını anlık olarak nitelendirmiştim ki, aylık olduğunu öğrendim. :)
sORU ŞU : Bandwidth biterse ne olur?
sORU 2: Bu olay nasıl çözülür. Tavsiyeleriniz nelerdir.
bandwith biterse siten acılmaz. bandwith limiti aşıldı diye ingilizce bir yazı yazar indexinde ve ay dolana kadar öyle kalır sitene erişemezsin. tabi host özelliğin varsa para verip ek bandwith kullanabilirsin.
sitendeki en ufak bir gif dosyası bile bandwithden yer. herhangi bir tarayıcı siteyi göstermek için o sayfadaki tüm resim js video gibi nesneleri indirir bilgisayarına. örn kendi sitene gir daha sonra sitendeki bir resimi temporaty internet files klasöründe arat kesin cıkar. yani anlayacagın herşey bw yi etkiler. ancak tabi 10 kb lık bir gif dosyası ile 5mb lık bir resim&video dosyası aynı değildir.
Gayet açık Teşekkür ederim. Peki sınırsız Bandwidth olayı varmıdır. Kendi Hosting firmam geçilen her 1 gb için 3 ytl ile ücretlendirileceği söylendi.
Sınırsız Bandwidth veren hosting varmıdır. Yoksa illaki sınır mı koyulur buna.
ben pek hosting işlerine bakmıyorum ama sınırsız olması imkansız galiba. yüksek bw li hostingler gördüm mesela aylık 100 Gb lık.sınırsız olunca sömürülür düşüncesindeyim (:
Haklısın... Gerçi hosting firmam anlayışlı. Kafanıza takmayın fazla dedi ama günün birinde ziyaretci sayısı artarsa bu video ve mp3 olayı can sıkıcı olabilir. Şu an için çok problem değil zaten. Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın.
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2007-10-18, 21:16:20 Mesaj konusu:
yavuzbeye katılarak bende ekliyorum sınırsız trafik yoktur. Bilim ne zaman sınırları bitirirse o zaman sınırsız trafik söz konusu olur.Çoook büyük ebatlarda trafik olur ama sınırsız olmaz.Olamaz....google microsoft gibi firmaların bile sınırlıdır ancak süper bilgisayarları vardır.Sınırsız yoktur
en mantıklısı adam gibi bir host bulup kendinize göre paket seçmektir....
yani youtube bile sınırsız kullanmıyor... sen ne yapacaksın ki sınırsız olsun sana değilmi? bence 100 gb bant veren yerler var cok bant yıyorsan bul boye :)
Bandwidth Limit Exceeded
The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.
--------------------------------------------------------------------------------
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız