Tarih: 2007-11-21, 20:00:22 Mesaj konusu: Windows Home Edition'da Asp Çalıştırmak İstiyorum
MErhaba arkadaşlar bilgissayarımda asp scriptleri çalıştırmak istiyorum biraz araştırma yaptım bunun İçin ISS kurmam gerekliymiş fakat ben Windows XP Home Edition SP2kullanıyorum ve XP cd'imde ISS yok Sanıyorum bu XP profosyonel de çalışıyormuş.
Fakat Windows XP Home Edition kullandığım için Windows XP Home Edition'da ASP yi çalıştırmalıyım.Bunu nasıl yapabilirim?acaba..
Tarih: 2007-11-21, 21:56:28 Mesaj konusu: Re: Windows Home Edition'da Asp Çalıştırmak İstiyorum
XP Home edition bu işlerle uğraşmayacak kişiler için düşünülmüş bir windows sürümü olduğu için kurulum CD'lerine IIS konulmamıştır.
Kullanmanız gereken windows sürümü Windows XP Professional'dır.
Tabi notebook bilgisayar gibi bir makinayla orjinal Home edition geldiyse değiştirme şansınız da yok.
Üstelik XP Professional CD'si bulup içinden IIS kurmaya çalışsanız bile bu sürüm bu hizmeti desteklemiyor mesajını alacaksınız.
(Home ile Professional'ın aralarındaki en önemli fark da bu zaten)
Peki çaresiz misiniz?
Elbette hayır, her zaman bir çözüm vardır. Önemli olan onu bileni bulmak.
Siz de sorununuzu;
Windows 2000 Professional CD'si bularak çözeceksiniz.
Windows 2000 Professional CD'si içinden IIS sorunsuzca kurulacak ve siz de ASP scriptlerinizi çalıştırabileceksiniz.
Tarih: 2007-11-21, 22:10:28 Mesaj konusu: Re: Windows Home Edition'da Asp Çalıştırmak İstiyorum
Bankocu :
Kullanmanız gereken windows sürümü Windows XP Professional'dır.
Tabi notebook bilgisayar gibi bir makinayla orjinal Home edition geldiyse değiştirme şansınız da yok.
Evet Notebook Bilgisayar ve Orjinal CD. Professionel için Yeni Bir XP Cd'si Satın almam lazım fakat bunu yapmadan önce sormam gerektiğini düşünüyorum.Şimdiye kadar hiç Kopya bir işletim sistemi kullanmadım ve kullanmamda.
Mutlaka Bir Çözümü Olmalı Aphace De Hem PHP hemde ASP çalıştıran arkadaşlar varmış.Bunun için de mi professionel gerekiyor acaba... Farklı bir çözüm sunan arkadasım olursa çok sevinirim.
Tarih: 2007-11-21, 22:18:03 Mesaj konusu: Re: Windows Home Edition'da Asp Çalıştırmak İstiyorum
Yukarıda çözümü yazdım, sanırım gözden kaçırdınız.
Windows 2000 Professional Cd'si bulacaksınız. Ama onu kurmayacaksınız.
Bilgisayarınız yine XP Home kalacak. Bu dediğim CD'nin içinden sadece IIS - Internet Information Server'i kuracaksınız.
Tarih: 2007-11-21, 22:35:28 Mesaj konusu: Re: Windows Home Edition'da Asp Çalıştırmak İstiyorum
Bankocu :
Yukarıda çözümü yazdım, sanırım gözden kaçırdınız.
Windows 2000 Professional Cd'si bulacaksınız. Ama onu kurmayacaksınız.
Bilgisayarınız yine XP Home kalacak. Bu dediğim CD'nin içinden sadece IIS - Internet Information Server'i kuracaksınız.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız