Tarih: 2007-12-09, 17:03:57 Mesaj konusu: mysql aşırı cpu kullanımı
sunucumda mysql yüzde 30 ve üstü cpu kullanıyor.
YARDIM istediğimde,şirket servera bir slow.log koydu
bu logtaki kayıtlara göre
Kod:
SELECT COUNT(user_id) AS userCount FROM DBUNAME_users WHERE user_regdate LIKE'%Dec%4%2007%';
Count: 1 Time=13.00s (13s) Lock=0.00s (0s) Rows=1.0 (1), DBUNAME[DBNAME]@localhost SELECT COUNT(user_id) AS userCount FROM DBNAME_users WHERE user_regdate LIKE 'S'
yani bu sorguyu 13 saniye gibi uzun bir sürede yaptığımı gözlmledim ve mysql e bu nedenle yük bindiği kanatine vardım.
Tarih: 2007-12-09, 17:58:59 Mesaj konusu: Re: mysql aşırı cpu kullanımı
Sorun çıkarıyormu çıkarmıyormu,yada çıkarıyorsa ne gibi bir sorun çıkarıyor bunları ali abi bilir.
Forumda optimizasyon diye aratırsanız bu konu ile alakalı başlıklar var.
değerlerini bir kontrol et. Örnek olarak opened_tables değeri bayağı bir yüksekse /etc/my.cnf deki table_cache değerin oldukça düşüktür. Yada key_reads yüksekse key_buffer_size değerin düşüktür. Bunun gibi bir sürü kontrolle mysqli optimize etmen gerekebilir.
örnek olarak bu benim makinalardan. tabii bu değerler için yüksek ram ve cpu gücüne ihtiyacın olur. Optimizasyon için bu işi yapan firmalardan hizmet alabilirsin.
Tarih: 2007-12-09, 19:57:39 Mesaj konusu: Re: mysql aşırı cpu kullanımı
Intel(R) Xeon(R) CPU 3060 @ 2.40GHz
1 GB ram
dediğin komutla baktım:
| Open_tables | 64 |
| Opened_tables | 84435
/etc/my.cnf dosyam:
Kod:
[mysqld]
datadir=/var/lib/mysql
socket=/var/lib/mysql/mysql.sock
# Default to using old password format for compatibility with mysql 3.x
# clients (those using the mysqlclient10 compatibility package).
#old_passwords=1
init-connect="SET NAMES latin5"
log-slow-queries
[mysql.server]
user=mysql
basedir=/var/lib
bu durumda benim im my.cnf de hiç bir optimasyon yapılmamışmı acaba ? yaw olaya okadar yeniyimki anlıcam diye dolaşmadığım yer kalmadı ,bi akıl verebilirsen aliosman hoca çok sevineceğim
Tarih: 2007-12-10, 12:42:34 Mesaj konusu: Re: mysql aşırı cpu kullanımı
Sunucunda RAM düşükmüş. Bu konuda çok fazla öneri sunamam. Sen ayarlarına fazla dokunma en iyisi. benim verdiğim ayarlar sunucunu kilitler. Örnek olarak şöyle bir conf vereyim; Ama önce my.cnf dosyasını yedekle;
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız