Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-01-28, 19:04:46 Mesaj konusu: Netopsiyon Logo Yarışması {ödüllü}
Arkadaşlar 2008 yılı dobra dobra başladı...İşte size ödüllü bir yarışma.Ben grafikerim.Ben logo dizayn yaparım diyen herkesi yarışmamıza davet ediyoruz.
Değişen ve gelişen netopsiyon için 2008 yılında kullanacağı logoyu yarışma ile seçecek...
Yarışmamızın kuralı ise
arka fonun üzerine yapılacak. Herkese kolay gelsin başarılar.
Tarih: 2008-01-29, 14:13:19 Mesaj konusu: Re: Netopsiyon Logo Yarışması {ödüllü}
Arkadaşlar mevcut temamız bayrağımızın renklerine yakın bir renk. Amacımız biraz bayrağımızı anımsatmaktı. Bu defa temamız doğaya yönelik bir tema. Yeşil tonlarında karşınıza gelecek. Logonun arkaplanı örnekte gösterildiği gibidir. Bunun üzerine tasarımlarınızı yapabilirsiniz.
Logo belirlendiği zaman tema yönetim için aktif edilecektir. Son şekil verilerek herkese uygulanacaktır. Temayla beraber sitemizin bazı modül ve blokları da değişecektir.
Logo Boyutları: 250x64. gif yada jpg formatında olabilir.
Tarih: 2008-02-05, 00:11:03 Mesaj konusu: Re: Netopsiyon Logo Yarışması {ödüllü}
Uzun zamandır söylemek istediğim birşey vardı, Bu yarışma başlığı vesilesi ile onu da söylemek istiyorum.
Netopsiyon'un bir kimliği yok. Özellikle büyük oluşumların standart bir kimliği olmalı. Bu kimliği ortaya çıkaracak en önemli etken, şüphesiz ki logodur. Bahsettiğim bu tutuma "kurumsal kimlik" de denir. Bilirsiniz, tüm büyük firmaların oturmuş bir kurumsal kimliği olur, tüm görsel materyallerde hep aynı renkler, fontlar vs. kullanılır. Bahsettiğim şey o işte. ve bence Netopsiyon'un da standart bir logosu, en azından standart bir ikonu, sembolu olmalı.
Bu logoyu hazırlamada ki amaçlarımdan biri de, bu önerime bir örnek teşkil etmesi açısından.
Standart Görünüm
Beyaz Arkaplanda Görünüm
Siyah Arkaplanda Görünüm
Not: "Türkçe PHP-Nuke Desteği" yazısı örnekdir.
Bu logo neyi anlatıyor?
"Opsiyon" kelimesinden olsa gerek, netopsiyon ismi bana bir seçimi/seçeneği anımsatıyor. Bu daire de bir seçim fonksiyonu görevini taşıyor. Banyoda şofbeninize ayar verdiğiniz yuvarlak butonları düşünün.
Tabi direkt bir seçim butonu çizmedim. Biraz da işe minimalizm ve estetik katması açısından böyle birşey hazırladım. Minimalizmi özellikle abarttım, daha modern ve şık bir görüntü oluşturması için.
Bu logoda ki, daire bir sembol, bir ikon niteliğini taşıyor.
Bu logonun kullanılması önemli değil ama kullanılacak logo ne olursa olsun. O logoya ait bir sembol olmalı ve bu sembol sitenin genelinde Netopsiyon'u çağrıştıracak her alanda kullanılmalı. Favicon, avatarlar, baskılı işler, reklam bannerlerı vs.. vs.. Yani kullanıcı o sembolu gördüğü an, Netopsiyon aklına gelmeli.
Netopsiyon'un bir kimliği, ikonu, sembolü, maskotu (artık siz ne derseniz) olmalı.
Güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık yanlış anlaşılmasın ama tasarımı bozan şey türk bayrağı yani o kadar uyumlu soft renklerin arasına kırmızı bayrak ne diye sokuluyorki yani yapılan çalışmalrada baktım çoğunda türk bayrağı tamam iyi güzelde profesyonnelikte bu yokturki gogleye yazın bi dünyadaki tüm logoların hangisinde kendi bayrakları var (içerik uygunluğu hariç) ben eleştirimi belirttim katılıp katılmazsınız o sizin bileceğiniz iştir rannduman bey..
Kendi mesajlarım da dahil mesajlar silinmiştir sadece logolar bırakılmıştır.Lütfen Logo olmayan mesajları yazmayınız logo seçıldıkten sonra hepınızın yorumunu alırız...Ve tekrar söylüyoruz logoları lütfen bayraklı yapmayınız kolay gelsin
Güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık yanlış anlaşılmasın ama tasarımı bozan şey türk bayrağı yani o kadar uyumlu soft renklerin arasına kırmızı bayrak ne diye sokuluyorki yani yapılan çalışmalrada baktım çoğunda türk bayrağı tamam iyi güzelde profesyonnelikte bu yokturki gogleye yazın bi dünyadaki tüm logoların hangisinde kendi bayrakları var (içerik uygunluğu hariç) ben eleştirimi belirttim katılıp katılmazsınız o sizin bileceğiniz iştir rannduman bey..
Yok bende aslında logoya uygun görmedim kendime katılmıyorum sana katılıyorum melik logo dediğin bağımsız içeriğe uygun ve özgün olmalı
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız