Tarih: 2008-04-27, 19:46:27 Mesaj konusu: mysql set alanında group by kullanmak
merhaba arkadaşlar. Bir site üzerinde çalışıyorum ve veritabanında bir set alanı mevcut. bu set alanındaki bilgileri gruplayarak saymak istiyorum.
`meyveler` set('muz','ayva','elma','karpuz','portakal','seftali'); default NULL,
Bu örnek konuyu kavramak içindir. bu kadar önemsiz bir sütun değil orjinali. Ve de 60 ayrı seçenek var set içerisinde.
Sütunun bu şekilde bir set alanı olduğunu varsayarsak ve kişilerin çoklu seçim yapabildiklerini de göz önünde bulundurursak;
ben ne yaparsam yapayım hep 1er tane olduğunu söyledi çünkü;
1) set('muz', 'ayva', 'elma') // 'muz','ayva','elma'
2) set('ayva', 'karpuz', 'portakal', 'seftali') // 'ayva','karpuz','portakal','seftali'
3) set('muz', 'karpuz') // 'muz','karpuz'
4) set('karpuz', 'seftali') // 'karpuz','seftali'
satırlardaki veriler bu şekilde girildiğinden bana çıkardığı sonuç her seferinde;
şeklinde, tüm satırlardaki o alan içerisinde tüm meyvelerin ayrı ayrı toplam sayılarını istiyordum. bu şekilde çıktı almamın bir yolu var mı? varsa nasıl bir sorgu ile alabilirim??? şimdiden teşekkürler
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız