Sizler için Aklıma Gelen Sözcükleri Domain ismi Olarak Arattım ve Sizlere Alternetif Domain isimleri Buldum Bakalım Beğenecekmisiniz...
Not:Bu Domain Adları Boştadır...
Beğendiklerinizi Bence Hemen Satın Alın...
Webmaster Ağırlıklı ve Çeşitli Domainler
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
işte Domain Arşivi
org uzantılılar ve - işareti olanlar pek tutmuyor sanırım. İnsanlar com'a alışmış.org ve net bile onlara sanki free uzantılar gibi geliyor.
arkadaşım koca galatasaray org kullanıyor fenerbahçe org kullanıyor örneğin her domainin bir anlamı var aslında
artistbaron ustad yazmıs
artistbaron demiş ki
Alıntı:
Aslında 15 taşına gelen ve web sitem olsun diyen insan çok.Herkes kafasına esen , hoşuna giden domainleri alıyor. Biz ülkemiz de kullanılan domainlerin başlıca anlamlarını öğrenelim.Bu gün sertifkâmı incelerken ve neler yaptığıma bakarken buraya da yazmak aklıma geldi.
.com = Ticari kuruluşların kullandığı uzantı
.net = İnternet servis sağlayıcısı (ISS) sağlayıcılarının kullandığı uzantı
.org = Vakıf , siyasal partiler, sivil toplumun kullandığı uzantı
.edu = Eğitim ve kuruşuların kullandığı uzantı
.gen = Kişisel ve kurumsal kurumların kullandığı uzantı
.gov = Devlet, kamu kuruluşlarının kullandığı uzantı
.k12 = Orta öğretim (lise) kurumlarının kullandığı uzantı
.mil = Askeri kurum ve kuruluşların kullandığı uzantı
.bbs = BBS hizmeti veren sitelerin uzantısı.
.nom = Bireylerin kullandığı uzantı.
İşte böyle en azından interneti anlatırken bunlarıda bilmek önemlidir
NoGame, içimi okumuşsun. Dünden beri www.nuketurkiye.com projesini yapmaktaydım. Baktım alan adı da boştaydı. Netopsiyon'a bir gireyim dedim benim aldığım domaini boşta gördüm :) Kısacası www.nuketurkiye.com bana ait ve bir kaç gün sonra açılacak :)
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 1856 Konum: Dünya'nın Bi Yerinden
Tarih: 2008-05-04, 20:18:11 Mesaj konusu:
Sorun domain almak yada aramak değil. Benimde aklıma bir sürü domain geliyor ama arkasında duramadığım bir domainide boş boşuna tescil ettirmek bence mantıklı değil.
Domain isimleri güzel ama alınca yapmak ve arkasında durmak lazım
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız