Merhaba Arkadaşlar.
Sitemap konusunda epey sıkıntı çektikten sonra free olarak autositemap diye bir script buldum. Bence harika bir script. Kullanıcılar siteyi gezdikce her sayfayı otomatik ekliyor. 50.000 linke kadar eklenebilyormuş.
sicripti http://www.autositemap.com/ adresinden indirebilirsiniz.
Scripte bir problem vardı. gezdiğiniz her sayfayı ekliyordu, özellikle admin bölümü eklemesini istemedim zira bu kısımda spider bot lar banlanacaktı. autositemap klasörü içinde bulunan autositemap.php yi editledim ve admin sayfasını eklemiyor artık.
editlenmiş hali:
//**************************************
<?php
require("config.php");
Aslında bu programa gerek yok google site map builder programı ile tüm sayfalarınız xml dosyası şeklinde haızlanıyor ve sitenizin footer.html dosyasından link veriyorsunuz ve google botları hepsini indexliyor..
Yada google web master araçlarından site haritanızı gönderiyorsunuz.
Tek sorun bu programın 10 günlük sınırlı kullanımı olması..ama bu dert değil your unistaller programı ile siliyorsunuz ve kayıt defteri degerleride silindigi için yeniden yükleyip 10 gün daha kullanama hakkına sahip oluyorsunuz..
google bot 50 bin linkin olduğu sitemapı takmıyor haberiniz olsun...en fazla 100 olacak buda demek oluyor ki...
o site haritasını tam 500 parçaya böleceksiniz
Bunu nereden biliyorsun?ben araştırma yaptıgımda öyle bir şey duymadım ama benim demek istedigim google her linkin dizine eklenecegini garanti etmiyor yani durum belirsizligi koruyor..
Google webmaster araçlarından site haritasını xml şeklinde gönderdim çünkü google amca öyle istedi.bu demek oluyor ki google amca artık xml ile çalışmaya başlamış.. :)
Kayıt: May 30, 2007 Mesajlar: 388 Konum: C:\Windows\System32
Tarih: 2008-05-16, 19:57:59 Mesaj konusu:
site haritası sitenizi indexlemek için gerçekten önemli.
ama haritadan daha önemli bir sürü şey var.
merak ediyorum indexlenmek için neler yaptınız
iş haritaya kaldı.
bi ben gelemedim şu haritaya
google bot 50 bin linkin olduğu sitemapı takmıyor haberiniz olsun...en fazla 100 olacak buda demek oluyor ki...
o site haritasını tam 500 parçaya böleceksiniz
Evet kardes dogruluyorum xml dosyasinda link siniri yoktur !!!
Bunu nereden biliyorsun?ben araştırma yaptıgımda öyle bir şey duymadım ama benim demek istedigim google her linkin dizine eklenecegini garanti etmiyor yani durum belirsizligi koruyor..
Google webmaster araçlarından site haritasını xml şeklinde gönderdim çünkü google amca öyle istedi.bu demek oluyor ki google amca artık xml ile çalışmaya başlamış.. :)
xml dosyalardaki link sayisi önemi degil kac olursa olsun indexler ama bu uzun sürer gogole xml dosyasnizi indexledigi gibi google arama motoruna aktarmiyor bunlar tabiki zaman alacaktir
ama sinir yoktur sitenizin ilk acildigi 3 ay icinde xml olusturmayin
olusturdugunuz xml dosyasi gogolede bir ay kadar kaldiktan sonra silin robot.txt geri kalan linkleri günlük googleye daha hizli bir sekilde aktaracaktir ve bu sekilde siteniz daha kalitelei bir sekilde link kaybi olmadan gogole arama motorlarina kayit olacak
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız