Aslında üye olmadan netopsiyon'nu sürekli takip ediyordum.Nuke konusunda beni cok geliştirdi.Fakat gördüm ki Nuke bir çok konuda yetersiz ve en önemlisi insanı pasifize ediyor.Ondan sonra joomlaya başladım ve joomla konusunda da birçok şeyi CmsTurk'ten öğrendim.Şu anda ise php çalışıyorum.Php çalışırken dedim ki şu bizim sitelere bir gireyim.Php-Nuke istelerine baktım.Tabii ki Nuke sitesi deyince akla ilk gelen site netopsiyon'dur.Beni en cok memnun eden NetOpsiyon'un joomla kategorisi açmak istemesi oldu.
Bence şu anda net opsiyonda bir ihtilal havası esiyor.üyeler ihtilal yapmak istiyor.Üyelerinde bu konuya sıcak baktığı kanısındayım.Ben bir joomlacı olarak bir kaç şey yazacağım.
Joomla geniş içerikli açık kaynak kodlu bir yazılımdır.Tema,modül,bileşen ve bot desteği oldukça fazladır.Tek bir siteden geliştiriliyor.Şu anda iki sürüm var.Birisi 1.0.x ve 1.5.x.Joomla 1.0.x 'e desteğini çekmeye hazırlanıyor.1.5.x'le gelen en güzel özelliklerden biri cok kolay seo'yu aktif ediyorsunuz.Tek tıklama ile seo aktif.Piyasadaki bir çok forumla cok kolay entegre oluyor.Şu anda JoomlaFusion isiminde forum cıkarma aşamasındalar.
Bu kadar joomla reklamı yaptıktan sonra Nuke'ye gelelim.Nuke bir abidedir.Bunu kabul ediyorum ama şu anda son kullanıcılara hitap etmiyor.PHp bilginiz olmadıktan sonra Nuke'yle farklı şeyler cıkarmanız cokzor.Fakat bu durum JoomLa'da öyle değil.Nuke cok kolay.Piyasada destek sitesi çok ve herkes elinden geldiğince birşeyler üretmeye çalışıyor.Modul ve blok eklemek cok kolay.Bu da nuke'nin avantajlarından ama belli bir üyeden sonra nuke şişme yapıyor.Eklentiler fazla olunca site yavaşlıyor.
Bu kadar reklam yaptıktan sonra Netopsiyon'a gelmek istiyorum.Net opsiyon Nuke piyasasındaki en kararlı sitelerden.Yalnız şu da bir gerçek artık web forumları Nuke'yi cms sistemlerinin içerisine katmıyor.Gerçi artık nuke kullanıcıları da evrimleşti.Evrimleştiden kastım yavaş yavaş kendi kodlarını yazmaya başladı.Bu durumda Netopsiyon'nun yapması gerekenler;
1- Netopsiyon alan adındanda anlaşılacağı üzre artık .Net desteği vermelidir.
2-Netopsiyonda JoomLa kategorisi kesinlikle açılmalıdır.
3-Netopsiyonda görsel veya yazılı olarak PHP dersleri verilmelidir.
4-Verilen derslerde Nukeyle alakalı modul blok yapımı , Joomlayla alakı bileşen bot ve modul yapımı anlatılmalıdır.
5-Yeni bakış açıları yakalanmalı.Bunun için üyelerin kendi kendine yetebilecekleri bir oluşum olarak evrimleşmelidir.
6-NetOpsiyonun yeni sloganı Web içinde Evrim , Evrim İçinde Devrim Olmaldır :):) - Tabii bu şakaydı -
Bu üyeliği bir arkadaştan aldım.Onun üye adıyla yazıyorum.Hepinize sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Verdiğiniz emekten ve hizmetten dolayı herkese minnettarım.Umarım yanlış birşey söylememişizdir....
Not : 1.5.x mi son 1.0.x Mi ? diye bir soru gelebilir.İkisi de son sürüm.Joomla 1.5.x 'e geçiş yaptığında üyelerin ekleti ve temaları 1.5.x'e uydurabilmesi için 1.0.x den desteğini kesmedi.2-3 ay sonra 1.0.x 'den desteğini çeker diye düşünüyorum...
Kayıt: Nov 01, 2006 Mesajlar: 2412 Konum: izmirimi özledim
Tarih: 2008-06-07, 13:13:58 Mesaj konusu:
güzel bir yazı...ancak pek takip etmiyorsunuz sanırım...
netopsiyon değişime hazır değil..değişiyor bile ancak6 yıllık bir geçmişi değiştirmek hak verirsinizki kolay değildir. Biraz sabır gösterirseniz n yakın sürede rayına oturacağını görürsünüz
berk okan arkadaşımız en doğrusunu yazmış bence de (joomla yı biraz fazla övse de :) )
Ben de nukeyle başladım ama sonradan SMF+ MkPortala geçtim..
Övmeyeceğim , herkes biliyor zaten.. :)
Kısacası Netopsiyon 1 yılı aşkın süredir nuke sitesi yerine webmaster sitesi imajını oturtmaya çalışıyor.. (bunun için proje ekibi de oluşturulmuştu.. )
Haliyle bu değişim biraz uzun ve sancılı olacak..
Bana göre netopsiyon talep eksikliğini en revaçta olduğu dönemde farkedip işe koyuldu..
Çalışmalar uzun sürdü ama tam zamanında uygulamaya koyuldu..
Webmaster sitesi olup tüm sistemler üzerine destek vermek netopsiyonu yine kendi alanının kralı yapar..
Ali Osman ve diğer yönetici arkadaşların samimiyetini,üyelere yaklaşımlarını, alçak gönüllülüklerini ve çalışma gayretlerini hiç bir sitede görmedim (kendi adıma tabi :) )
Bu sebeple Netopsiyonun yeniden şahlanacağına inanıyorum..
Nukeden vazgectiğim halde her nete girdiğimde netopsiyona da bağlanıyorum.. bağımlılık yapmış :)
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız