Tarih: 2007-08-28, 00:09:28 Mesaj konusu: php de form dan gönderilen verileri gönderildiği gibi okuma
buradaki amaç
mesala şuan buradaki gibi entere bastıkça aşağı indiği gibi yazılara uygulamalar yapmak ve code de nerede kullandığımızı göstermek mesala
<textarea name='veri'></textarea> dan post la bize veri gönderiliyor
gibi ekrana yazdırabilirsiniz nl2br mantığına inersek içinde ne vardır işimze yarayan kısmı
şöyle aynı işi yapabilirsiniz
Kod:
function nl2saho($veri) {
return str_replace('\n','<br />',$veri);
}
vardır içinde başka şekilde yazmak için örnek verecek olursa
Kod:
$veri=$_POST[veri];
$verix=split('\n',$veri);
foreach($verix as $yaz) {
echo $yaz."<br />";
}
gibide yazdırabilirsiniz split e değinelim burada split \n i ayraç olarak kullanıyor ve her başlangıçtan \n ye kadar olan kısmı
$verix array ına aktarıyor ilk verisi de başlangıçtan \n e kadar olan kısım yani [0] la ulaşabilecğeimiz alan
bunun tam terside mesala
gibide split ile yaptığımız işin tam tersini yaptırabiliriz. ayrıştırmak yerine dizileri belli ayraç ile birleştirmek bunu nerede sık kullanırız sql e hızlı girişte mesala
youtube botunuz var ama yavaş sql e 100 video birden ekleme kasıyor olabilir olayınızı
Kod:
$dizi[]="(null,'adi','aciklamasi','urlsi')";
gibi ard arda for - foreach döngüsü ile gelenleri eklerseniz daha sonrada
Kod:
$dizix=implode(',',$dizi);
gibi dizix e aktarıp
Kod:
mysql_query("insert into videolar values $dizix");
gibi ekleme yapabilirsiniz.
aklımda az daha fantezi var preg_split vs. onlarıda ekleyecem münasip bir zmanda
Yazar Şahabettin Akca
ne diyosan anlayamadımki kodu bir bütün olarak yazarsan en azından deneyebilirdik diyorum.. 2005 te yazmışın bari ben cvp yazayım.. burda sanırım pek webci yok?
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 1856 Konum: Dünya'nın Bi Yerinden
Tarih: 2008-06-17, 02:16:31 Mesaj konusu:
Kokoin :
ne diyosan anlayamadımki kodu bir bütün olarak yazarsan en azından deneyebilirdik diyorum.. 2005 te yazmışın bari ben cvp yazayım.. burda sanırım pek webci yok?
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız