Tarih: 2008-06-27, 18:46:48 Mesaj konusu: Hostingi değiştirdim SQL'i tanıtmak için ne yapmam lazım?
Arkadaşlar yeni hosting aldım ftp'ye yedeklediğim dosyaları attım, phpmyadmin'den ne yapmam lazım? Yani yeni bir şey açmam lazım mı sql'i yüklemek için? Sıfırdan kuracağım onu da söylemiş olayım, YARDIM ederseniz sevinirim..
Tarih: 2008-06-27, 19:13:11 Mesaj konusu: Re: Hostingi değiştirdim SQL'i tanıtmak için ne yapmam lazım
bcool :
Arkadaşlar yeni hosting aldım ftp'ye yedeklediğim dosyaları attım, phpmyadmin'den ne yapmam lazım? Yani yeni bir şey açmam lazım mı sql'i yüklemek için? Sıfırdan kuracağım onu da söylemiş olayım, YARDIM ederseniz sevinirim..
Yeni bir db oluştur,daha sonra phpmyadmin'den giriş yap,yeni oluşturduğun db ismine tıkla,açılan sayfanın üstünde SQL yazan yere tıkla,açılan pencereye eski dbi kopyala,yapıştır,sonra git veya devem yazan yere tıkla bu kadar.
Daha sonra veya db i hemen oluşturduğunda sitenin root bölümünde yani ana dizinde bulunan confic.php dosyasını bir düzenleyiciyle aç db adı,yönetici adı ve şifreni güncelle,yani yeni dbe vediğin adları ve şifreyi yaz işlem tamam.
En son pasakol tarafından 2008-06-28, 07:05:11 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Teşekkürler dostum, işte sorun şu db nasıl oluşturacağım?
Db oluşturmak çok kolay,anlaşılan sen çok yenisin,ilk zamanlar biraz zorlanabilirsin ama sonra çok basit olduğunu anlayacaksın,önemli olan sabırlı ve inatçı olmaktır.
cpanele gir, yani www.siteadı.com/cpanel bazı sitelerde de www.siteadı.com:2222 ile girilir,şifreni ve kullanıcı adını yazdın cpanele ulaştın.Orada sql ve ya db yazan yer var oraya tıkla,açılan sayfadaki yazıları gözden geçir,bir yerde yeni db ouştur yazar,oraya tıkla,açılan sayfada gerekli yerleri aklında kalacak ad ve şifreyle doldur
ve onayla işlem tamamdır,gerisini yukarda açıklamıştım.Kolay gelsin.
yeni db oluşturdum şimdi sql'i yüklüyorum bu işlemi yapınca olacak değil mi hemen?
Hayır daha sonra hostink anadizini açacaksınız,orada confic.php dosyası var,onu bir editorla açın,orada sqlname,dbname,ve db pasport yazan yerler var onları db oluştururken yazdığın kelimelerle değiştir,kaydet,işlem tamam.
cpanelinde bulunan phpmyadminden giriş yap,yeni oluşturduğun dbin ismine tıkla,sağda açılan pencerenin üstünde ikinci sırada SQL yazan yer var,oraya tıkla,boş bir pencere açılacak,eski dbini kopyala ve oraya yapıştır sonra alt sağda git veya go yazan yer var oraya tıkla,eski db in büyüklüğüne göre bir dakikadan on dkkaya kadar uzayabilir güncelleme süresi,sonra işlem tamamdır.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız