Tarih: 2008-10-11, 13:45:54 Mesaj konusu: Google pr mi yükseltti ?
Dün Pr 0 olan sitem bugün Pr 3 olmuş. PR yükselen arkdaşlar oldumu ? PR kontrol edilen sitellerden emin olmak için baktım hepsinde pr 3 gözüküyor. Bu işte yanlışlık var diye düşünüyorum
http://www.site-rank.org adresinde baktım,
http://www.hayatzeytinyaglari.com sitesi PR 3 olarak görünüyor. Bu geçerli bir rank değeridir. Bazı güncellemeler geç yapılabiliyor. Bazen google PR yüksek vererek şaşırtabilir ama bir sonraki page rank güncellemesinde bu değeri kaybedebilirsin.
Yapman gereken bu değeri korumaya çalışman, sitene önem vermen ve link değişimlerine devam etmendir.
Eğer google bu siteye pr 3 veriyorsa: kesin pr değerini veren motoru rektefe istiyordur. Arkadaşım illa bana site kur dedi, php nuke 7.9,3,2 hosta attım.m e t a taglarını,keywordlarını dahi değistirmedim siteyi kuralı bir ay oldu. Günlük iki kişi ancak ziyaret ediyor ortalama. Artı bakarsanız sitede içerik yönündende hiç birşey yok. Asıl üzerinde dört aydır çalıstığım site pr alması gerekirken bu sitenin pr alması saçma geldi.
Baştada belirttiğim gibi pr eğer böyle yükselmesi kolaysa neden çalışıyoruz seo, içerik için..
Bu arada link değismek isteyen olursada pr değeri farketmez, değişim yaparız.
Herkese Kolay Gelsin
blogcu'da yapılmış site var elimde, yaptığım sadece sağdan-soldan alıntı bilgileri eklemekti, bu siteyi açtıktan tam 14 gün sonra pr güncellemesi oldu, sitenin pr 3 oldu hatta bazı alt sayfaların pr 2 oldu yazıların hiçbiri bana ait değil hepsi alıntı, ilkten hiç link değişimi filan da yapmamıştım, nasıl oldu anlayamadım ve şu ara gözlemlediğim bir şey daha var siteye içerik eklediğim an indexleniyor, indexlenme konusundada sorun yok, akıl-sır erdirmek zor bu pr ve index işlemlerine
Benzer durum google aramalarında üst sıralarda çıkmada da var. Yeni site yapıyorsunuz bakıyorsunuz kısa zamanda ilk sıralarda çıkıyor belirli bir arama için. Sonra bakıyorsun giderek arkalara düşüyor.
SEO için çalışmalar sadece yüksek pr almak için değil bu rakamın devamlılığını sağlamak için de yapılıyor. Yoksa kısa zamanda pr'ler uçar gider. Ama yine de google'ı anlamak zor.
blogcu'da yapılmış site var elimde, yaptığım sadece sağdan-soldan alıntı bilgileri eklemekti, bu siteyi açtıktan tam 14 gün sonra pr güncellemesi oldu, sitenin pr 3 oldu hatta bazı alt sayfaların pr 2 oldu yazıların hiçbiri bana ait değil hepsi alıntı, ilkten hiç link değişimi filan da yapmamıştım, nasıl oldu anlayamadım ve şu ara gözlemlediğim bir şey daha var siteye içerik eklediğim an indexleniyor, indexlenme konusundada sorun yok, akıl-sır erdirmek zor bu pr ve index işlemlerine
Hakan şaşılacak bir durum doğrusu
ama google ile bloglar arsındaki aşkın etkiside büyük bunda
1 ay kadar wordpress kullandım ntv den aldığım kopya haber 1 saat sonra 1.sırada haberin asıl kaynağınında üstünde çıkıyordu, düşünün hemde ntv'nin pr si 6
ne eklesem(hepsi kopya) ilk 3 içinde çıkıyordu
yani google blogları işndexlemeyi bir halt zannediyor :)
milletde uyanmış herkez blog açıyor
konusu benimle aynı olan bir site var günlük 17k tekil hite ulaşmış ama google pr2 veriyor
çok saçma bir şey olmaya başladı bu pr
beni yne es geçti google ama sağolsun günlük tekil hitlerimde belirgin bir artış var
pr felan beni ilgilendirmiyor ben tekil hitime bakarım, son bir hafta 1200 tekile ulaştım
günlük tekil 5k olunca tamamdır artık bu site tuttu diyebilirim
Tarih: 2008-10-12, 00:41:53 Mesaj konusu:
Google pagerank sistemine yenilikler katıyor sanırım.Daha öncede böyle bir varsayım üzerine yazı yazmıştım doğru çıkıyor galiba.Google bir kaç haftada bir güncelleme yapıyor olabilir.Çünkü sık sık açılıyor bu başlıklar ve bazen pr0 siteler oynuyor bazende alt sayfaların ranki artıyor.Bende kopya içerikten çok özgün içeriğe bakıyorum artık gerçekten etkisi baya oluyor özellikle son 2 haftadır gelirim birden 2 ile 4$ arasında oynamaya başladı.
doğru sercan
adsense gelirlerinde de bir artış söz konusu
keşke bizim baktığımız kadar google da baksa özgün içeriğe
sağdan soldan bulduğu 3-5 kelimeyi yan yana getirip milletin önüne sunmasın
seo zevzekliği yüzünden
ya ne anlamsız bir şey bu seo
adam seo dan bi haberse yada haberdar ama ileri derece kodlama tekniklerine hakim değilse ne olacak onun özgün içeriği?
google nin amacı aramak değilmi zaten, arayıp bulmak yerine adamın birinin forumda yazdığı "benim mesleğimde muhasebe" cümlesini muhasebe aramasında ilk 5 sayfada çıkarmasının mantığı nedir? sonrasonda bir çok muhasebe... domainli site dururken
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız