Ücretsiz üretkenlik yazılımı OpenOffice.org’un yeni kararlı sürümü yayınlandı.
Microsoft’un üretkenlik yazılımı Microsoft Office’e alternatif olarak açık kaynak gönüllüleri tarafından geliştirilen OpenOffice.org’un son kararlı sürümü yayınlandı.
Ücretsiz, ve platformlardan bağımsız olarak geliştirilebilen açık kaynaklı üretkenlik yazılımı OpenOffice.org’un 3.0 sürümü, yeni bir karşılama ekranına ek olarak Microsoft Office 2007 dosya formatları desteği, kelime işlemcisi Writer’a entegre edilmiş “Notes2” isimli uygulama, hesap tablosu uygulaması olan Calc’de sütün sayısı sınırının arttırılması ve tablo isimlerinde yaşanan karakter kısıtlamaları düzeltmesi gibi bir çok yenilik içeriyor.
Microsoft piyasada Office ve Windows bilmeyen eleman bırakmadığı için şirketler de mecburen OpenOffice kullanamamaktadır.
Bir dönem çalıştığım firma denemişti bunu ama başarılı olamadı. Pc ile arası iyi olmayan kişiler Office programlarına alıştıkları için çok zorlandılar.
Aslında bana göre hiç bir farkı yok, biraz kullandıktan sonra birbirlerine ne kadar çok benzediklerini göreceksiniz.
En önemli artısı ise eski Office belgelerinizi tanıması ve üzerinde değişiklik yapmanıza izin vermesi.
Microsoftun hedefi normal kullanıcılar, piyasada ne kadar Office kullanan eleman olursa şirketleride bir o kadar kazıklayacaklarını biliyorlar
Bakın örnek bir kampanyası
Alıntı:
Türkiye'de bilgisayar kullanımını yaygınlaştırmak için çalışan Microsoft Türkiye, bireysel kullanıcılara önemli bir yazılım desteği sağladı. Microsoft Office Ev ve Öğrenci Sürümü 2007'nin fiyatı, 69 dolara indi.
Tarih: 2008-10-13, 20:56:36 Mesaj konusu:
Biraz zorla da olsa Ofiste kullanıcıların çoğuna Yıllardır OpenOffice kullandırtıyorum.
Mırın kırın edenler olmuyor değil. Ama biraz zorlayınca alışıyorlar.
Diğerinde yapıp da bunda yapamadıkları bir şey yok aslında.
OpenOffice de olan bazı özellikler Microsoft Office de bile yok.
Direkt PDF üretmek gibi.
Standart personelin normal şartlar altında OpenOffice kullanamaması için hiç bir neden yok.
Sadece açtıkları dosyaları Microsoft Office 97/2000/2003 formatında kaydetmeleri yeterli.
Yoksa mail yoluyla müşterilere gönderilen excel hesap extreleri veya word dökümanları açılamıyor.
Her tür Microsoft belgesi bu programla açılabiliyor ve yine Microsoft Office formatında kaydedilebiliyor. Bizim gibi tüm bilgisayarlarında yasal programlar kullanmakta olan kuruluşlar için zorunlu bir şey OpenOffice. Yoksa makina başına 300 küsür dolar artı para vermek zorunda kalacaktık.
Ayrıca bu başlık bence yanlış yerde. OpenOffice Linux da da olan bir şey ama esas bulunması gereken alan ofis yazılımları olmalıydı.
Bir çok kişi sadece Linux yazılımı zannedebilir yoksa.
http://tr.openoffice.org/ adresinde detayları bulabilirsiniz.
Alper abi uygun başlık bulamadım bunun için dolayısı ile en uygun bunu gördüm, aslında bu foruma programlarla ilgili bir bölümde açılmalı, altınada belirttiğin gibi kategoriler açılabilir.
söylediklerine aynen katılıyorum
bence çok kolay aslında
şirketin bilgi işlem departmanı bu konunun üzerine fazlaca gidemedi
halbuki ben çok sevmiştim
son sürümü de evimde kullanıcam
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız