Tarih: 2008-10-21, 00:24:27 Mesaj konusu:
su an sitende tv indexi var index php girdiğimizde sayfa görüntülenmiyor diyor sen önlemini almısın yani ama keşke dosyayı silmeseydin nereden girdiklerine bakabilseydik neyse kolay gelsin kardeş
Evet baktım aklınca güvenlik önlemi olmayan bir sitede hackerlik yaptığını sanmış salokolar kardeş senin sitede prefix değiştirme olayını yapmamışsın indexlerde cmod güvenlik olayını vs de kurmamışsın hacklenmesi normal yapman geren db bilgilerini kontrol edip tekrar veri tabanını yüklemen ve güvenlik önlemini alman
Ben bu forumda kaç kere söylemiştim mutlaka prefixleri değiştirin diye
Php nuke yi ilk kez kurdugunuzda prefix adı genelde nuke dir.. prefix adınızı değiştirmeniz yararınıza olacaktır..
Bir kaç ay önce birkaç hanzo siteme SQL İNJEKSİYON yapıp veritabanına dalmak istedi ama prefixleri değiştirdigim için yeni prefix adını bilmediklerinden başarısızlıkla sonuçlandı ve istanbul emniyet müdürlügünün sitesine yönlendirdim
Tarih: 2008-10-21, 03:19:41 Mesaj konusu:
1 prefix değiştir
2 admin.php sakla ismini değiştir
3 config php sakla
4 sentinel protector kur
config php buldular diyelim chomudunu değiştir yazma iznini kaldır bir işlem yapınca yeniden yazma iznini verirsin bu forumun admin paneli icinde gecerli
bu önlemleri al hiç bir lamer siteni hackliyemez bunu sana güvence olarak veriyorum kardeş
bu siteye resmen ftp den girilmiş gibi rahatlıkla düzenleme yapmış fck editor varsa açıgı var fck editorun açıgını kapatmayı başardım kapatamazsan kaldırmayı dene fakat yine bir yerde dosyaları kaldıgından yine girebiliyorlar bu siteyi bu şekilde yedek alıp resim tema yapılandırmasını yine kullanmak için bilgisayarına yedek al bilgisayarında antivurus bulunsun ve sonra hostunu tamamen temizle ve yeni nuke kur gerekli önlemleri al ve tema resim yerlerine yukle
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız