Tarih: 2008-10-23, 19:47:55 Mesaj konusu: i f r a m e blok ve backend.php'ye nasıl pehaspeseo uygulanır????
Arkadaşlar rica ediyorum şunu bi söyleyin ya.... Bende simetri hastalığı var onun için istiyorum.. Yoksa bu şekilde de faydasını görebileceğimi biliyorum ama backende nasıl uygulanır şu meret, ya da i f r a m e bloklara nasıl eklenir bi el atın gözünüzü seveyim..........
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'epsikolo'@'localhost' (using password: NO) in /home/epsikolo/public_html/block-degisenHaberDeneme.php on line 71
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/epsikolo/public_html/block-degisenHaberDeneme.php on line 71
Fatal error: Call to a member function sql_fetchrow() on a non-object in /home/epsikolo/public_html/block-degisenHaberDeneme.php on line 73
Şu aşağıda nereyi düzenlemem gerekiyor?
Kod:
<?
include("includes/pehaspeseo.php");
ob_start();
// Eger bu dosyayi kullanip bi sorun yasarsaniz
// bana Netopsiyon.com dan mesaj atabilirsiniz nick:zrx
// Eger surasi söyle olsaydi diyorsaniz kendiniz editleyin :) Benden simdilik bu kadar
// Eger basligin üzerine geldiginizde yukari asagi bi oynama oluyorsa;
// 1- Haber metninin uzun olmasindan dolayi olabilir.
// a) Haber metinlerini kisa tutun.Zaten o kisim habere giris olur genelde , haberin hepsini yazmayin
// b) Altta $metin ve $baslik diye 2 degisken ekledim bi bakin deneyerek $metin karakter uzunlugunu kendiniz ayarlayin
// c) $metinalani degerini arttirarak metin için daha fazla alan koyabilirsiniz.
// 2- Resmin büyüklügünden dolayi olabilir
// a) Büyük resimler kullanmayin :) kullanirsaniz height ve width degiskenleriyle büyüklügünü ayarlayin
// b) $Resimkapla degerini 1 yaparsaniz boy sorun çikarmiyor ama resmin eni fazlaysa sayfa genisliyor
//
// _______Sorunlar__________
//
// * Resim dikey olarak ortalanmiyor valign=middle ise yaramiyor .
// * Eni büyük resim sayfayi kaydiriyor.
if (eregi("block-Degisen_Haber.php", $_SERVER['PHP_SELF'])) {
Header("Location: index.php");
die();
}
global $prefix, $multilingual, $currentlang, $db, $tipath;
$metinalani = 80;//$metinalani degerini arttirarak metin için daha fazla alan koyabilirsiniz.
$metin = 1500;//Eger bu deger 0 dan büyük olursa haber metni bu deger sayisi kadar kisalir ve sonuna ... eklenir.Örnegin $metnikisalt = 200; metni 200 karakterle sinirlar.0 olursa sinirlama olmaz
$baslik = 65;//Yukaridakinin baslik için olani ama bu baslik üzerine geldiginizde haberi gösteren baslik yani kisaltma sart.Bu sayidan fazla karaktere sahip baslik kisaltilarak sonuna ... eklenir
$haber = 6;//haber sayisi
$resimkapla = 1;//Eger 1 olursa resim bulundugu alani kaplar 0 ise orjinal boyutunda ortalanir
$baslikboy = 15;//basliklarin hücre boyu
$resimboy = $haber*$baslikboy;
$resimboy += 20; //resimlerin boyu kisa geliyorsa bu degeri aktif hale getirin. 12 degerini istediginiz kadar arttirin
if ($multilingual == 1) {
$querylang = "WHERE (alanguage='$currentlang' OR alanguage='')";
} else {
$querylang = "";
}
yok yko ne zahmeti. ama bu sefer config.php yi falan include edip değişkenleri almak gerekiyo. uzun iş oluyo. sen dediğim gibi mainfile.php yi require_once ekleyerek kullandır. sorun kalmasın
yok yko ne zahmeti. ama bu sefer config.php yi falan include edip değişkenleri almak gerekiyo. uzun iş oluyo. sen dediğim gibi mainfile.php yi require_once ekleyerek kullandır. sorun kalmasın
bunu nasıl yapcağım? yani mainfile.php'nin içinde nereye ne ekleyeceğim?
normal pehaspeseo da haberoku124/haber-baslik- şeklinde olanı backend.php ye kısmen de olsa uygulatabiliriz.
İsterseniz haberoku124/ şeklinde isterseniz de haberoku124/Haber%20Başlık şeklinde, çünkü google Haber Başlık olarak değil de Haber%20Başlık şeklinde indexleyecektir sanıyorum.
İlk olarak dediğim için 300. satırlarda bir yerlerde şöyle bir kod olması gerek:
Şimdi de site.com/haberoku214/Haber%20Başlık
şeklinde oldu.
Burda değişiklik yaptığım bölüm <link></link> bölümü sadece.
Nasıl isterseniz öyle kullanın.
backend.php dosyanızın kodlarını eklerseniz duruma göre bakabiliriz, bendekiyle sizdeki aynımıdır bilemiyorum.
şeklinde dönüştürmek için nereyi editlemem lazım ?
3-Son bir soru bunda da bilgin varsa çok memnun olurum.Benim sitedeki title kısmına tıklanmıyor örneğin haber başlığından bahsediyorum..Temadan kaynaklı biliyorum, farklı temalarda tıklanır hale geliyor.Konuyla pek ilgisi olmasa da bunun hakkında da bilgin varsa iletebilirsen çok memnun olurum.
Dediğin şekilde yapmak elbetteki daha iyi olur fakat dediğim gibi çok fazla uğraşmadım ve inan şuan bişey diyemem, yapılabilir mi, bence evet biraz uğraşılırsa yapılabilir.
2. si de temanla alakalı sanırım. Haberin devamı olan yeri $title şeklinde değiştirirsen istediğin olur. Temanın ilgili bölümünü buraya eklersen YARDIM etmeye çalışırım.
3.sü de temanla alakalı, $title olan bölümde tıklanabilirlik yok, <a href="modules.php?name=News&file=article&sid=$sid">$title</a> gibi olmalı sanırım. Temanın ilgili bölümünü görebilirsem daha sağlıklı bir bilgi verebilirim.Temanın ilgili bölümünü veya temanı bir yere yükleyip buraya atarsan bakabilirim.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız