Tarih: 2008-10-26, 01:31:31 Mesaj konusu: Galaksinin en hızlı sunucusu
Sun Microsystems, performans, güvenilirlik ve enerji tasarrufuna yeni standartlar getirecek olan x64 (x86, 64 bit) çok çekirdekli sunucu ailesini duyurdu. AMD Opteron ile güçlendirilmiş ve Solaris 10 işletim sistemiyle donatılmış sunucular; 1/3 oranında daha az enerji tüketimi ve 1.5 kat daha fazla hızıyla benzeri 4 yollu sunucuların yarı fiyatına piyasaya sunuldu. Sun’ın düzenli olarak her üç ayda bir düzenlediği Network Computing etkinliğinin sonuncusunda duyurulan yeni Sun Fire x64 sunucuları, Solaris 10 işletim sisteminin yanı sıra Linux ve Windows işletim sistemlerinde de çalışabiliyor. Yeni x64 sunucularıyla birlikte çalışacak olan ve aralarında AMD, BEA Systems, Checkpoint, Computer Associates, mySQL, Oracle, SAP, SunGard, Symantec ve VMware’in de bulunduğu Sun iş ortaklarının sayısı hızla artıyor. Halen dünyada x86/64 sistemleri üzerinde Solaris 10 ile birlikte çalışabilen 1.600’den fazla kurumsal uygulama bulunuyor.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız