Tarih: 2007-11-22, 18:17:22 Mesaj konusu: plesk'te yazma izni
Arkadaşlar ben windows host kullanıyorum.. hostum chmod ayarlarını ftp programıyla yapamayacağımı, plesk kontrol panelindeki FILE MANAGER uygulamasini kullanarak klasorlere yazma izni verebileceğimi söyledi.
file menager kısmına baktım ama nasıl yazma iznini verebileceğimi anlayamadım..
bunu nasıl yapabilirim... klasörü 777 konumuna getirmem gerekiyor..
Değiştirmek istediğin dosyanın sağ tarafında kilit işaretine tıkla
Oradan 2 yeri işaretlemen şart diğerleri opsiyonel
1. Plesk IIS User
2. Plesk IIS WP User
bunların da sağındaki Okuma ve Yazma kutucuklarının ikisinin de işaretlenmesi gerekiyor.
Plesk in bazı sürümlerinde Okuma ve Yazma kutucukları ayrı ayrıdır.Böyle panellerde ikisininde işaretlenmesi gerekir.İzinleri verirken IIS User ve IIS WP User aynı anda(Yani ikisini de işaretleyip öyle kaydet yapacağız) işlem yapmak gerekebiliyor yoksa izin geçersiz olabiliyor.
Hala çözüm olmazsa Hostcuna söyle onlar yapsınlar.Veya ftp programsız yapmak istiyorsan sağ tıkla dosyanın üzerine: /Özellikler/Dosya izinlerinin numara bölümüne 777 yaz ve kaydet.Bunun için ftp dosya izinlerinin açık olması lazım.Hepsinde görünmez.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız