sürekli (hergün) netopsiyona girip konuları okuyorum. bu konu dikkatimi çektiği için aylar sonra ilk kez üye girişi yapıyorum.
bana göre bu dalgalanmalar arama motorlarındaki ve tasarımdaki yeni anlayışın ürünü.. bildiğiniz üzere bir süredir web2.0 anlayışıyla tasarımlar yapılıyordu şimdi yeni bir anlayışla web3.0 geliyor.
wwwdeki bu semantik anlayış en çok da arama motorları mantığını değiştireceğe benziyor. aradığınız kelimelerin ilişkileri daha çok irdelenip ona göre sonuçlar verecek motorlar.dolayısıyla bu da sıralamayı etkilediği gibi prleri de büyük oranda değiştirecektir. Ama değişen ne olursa olsun size her zaman fayda sağlayacak tek ürününüz sitenizin içeriğinin orjinal olması ve sürekli güncellemesidir.
bu konular üzerinde tez çalışmam var. türkçeye çevirebilirsem kaynak ekleyeceğim inş.
Kayıt: Nov 18, 2005 Mesajlar: 943 Konum: Trabzon/izmir 61-35
Tarih: 2008-11-01, 12:26:12 Mesaj konusu:
Dün bende google üzerinde biraz yoğunlaştım siteme eklediğim text reklamlar var sitesini eklediğim ve yazılarını yazdıgım site yaklaşık 2 dakika sonra google da benim sitemde indexlenmiş olarak cıkıyor ekler eklemez google da kayıtlı ayrı ayrı saatlerde 2 site ekledim anında göründüler anahtar kelimeye göre aramalarda eklediğim siteler den biri bulundugu yerden tamamen kayboldu bugün kontrol ettim geri gelmiş ama dün yok olmuştu diğer siteler ise 1 gün sonra aramalarda bir kac sıra üste cıktı
google neyapıyor bende emin değilim ama benim siteyi anlık indexlediği kesin
aşırı link değişimi yapmanında zararı varmıdır diye bir araştırayım dedim ve şöyle bir şey buldum
Alıntı:
Neden ücretli bağlantıları Google'a bildirmem gerekiyor?
Google ve diğer arama motorlarının çoğu, bir sitenin nasıl tanındığını tespit etmek için bağlantılardan yararlanır. Bir sitenin Google arama sonuçlarındaki sıralaması, kısmen bu siteye bağlantı veren sitelerin analizlerine bağlıdır. Bağlantılara dayanarak yapılan analizler, bir sitenin değerini ölçmek açısından son derece yararlıdır ve web aramasının kalitesini kayda değer şekilde artırmıştır. Bu sıralamada bağlantıların hem sayısı hem de, daha önemlisi, kalitesi göz önünde bulundurulur.
Ancak, bazı SEO'lar ve web yöneticileri, bağlantıların kalitesini, kaynakları ve bunların siteleri üzerinde uzun dönemde yaratacağı etkiyi göz ardı ederek PageRank geçiren bağlantıları satın alma ve satma uygulamalarında yer alır. PageRank geçiren bağlantıların satın alınması veya satılması Google web yöneticisi yönergelerinin ihlali anlamına gelir ve sitenin arama sonuçlarındaki sıralamasını olumsuz etkileyebilir.
Ücretli bağlantıların tümü yönergelerimizi ihlal etmez. Arama sonuçlarını etkilemek için değil, reklamcılıkla ilgili amaçlar doğrultusunda yapıldığında bağlantı satın alma ve satma, web ekonomisinin sıradan bir parçasıdır. Reklam için satın alınan bağlantıların açıkça belirtilmesi gerekir. Bunu yapmanın çeşitli yöntemlerinden bazılarını aşağıda görebilirsiniz:
<a> etiketine bir rel="nofollow" özniteliği ekleme
Bağlantıları, robots.txt dosyasıyla arama motorlarına eklenmesi engellenen bir ara sayfaya yönlendirme
Google, aşırı derecede bağlantı değişimleri ve PageRank geçiren satın alınmış bağlantılar gibi, arama motoru sonuçlarını etkilemeyi amaçlayan bağlantıları dizinden bütünüyle çıkarmak için büyük çaba harcamaktadır. PageRank geçiren bağlantıları satın alan veya satan bir siteyle karşılaşırsanız bizi haberdar edin. Sağladığınız bilgileri, bu tür bağlantıları algoritmik olarak saptama yöntemlerimizi iyileştirmek için kullanırız.
Kayıt: Nov 18, 2005 Mesajlar: 943 Konum: Trabzon/izmir 61-35
Tarih: 2008-11-02, 12:35:32 Mesaj konusu:
header dakileri saymazsak 6 tane var ve 3 tane kaldı alınacak olan headerla beraber hepsi dolarsa 13 yapar bir sonraki nek adar yeni link almıcam veya bir dahaki aya kadar
Tarih: 2008-11-02, 14:11:53 Mesaj konusu:
bende iyi bir pagerank bekliyorum. zaten sürekli haber ekliyorum. bugün tam 2.ayına girdi site ve içinde 1147 haber var! seo uygulamalarıda yaptım. birde şu google analyticste i geçen kullanayım dedim. ama 2 farklı ama aynı şeyi içeren sayfayı analiz etmek için kullanılıyormuş. ama bunu nasıl yapıcam bilemedim. biri content modülünün seolu linki. diğeri normal şekilde modules.php?name=Content şeklinde olan linki. o yüzden kullanamadım.
mavisce
birde sitede link değişimi amaçlamayan sadece reklamı amaçlayan linkler varsa bunları rel="nofollow" şeklinde belirtirsen senin için daha iyi olur diye düşünüyorum..
Tarih: 2008-11-18, 01:14:53 Mesaj konusu:
valla ben asıl anormalliği bu gece yaşadım ya google da ya googlepagerankchecker da bi tuhaflık vardı pr sorgulattım googlepagerankchecker.com 'dan. 47 çıktı pagerank değerim hatta artistbaron şahit
Tarih: 2008-11-18, 15:40:26 Mesaj konusu:
şimdi tekrar kontrol ettim googlepagerankchecker.com dan benim pr düzelmiş
Alıntı:
googlepagerankchecker.com , hep aynı değeri veriyor, çok acayip
google pagerank güncellemesi yapmadıkça hep aynı gösterecektir. yakınlarda bi pr güncellemesi bekliyorum ben. pagerank siteleri sapıtmaya başladı çünkü
geçtiğimiz günlerde ufak çapta bir güncelleme oldu pr'de, güncelleme sonrası gerek index durumu gerek hit durumu toparlamaya başladı kendi sitemde, şu an her şey normal ve artarak devam ediyor
Arkadaşlar aşarı Link Değişimi Sakın Yapmayın...Google Artık eskisi gibi Link değişimine önem vermiyor galiba..Bu tip Durumlar sadece Fazla Link <kasıldığı zaman Oluyor..Bizaat denedim ve gördüm...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız