Tarih: 2008-11-02, 01:50:00 Mesaj konusu: Kendi page rank ölçüm sistemi olan siteler neler?
Web sitelerin page-rank değerlerini ölçmek için çeşitli algoritmalar ortaya atılmış. Bunlardan başı google ve alexa çekiyor. Türkiye'den bu işle uğraşan site veya siteler var mı? Varsa tutmuş mu sistemleri?
Son olarak şunu sormak istiyorum. Belirli bir algoritma üzerine kurulu bir page-rank sistemi yapılırsa günümüz şartlarında ilgi görür mü, tutar mı? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
ben hiç denk gelmedim, var mı bilmiyorum varsa bile Google gibi bir rakibi olduğunu çok iyi bilmeli ve ona göre çalışmalı, ilgi görür mü o da diğer bir konu tabi, google ilgi görüyor neden? web sitelerinin en büyük hit kaynağı çünkü, başka bir arama motoru çıksa sitelere büyük hit sağlasa eh haliyle o da ilgi görecektir ama dediğim gibi google gibi bir rakibi olduğunu iyi bilmeli
Ben de türk site hatırlamıyorum. Bu nedenle sormuştum. Galiba en fazla toplist siteler var, kod ekleyenler arasında sıralama yapıyor ama onlar da 10 üzerinden bir site notu (page rank değeri) vermiyor.
Yapılırsa ilgi görüp görmeyeceğini merak ediyorum. Acaba netopsiyon kullanıcıları farklı bir algoritma mantığına dayalı bir page-rank değeri ölçtürmek, sitelerinde onunla ilgili rank değeri resmini yayınlamak ister mi? En azından böyle bir projeyi desteklemek isteyen olur mu?
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız