Tarih: 2008-11-13, 13:07:04 Mesaj konusu: Mysql de bunu nasıl yaparım?
Web sitemde yaklaşık 39.000 üye var. Bu üyelerden bir kısmı kullanıcı kaydı yaparken mail adreslerinin başına www. karakterlerini eklemişler. Yani kullanici@mail.com olan mail adresini www.kullanici@mail.com olarak kaydetmiş ya da güncellemiş. Böyle olan mail adresi sayısı yüzü geçiyor. Dolayısıyla elle düzeltmek bunları pek mümkün görünmüyor.
Sqlden vereceğim bir kodla başlarındaki www. karakterlerini nasıl kaldırabilirim.
şimdi benim anlamadıgım olay şu mesela ben eski sitemin db sini kullanarak farklı bir isimle yenı bır sıte acmak ıstıyorum. eski sitemin ismi netopsiyon.com olsun yeni aldıgım domanın de saolsunnetopsiyon.com olsun ben eskı db mı kurdum yenı sıtemın db sıne sımdı yapmak ıstedıgım olay replace komutunu kullanarak butun netopsiyon.com olarak gecen eskı domaın ısmını yenısı ıle deıstırmek.
usttekı ornekte tablo bellı dırek tablo uzerınden verılmıs komut. uye maıl tablosu benım sorumda ıse sıtede db de netopsiyon.com lınk ı gecen butun tablolarda saolsunnetopsiyon.com olarak deıssın bunun komutu nedır acaba ?
Tarih: 2008-11-26, 21:56:58 Mesaj konusu:
Bunu site kurulduktan sonra phpmyadmin içinde yapmanıza ne gerek var.
Aldığınız komple yedeği makinanızda bir klasöre açın. (zipliyse anlamında)
İsterse onbinlerce satır olsun.
http://funduc.com/search_replace.htm
programıyla nerede nasıl geçerse geçsin,
gereken değişiklikleri yapın.
Yeni sitenize ondan sonra yükleyin.
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız