Tarih: 2008-11-30, 17:28:55 Mesaj konusu: DIKKAT WEB SITELERI UZERINDEN VIRUS SIZMASI VAR
Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu
Merhaba arkadaşlar umarımki konuyu doğru yerde açmışımdır
geçen bir siteye girdim adı bende saklı kalsın bazı arkadaşlar girme dedi virüs var dedi bende olmaz dedim girdim girdiğim günden beri kullanmakta olduğun orjinal nod32 programı bu virüsü yakalıyor ama silemiyor her nedense neyse bunları silmem için yardımcı olabilecek biri varmı acaba resimlerdeki yazıyo iyice okuyunuz biri gelen trafik biri giden tarfik diye uyarıyor
Arkdaşım pc yi geri bir tarihe almak olmuyor işte pc ye sızan virüs sistem dosyaının içerisinde sistemi 10 yıl önceyede alsam o dosya onunla beraber gelecektir
o zaman tek çare format sanırım hiç sevmem şu format işini ama mecbur gibi görünüyor birde site işleriyle uğraşıyorsan ftp sine girdiğin sitelerede bulaşma tehlikesi olur
bende bilgisayarcıyım ama sanırım bugune kadar format atamadagim bir sistem cıkmadı sen bana tam olarak virus un adını ve yol actigi sorunları yazarmısın kardesim sana zahmet birde eger format yemiyorsa hirens bot cd si programini indir onunla cd orda wipe atmalısın yani yapa bilirsin msdos da fdiks atarsan tum hersey temizlenir formatda biliyoruzki hersey silinmiyor.. saygılar
Virus var diye bilgisayara format atmaya gerek yok.. Dunyanin en azili en amansiz virusu gelsin yinede sistemden temizlemenin yolu vardir.. Format en son cozumdur...
Bilgisayarinizdaki virusu silmenin en iyi yolu boot-time scan ayarlamanizdir. Sistem dosyalari veya virus aktif olmadigi icin boot zamaninda tarama yaptirirsaniz virusu %80 olasilik ile sisteminizden kaldirirsiniz.
Kullandiginiz anti-virus programindan boot-time scani ayarlayin bilgisayarinizi yeniden baslatin , virus buyuk ihtimal ile sistem dosyalarinizada bulasmistir , virus bulasmis tum dosyalari silin. Sistem dosyalarina bulasmissa ve sistem dosyalarinizida silmek zorunda kalmissaniz windows cd sini takip sistem yukleyin.. Yukleme seceneklerindende Upgrade'i secerek silinen dosyalarinizin yerine yenilerini yukleyin ve windowsunuzu ayni ayarlariniz ile virussuz kullanmaya devam edin..
Kayit defterinden virus ile herhangi bir baglantinin kalip kalmadiginida kontrol etmeyi unutmayin. CCleaner vb. gibi programlar ile program artiklarinida silin..
.exe dosyalarina bulasan bir virus ise programlarinizi tekrar yuklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu sure zarfinca ftp baglanmayin / onemli mail hesaplarinizi kullanmayin ve kesinlikle bankacilik islemlerinizi o bilgisayar uzerinden yapmayin.
Edit : Dikkat ettimde konu 30 Kasim tarihinde acilmis.. Ust siralarda gorunce hic bakmadan cevap yazdim... Su eski mesajlari yukarilara kaldirmasani ne kadar guzel olur aslinda...
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız