Tarih: 2008-12-04, 21:58:51 Mesaj konusu: Bilişim Hizmetleri Açmak Ne Kadara Mal Olur..
Arkadaşlar Konu daki Gibi Vergisi ne bilim yetki levhası falan tahmini ne kadar tutar Bilgisi OLan Varsa Yakın Bi Zamanda İş Yeri Açma Düşüncemiz Var Bi Bilgi Almak İsterim..
servere ilkden gerek yok bence.ya kiralama yaparsın yada reseller ile ilk den işini görürsün.baktın işlerin iyi gidiyor ozaman server alırsın ve sunucu barındırmaya başlarsın.
maliye işleri ltd çok masraflı söyliyeyim
esnaf şeklinde açarsanız
160 ytl defter parası
muhasebe ücreti aylık+muhasebe ücretine kesilen fatura KDV si muhasebeye verirsiniz bunu.muhasebe ücretinin matrağı (maliyeye ödersiniz)
aylık kdv vergisi ve damga vergisi(gelir ve gideri dengede tutarsanız sadece damga vergisi ödersiniz)
3 aylık verginiz, 6 aylık verginiz, ve yıllık vergileriniz olmak üzere ödeme yaparsınız.
işyeriniz kira ise kira stopajı ödersiniz.
kısacası kardeşim bu devirde iş yeri açmak her yiğidin harcı değil.iş yerine gidecek msraflarıda hesaba katarak tekrar düşünmeni tavsiye ederim.
biliyom işte de herkesin açamayacağını düşünüyoruz dedim zaten zaten işyerini kiraladığpımız adam aylık 1400 ytl istiyor :S yıllık 15,000 verirseniz peşin olur diyor :S:S
abi sorun orda değil onlar aklımda server falan almıycam zaten var serverim bi abimin ordan çekecek sadece tasarımını yapacam ve işyeri olarak gösterecem işte :S
Hemşerim şu an ekonomik kriz döneminde bir işyeri açmak bana hiç de mantıklı gelmiyor binlerce esnaf ve fabrika kepenk indirirken senin bir işyeri açma tavsiyene hayret ettim doğrusu
Sana tavsiyem bu yıl işyeri açma derim ekonomi 1 yada 1.5 yıl gibi sürede toparlanır o zaman kararını yine gözden geçirirsin eger şimdi açarsan ki altından kalkman zor olur hadi kolay gelsin..
senin sorunu anladım ben lakin bunu yapman bence cok saçma.sonucta gunumuzde bu işi yürüten cok kaliteli yerler var onların altında ezilirsin .benimde domainim var rkamedya adında ama bende faaliyete sokmadım cunku piyasa baya bir daraldı bence akıllı ol derim . ub arada arkadaşı bazı yasal olmayan yollara iten kendini cok zeki zanneden kişiler var arkadaşa bu aklı vereceğinize cesaretiniz varsa o dediklerinizi siz yapsanıza bakim göreyim sizi . biraz efendi olun . arkadaşım uzun lafın kısası
telekomdan faaliyet belgesi alıyorsun ki buda hiç kolay değil .
tüzel bri şirket kuruyorsun bu cok basit 2000 ytl eder
bence kendine ait bir serverin olmalı buda enaz 1500ytl eder
yanında calıştarağın elemanın olacak .
dukkan kirası aylık vergiler suyu elektriği cartı curtu derken baya bri masraflı olur .
radyocu sen herelde kendini sabancının torunu sandın.benim arkadaşım yapıyor bu işi.esnaf olarak actı 160 ytl defter parası verdi.bide server kiraladı reseller satıyor host satıyor domain bayiliği almadı yaptıgı tasarıma fatura kesiyor.iyide para kazanıyor.yıllık 20 bin ytl ye yakın kazanıyor.büyük şirketler 1 ytl ye host satarken o adam 60 ytl ye 100 mb alanı satıyor.alan da var genelde kurumsal çalışıyorlar zaten.o yüzden sıradan insanlara host ve domain satılmıyor.işi bilende konuşuyor burda bilmeyende.bu işin içine girenler daha iyi bilir.ben genelde onların yanında durdugum için az çok bişiler gördüm öğrendim.yasal olmayan bi yazıda yazılmadı yukardaki mesajlarda
Arkadaşlar işyeri ile anlaştık açıyoruz nevşehirin ilk bilişim firmasını şimdi bana ne çıkarılacak onun hakkında bi bilgi istiyorum mesela ne gerekli işyeri için ruhsat vs. onların hakkında bi bilgi alırsam sevinirim..
Arkadaşlar Yorumlarınız için sağolunda şu anda benim hazır bekleyen bi ton müşterim var anlayacağınız para mesele değil 50,000 ytl çıksa yinede rahatım amaç bilişim olsun ve yasal olsun ama şu anlık bi ton müşteri var
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız